Stickad kavaj

Den stickade kavajen som jag skrivit mycket om och har hållt på att sticka länge har faktiskt varit klar länge också. Nu har jag fotograferat den så ni får se hur fin den är.


Den ser att vara blå när jag är utomhus men den är grå inomhus.

  

Kanten är så kallad I-cord vilket innebär att jag plockade upp maskor längs kanten, sen la jag upp 6 maskor som stickades räta från endast en sida, dvs jag drog tråden bakom arbetet så framsidan blev slätstickning. Jag stickade samman den sista av de 6 maskorna med en av de upplockade maskorna.Annars går all fritid till för att sortera, kasta eller packa inför flytten. I tisdagas kväll hämtades en soffgrupp vilket innebar att jag missade stickcaféet hos ViKanGarn.
Fast förra helgen var vi på bröllop i Smygehamn. Den typen av tillställning är ju alltid trevlig och flera veckoslut har vi tillbringat på ön så lite avkoppling har vi haft.

I allt plockande i källaren har jag hittat en fin aftonväska som jag broderade för många år sen till min mor. Jag kan kanske använda den någon gång.

 (Den är likadan på båda sidor)


Ikväll ska jag lära sonen baka Kladdkaka. Han slutar sitt jobb nu den siste och går in i arbetslöshet. Han är ju sjukskriven denna månaden ut pga av korsbandskadan och knäet ska opereras men troligtvis får han inte tid förrän till hösten. Han hade fått ett jobb på Netto nu den 1 juni men det karar han inte av med det instabila knäet och mer sjukskriven blir han inte. Ska bli spännande att se hur detta ska lösa sig. Han är dessutom inte till någon nytta nu när vi ska flytta trots starka armar.

Kommentarer
Postat av: TvaNystan

WOW!!! Kavajen är riktigt fin! Mycket jobb på den...

2009-06-01 @ 18:18:38
URL: http://www.tvanystan.bloggspot.com
Postat av: Eva

jätte snygg kavaj !

Får ta tillbaka klagandet,när jag ser villket väder Skåne har. vi hade student förra helgen och det var "skit" väder här oxå.så visst tycker jag synd om alla studenterna.

Nu i kväll har vi 16,5 och massor med mygg !Ha det gott !

2009-06-12 @ 21:16:32
URL: http://urmoderns.blogg.se/
Postat av: Sommarfröken

Kavajen är jättefin!/Sommarfröken

2009-08-02 @ 10:19:59
URL: http://sommarfroken.blogspot.com/
Postat av: Sommarfröken

Kavajen är jättefin!/Sommarfröken

2009-08-02 @ 10:21:17
URL: http://sommarfroken.blogspot.com/
Postat av: Monica Hansen

Jättefin kavaj!

2009-08-11 @ 16:59:50
URL: http://gingerbeerblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0