Kristinastrumpor

Januaristrumporna i Sockklubb 2010 är klara.

De är stickade i Drops Delight med stickor 2,5 mm. Garnet var lite svårt att sticka med eftersom det är löst tvinnat och trådarna gärna fastnar i varandra. Det är därmed nästan omöjligt att repa upp om man stickar fel. Strumporna ser små ut och det känns nästan som om de vore tovade så jag var väldigt tveksam till dem. Men när de kom på var de jättesköna. De är varma så jag tar dem med ut till Hven ikväll för där är ofta kallt på golvet när vi inte har varit där på 2 veckor. Resårstickningen på skaften gör att de känns jättesköna, sitter bra uppe utan att sitta åt. Vriden resårstickning ska jag sticka i fortsättningen för det ser mycket snyggare ut.


Jag tog fram garnet som ska användas till nästa par strumpor som ska bli ett par Wollmeise Poppy Socks. Det är ett mönster med utgångspunkt från Kaffe Fassetts Persian Poppies och ska vara en sock-Kal inför SiV 2010. Mönstret finns på Ravelry. Jag börjar på dem på söndag eller måndag. För helgen ska tillbringas på ön och där ligger ju Percy sjalen och väntar på mig.

Kommentarer
Postat av: tomtan

Jag tykte om dem åxå. Men jag fick inte till den där vridningen på resåren....

2010-02-06 @ 11:16:55
URL: http://www.metrobloggen.se/tomtan
Postat av: Anna-Karin

Fina strumpor :-) Jag har precis börjat på mitt första par någonsin...vi får se hur det blir

Ha en mysig lördagskväll /

2010-02-07 @ 00:06:32
URL: http://entappadmaska.bloggspace.se/
Postat av: Anna-Karin

Hej hemlis och tack för det fina paketet osm jag fick i min brevlåda igår, spännande med sockor och flätor. Jag lovar att jag ska prova sticka dem, först ska jag sticka klart mitt första par. Jag gjorde mitt livs första häl igår- den blev faktiskt bra även om jag gjorde hällappen lite kort.

Hälsningar

Anna-Karin

2010-02-09 @ 12:27:50
URL: http://entappadmaska.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0