Påsktävling

Tomtan har en påsktävling. Bland annat kan man vinna en jättefin tovad väska.
En sån skulle jag gärna vilja vinna.

Stolt Mormor

Så har jag då blivit mormor till söta Esther. Hon föddes på utsatt dag dvs den 13 april. Eftersom jag var på tjänstresa den dagen kunde jag inte följa med bilen till förlossningen men i fredags fick jag äran att hämta hem henne tillsammans med föräldrarna. Det verkar vara ett snällt barn som tycks ha vänt på dygnet men så föddes hon också strax efter midnatt.

Innan tösabiten föddes tog jag en promenad i stan och denna gången blev det ett hav av scilla.


I stan finns även två blomstergator. Än så länge är de inte så långt komna.

Men de kommer att bli jättefina längre fram.

Jag bor vid ett fint friluftsbad som kommer att bli ändå finare i sommar. De gjuter nya väggar. Therese Alshammar klagade på bassängen förra sommaren.


Lite stickat har det blivit. Lite på min Fan and Feather sjal och så har jag börjat sticka en blomstertröja av garnet jag vann på SiV-11. Bilder kommer när jag har hunnit lite längre.

På torsdag åker jag ut till ön igen för att vårstäda huset men redan på påskafton blir det stan igen. På söndag ska vi bli 10-12 personer runt middagsbordet och det blir trångt. Jag ska försöka få ihop en meny som inte kräver stora arbeten i köket i sista minuten eftersom kök och rum är tillsammans. Gästerna får nästan sitta vid spisen.

En sista bild av det blå "havet"
Gula blommor

Gårdagen var jätteskön och jag tog en promenad på förmiddagen.
Jag hade nämligen sett gula blommor från vår balkong.


Jag gick ut för att titta närmre på dem

Mycket riktigt det är Tussilago. Det ska bli fler hus vid sidan om vårt  och det byggs för fullt. Till nästa sommar när de är klara är förhoppningsvis skräphögen ersatt.

När jag gick vidare hittade jag fler gula blommor. Dessa såg ut att aldrig ta slut.


På hemvägen passerade jag Kassakroken, en småbåtshamn och även om botten inte var så fin så var det fantatstiskt klart vatten.


Det har blivit lite stickat och blockat i helgen också, men inget för kameran. I morgonbitti ska jag köra till Jylland och då ska jag åka båt mellan Själlands Odde och Århus. Jag räknar med att få stickat lite där. Jag rapporterar i slutet av veckan.


Februaristrumporna i sockklubben


Äntligen har Maevastrumorna blivt klara. Det tog tid att sticka dem för jag stickade med ett tunnt garn, Trekk, och tunna stickor, 2,0 mm. Men jag är helnöjd med resultatet.De passade perfekt och jag stickade storlek M och har 41 i skostorlek.


Vårblommor på Ön

Maken har planterat massor med vårlökar, men ingen tycktes ha kommit upp. Stor besvikelse. Vi hittade bara EN vintergäck, och den var planterad för länge sen.


Vi trodde då att jorden kanske inte är lämplig alternativt att harar och rådjur hade ätit upp dem.
Vi gick en runda på ön och nere i Mossen såg vi detta:

och här är väl samma jord? I alla fall finns harar och rådjur här också.
Vi får plantera nya lökar till hösten igen.

Jag har stickat en del: Februaristrumporna i sockklubben blev färdiga och bild kommer. På ön stickar jag på sjalen och har nu mer än 400 maskor och har även gjort lite mer än hälften. Cirka 40 varv återstår.

I förra veckan var jag i Danmark och Tyskland. En s.k. arbetsresa. I Tyskland var jag för att tanka bilen (gasbil och det finns inte gas att köpa i Danmark) Det blev även lite dricka inhandlat till familjen och svärsonen, som fyllde år i helgen. Vi passade på att äta i Flensburg på en fiskrestaurang som är 125 år gammal. Det fanns jättefina prydnader.

Och för dottern som samlar på sköldpaddor tog jag denna bilden

Maten var jättegod även om det inte serverades sköldpaddsoppa.

Stickfest i Väst 2011

Stickfest i Väst är över för i år och det var lika givande som förra året. Det var många som stickade i 3 dagar, givande work shops, spännande tävlingar, god mat, mycket vin, solsken, ja allt som gör att man mår bra.
Redan vid ankomsten fick alla en fin välkomstpresent: 


Senare på kvällen var det garnlotteri och jag vann fina paket på mina två lotter. En bok om ullgarn och ett garnpaket med mönster och ullgarn till en tröja.
Senare på kvällen var det Knit Quiz och då vann vi en kasse med bomullsgarn som har överlämnats till dottern.

På lördagen deltog jag i tre work shops. Först var det Montering


Se så aktiva vi var. Jag fick monterat ett par babybyxor stickade i resårstickning. De blev jättefina.

Innan det var dags för nästa worh shop blev det solstickande.

Det var bara så skönt.

Jag deltog i Lisas work shop om Avmaskningar. Jag lärde mig att avmaska med en virknål. Det hade jag aldrig hört tals om tidigare. Fungerar jättebra.

Sista work shopen för dagen var Garnprovning.


Det var garn och vinprovning. Jag hade naturligtvis inte läst raden om vin så det blev lite väl mycket vin den dagen, med tanke på tävlingen Snabbaste Stickerskan i Väst.

Se bara så koncentrerade stickerskorna är. Alla fick pris, även jag som blev tredje sist, skyller på allt vin. Jag fick en kasse bomullsgarn till som dottern har fått.

Sista dagen gick jag en promenad runt ön. Det finns fantastiska vyer.

En badstrand till:

Många snäckor, precis som när jag var barn.

Sen finns det skog:

Jag såg att vattendragen var frusna men det hade ändå börjat grönska


Någon åkermark hittade jag däremot inte.

Efter lunch åkte vi hem och trots allt stickande fortsatte vissa att sticka på bussen in till stan:


Under dagarna fick jag stickat klart ett linne i eco bomull. Tråkigt att sticka men det blir nog fint när det är blockat. Jag började på en halsduk i entrådigt ullgarn med mönster från Garnlycka. På SiV hade Gina en work shop där hon lärde oss att sticka muddar i plisséteknik i Alpacka Silk garn. Garnet hade vi fått i korgen.

Det blev så många bilder nu så foto på mina alster kommer en annan dag, när de är klara att använda.
Nu åker jag till en annan ö, Hven. Men nästa år återvänder jag till SiV om jag blir antagen. tack alla som arrangerar dessa dagar.

RSS 2.0