Utflykt till Malmö och Klippan

I veckan har jag gjort två utflykter . I onsdags var jag i Malmö. besöket inleddes på Malmö Konstmuseum och utställningen Oomph.
Underrubriken var Kvinnorna som satte färg på Sverige. Dessa tyger är designade av Viola Gråsten. Hon gjorde ju mycket mer än de kända filtarna, som jag hade i min ungdom.
EN film om Bohus stickning visdades liksom flera vackra modeller därifrån.
Denna tröja var jättefin. Det går tydligen att köpa garn och mönster på Uddevalla museum. Det får kanske bli en tur dit vid tillfälle.
Det fanns fler utställningar på museet, bl a Orientaliska mattor. Detta är en bönematta:
Det finns 1 400 000 stycken knutar/kvadratmeter. Detalj:
 
Efteråt besökte vi också Katrinetorp Landeri som ligger i utkanten av Malmö. Det visades en utställning av konst av svenska kvinnliga konstnärer. Titeln på utställningen är Mod och modernitet - 1900-talets djärva konstnärinnor. Vi fick inte fotografera där. Ett besök rekommenderas och där finns även ett café med goda kakor och en fantastiskt fin trädgård.
 
Dagen efter åkte vi till Klippan för att gå Memory Lane. Vi bodde där för 40 år sen. Kyrkan i Klippan fyller 50 år i år och det är en utställning om den på Klippans kosnthall. Vi besökte både utställningen och kyrkan. Oh kyrkan är lika fantatstisk som den alltid har varit.

Den syns inte där den liggar i Stadsparken, och interiören är fantastisk.

Dopfunten är en snäcka från Indiska Oceanen och vattnet droppar hela tiden i den. Det finns massor av symboler i kyrkan, St Petri och den är alltid värd ett besök.
Vi hann även med ett besök på Outletbutiken hos Klippans Yllefabrik. Det finns mycket i Klippan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomtan

Härligt!!!!

2016-07-17 @ 18:00:17
URL: http://entomtastankar.wordpress.com
Postat av: Tomtan

Härliga textilier!

2016-08-06 @ 13:38:38
URL: http://entomtastankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0