Paket från Hemliskompis

Jag har fått mitt första paket. Så glad jag blev. Jättefint garn och te som luktar jättegott. Har inte hunnit smaka det än och så Chocoholic perfekt för mig som försöker gå ner i vikt. Bara att njuta en bit (sida) per kväll.
image5
TACK kära Hemliskompis.

Jag har också anmält mig till Garn&te. Jag har verklign fått blodad tand för Stickameras arrangemang.

image4

Igår var det Stickcafé och min sommartröja börjar nå sitt slut. V fixade egen variant av ringning till mig liksom axelpartiet. Ska bli spännande att se hur passformen blir.

Jag har försökt att tova med hjälp av tvättmaskinen. Resultatet blev lite för tunt. Jag försökte göra ett värmeunderlägg för temugg. Kan det vara att garnet var för tunt, 2-trådigt ullgarn? Ska jag sticka med dubbel tråd? Tacksam för kommentarer.

Kort från Hemliskompis

Tack för kortet. Nu är jag så nyfiken på vem du. Jag har börjat kolla bloggarna på alla som är med, men det är ju så många att det tar lång tid. Min hemliskompis har inte lagt in att mitt paket har kommit fram. Hoppas hon gör det så snart det kommit fram för jag är ju spänd på det eftersom det inte står avsändare på paketet.
A, du har sagt att du läser min blogg. Ida och jag hade jättekul med disktrasorna. Och du jag har nu varit i Danmark 2 dagar på tjänsteresa och i morgon åker jag till Karlshamn med övernattning, men nästa vecka är jag hemma så jag kan gå på stickcaféet (hoppas jag). Jag åkte hemifrån klockan 05.15 igår och var i full gång till 21.30. Då orkade jag varken läsa eller sticka utan det blev sängen. Det verkar inte bli bättre i morgon kväll så stickning får det bli på lördag-söndag.

Paket 1 till Hemliskompis

Nu har paket 1 skickats till Hemliskompisen. Hoppas hon blir glad. Paket 2 är under planering.
Har nu tagit itu med min sommartröja i patentstickning. I lördags var jag inne i butiken och fick råd av V hur ärmar och ringning ska stickas. V tycker ju att man själv ska komponera sina plagg. Hon lyckades därför få mig till att anmäla mig till en mönsterkurs. Dvs vi utgår från våra mått och gör mönster så vi i framtiden vet hur vi ska sticka våra tröjor och koftor på fri hand. Hon hade dessutom en stickad kavaj som var ursnygg. Den såg vävd ut, men var stickad i ullgran + en tråd lingarn. När sommartröjan blir klar ska jag nog börja på en sådan.
På stickcaféet förra veckan pratade vi även om tovning och det vill jag också prova på. Jag hittade i gömmorna garn från svägerskan som hon färgat själv och som jag har haft i nästan 20 år. Det kliar men då kan det ju duga till att testa att tova med. Har någon ett enkelt mönster att testa?

Hemliskompis

Jag har också fått en Hemliskompis. Det ska bli roligt att knåpa ihop paket. Extra roligt är att min kompis fyller år under tiden så jag får skicka ett födelsedagspaket också. Ikväll är det stickcafé och då ska jag köpa garn till det första paketet. Ska försöka hitta ett riktigt fint ullgarn. Jag ser även fram emot att få paket från den som har mig som hemliskompis.

RSS 2.0