Sommarbyte


Nu har Ulrika ett nytt byte på gång. Klart jag vill vara med på det. Man ska svara på tre frågor. Och det har jag försökt att göra. Anmäl du dig också på Sommarbyte hos Stickamera.se senast den 5 juni.

Jag har bara 2,5 varv kvar på min sjal. Det blir kanske en bild i nästa blogginlägg. Jag hoppas det. Det ska ju regna i helgen så det blir kanske lite tid över till stickning.


Lite av varje

Nu har stickandet kommit igång så smått igen. Jag har bara cirka 10 varv kvar på min sjal, men det är nog mer än 200 maskor/varv. Varm och skön kommer den att bli kommande sommarkvällar.
Jag går ju på morgonsimning under vinterhalvåret och nu har jag anmält mig till vuxensimskola. Jag kan nämligen inte crawla. Jag glömmer eller hinner inte att andas ut. Ska bli spännande att testa om man fortfarande är bildbar.

Jag har hittat en trevlig sida på nätet www.smartson.se

Jag har blivit s.k. testpilot och har i helgen testat Findus Green Deeli Italian Pesto som är en trevlig bekanstkap. Hoppas jag får testa fler produkter. Nu kan man få testa Arlas gammaldags filmjölk eller en Pentax kamera eller Findus lunchrätter i World Selection. Kolla och anmäl dig: http://www.youtube.com/watch?v=QjE_qShPy_U


Garn & te byte


Klart jag ska vara med på Stickameras Garn & Tebyte 7. Det är alltid lika kul att skicka ett paket som att få ett. Vi har tetillverkning på ön, så min byteskompis kommer att få ö-te.

Vi bor på ön flera dagar i veckan nu, eftersom kattorna har flyttat ut och behöver klappas och mat då och då. Igår kunde jag faktiskt sticka några varv på min sjal så den kommer nog snart att bli klar.


Mitt i maj

Som alla andra skriver och säger: Det är inte klokt vad tiden går.
Jag har inte stickat på minst en hel vecka. Jag låter armen vila och så har vi en gäst från Brasilien boende hos oss under en vecka. Det är en jättetrevlig kille på 28 år som är lärare i engelska och nyfiken på nya saker.

Han ser väl trevlig ut?
Det är alltså ett Rotaryutbyte han deltar i. Det är fyra ungdomar och en teamleader som ingår i gruppen. De är i Skåne i 5 veckor och byter värdfamilj en gång per vecka.

Här är hela teamet från ett garden party vi var alla på igårkväll.

Första dagens programpunkt var att få följa med upp i ett litet flygplan och få flyga över stan, Öresund och Hven. Jag fick plats på en av uppstigningarna och det var jättefint. Jag hade bara makens telefon att fotografera med och han har inte fört över bilderna men jag hoppas de kommer.

Denna fina svan såg vid en av promenaderna i satn.


Men eftersom detta är en stickblogg får jag visa en liten dräkt som jag stickade till Esther i vintras.

Jag har stickat med bomullsgarn och efter ett mönster som inhandlades på 1970-talet. Jag hoppas den blir skön i sommar.


Sköna maj

Tiden går och Esther har börjat öppna sina fina ögon.
Påsken var naturligvis fin liksom Siste April och 1a maj. Vi har varit så mycket som möjligt på ön. Rabarberna har kommit upp. De är mycket senare på ön än i stan. Öresund kyler väl ner luften lite. Vi har fler gula blommor på gång, gullvivor, men de har jag glömt att ta bild av.
Jag har nog överansträngt vänster arm med mycket stickande så nu tar jag det lite lugnare. Jag har stickat 3/4-delar av sjalen och har nu mer än 500 maskor på stickorna, så ett varv tar lång tid. Igår besiktigade jag Esther och fick nystat upp 100 gram till av garnet jag vann på SiV så nu kan jag sticka vidare på tröjan. Men eftersom det är vit slätstickning är det inte mycket att visa än.

Jag har däremot hittat en kul detalj på en gammal skola när jag var på min promenad hem från Esther.Nog ser det väl ut som ett ansikte: två ögon, näsa och många tänder? Dessutom hatt, lite lockar och kanske till och med ett öra.


RSS 2.0