Cameosjal


Sjalen är klar. Ska bara fästa trådarna men det får jag göra i stan. Har nämligen glömt nålarna där. Garnet kommer från Ateljé Norrgården och jag har fått det av dottern. 
Jag har sen börjat på aprils Hitte på(se) projektet. Det ska bli ett par handledsvärmare. Redan efter två varv behövs den tunna virknålen som jag inte har. Hoppas dottern tar med en vid nästa besök. Alltså nu har jag inget att sticka. Abstinensen hänger över mig. Jag har läst Polis av Jo Nesbö och den är tack och lov tjock. Jag har också hunnit med en golfrunda i det underbara vädret. I morgon är det så dags för jobb igen. 

Paket

Igår hann jag inom lägenheten innan jag åkte över till Hven. Jag skulle hänga min badkläder på tork. Vilken tur att jag gjorde det för i postlådan låg ett stort paket som fick följa med till ön. Och vilka fina sker det fanns i det:
Ett fantatsiskt sittunderlag, hopprullbart, skönt garn i en underbar färg, te som luktar gott och som har det fina namnet: Livet är Härligt. Och så kaffekapslar, inte helt fel det heller. Det kommer att bli sköna stunder på verandan. Jättemycket tack för detta och de tidigare paketen Hemliskompis Ann-Britt på Rät & Avig. Kul att jag hade hittat ditt mönster på strumpor och även stickat dem.
Helgen kommer att tillbringas på ön med stickning, vinprovning, promenader och lite golf. Vi har ju blivit lovade fint väder igen.
 

My #1 sockar

Sockarna i Dazzlinggarnet är klara. Jättesköna, mjukt och följsamt garn. Jag tvättade dem men de fällde inte alls i vattnet. Ska bli spännande att se om fötterna blir blå. Mönstret är jättebra och kommer från Rät och avig.
Påsken har varit jätteskön. Vi hade sommarvärme på ön så det blev promenad till kyrkan inklusive gudstjänster. Utsikten från kyrkbacken över Kyrkbacken är bara så skön.
Dottern med familj besökte oss. Dottern hjälpte mig med tappade maskor på Cameon. Jag får ont i ögonen när jag måste titta så koncentrerat. Några golfrundor blev det också.
 
 
 

My #1 och nya stickor

Jag köpte nya stickor i torsdags. Knit Pro Karbonz. När jag kom hem kunde jag inte hitta dem i bilen. Jag gick hå till Nystat en gång till och köpa ett par till. Nu stickar jag på mina strumpor med de nya stickorna. Fantastiskt sköna att sticka med men dyra blev de. 
Jag stickar med garn som jag köpte på SiV förra året. Dazzling heter det. Skönt att sticka med men det färgar av sig på händerna. Jag kommer väl att bli svartblå om fötterna. 



Felstavat och Glad Påsk

I förra inlägget skullle det stå att strumporna blir perfekta att ha i mina nya svarta golfSKOR. Inlägg som jag gör via mobilen blir ofta lite underliga eftersom den ändrar på orden och det upptäcker jag inte alltid.
DE senaste dagarna har det blivit minimalt stickat. Igår kväll handlade jag inför helgen och sen la jag in sill till påskbordet. Påsken ska tillbringas på ön med maken och dottern med familj. Vi inleder i morgon med att åka dit själva tillsammans med Esther (3).

GLAD PÅSK

Golfstrumpor?

I Mars Hitte-på(se) fanns garn och mönster till ett par vårstrumpor, Blåsippestrumpor. De blev klara i helgen och idag har jag köpt nya golfskola, svarta. Kommer nog stt bli fint. 



HJ Kofta


Koftan av garn från Hemmrts Journal är klar och den skickades igår till Slättmissionen. Det var ett svårt garn att  sticka med. Tror inte jag tidigare har stickat en babykofta i så tjockt garn. Koftan blev stor och jag hoppas den ändå kommer att passa någon. 

Cameo

Jag började sticka på Cameo inför Stickfest i Väst. Det har blivit lite mer på resan till Köln. Det är ett perfekt sticke att resa med. Enkelt med en färg och rätstickning. 

I går kväll åt jag middag på en restaurang som låg på stranden av Rhen. Fantastisk utsikt när vi gick tillbaka till hotellet. 

Jag besökte Domen dagen före och den var imponerande på insidan också. 
Nu ska jag lyssna på föredrag om Sport och Kost. Intressant. 

Bild från gårdagen. 

RSS 2.0