Rosenlund på Jylland

Det har varit mycket åkande till Jylland för mig de tre senaste veckorna. Bland annat har jag varit i Hobro som ligger på norra delen av Jylland. Vid det första besöket var mannen med och när jag jobbade gjorde han byn. Han hittade bl a en garnbutik. Vid det andra besöket när jag var där själv besökte jag naturligtvis butiken, Se girafen heter den. Då berättade innehavaren att hon hade ett mycket större sortiment i sin andra butik utanför byn och att hon hade öppet dagen efter. Naturligtvis hann jag besöka henne då. 
Www.rosenl.dk 
Butik på landet med stort innehåll. 


När jag sa att vissa av garnerna finns hemma visade hon världens bästa ullgarn, naturligtvis danskt garn. 
Detta köpte jag tillsammans med detta mönster:
Och så köpte jag entrådigt danskt ullgarn också 
Sen var pengarna tack och lov slut för hennes kortmaskin klarade inte svenska kort så det var kontanter som gällde. Och nu har jag många projekt på gång och kan inte klaga på att jag inte vet vad jag ska sticka. 

Midsommar

Så är då midsommaren avklarad. Helgen tillbringades på ön med dans kring majstång, sill, nypotatis, nubbe och jordgubbar. Helt som det brukar vara. Barnbarnet åt av mormors sill och hon tyckte den var jättegod till skillnad mot förskolans sill. Hon vet hur mormor ska lindas. Bad blev det också. Uppfriskande och hela 17grader var det. Varmvattenberedaren hade gått sönder så i huset var vattentempen 8 grader. I morgon påbörjas arbetet med nytt badrum inkl varmvattenberedare och det är planerat sen ett par veckor. Vältajmat. 
Jag håller på att sticka på många olika projekt så inget är klart. Jag håller på att sticka om en kofta i skuggstickning till Esther, två sjalar och handledsvärmare. 
Junis Hittepåse. 
Och Tant Koftas Karusell:
Och så Aprils Hiite påse:


 


Pingst

Så har det få varit pingst. Fantastiskt väder har vi haft. I torsdags var det studentfirande och i fredags åkte vi på Trädgårdsrunda, sen blev det ön för resten av tiden. Lite golf, bad och stickning. Jag blev klar med benvärmarna som var kitet i maj månads Hitte påse. 


De blir sköna i höst. 
I morgon kör jag till Gråsten igen. Jobb som vanligt. 

Årets första bad

Vi hade ett fantastiskt väder den gångna helgen och igår togs årets första dopp. Härligt. 


RSS 2.0