Stickfest

Nu är jag tillbaka efter en intensiv helg på Grötö. Det var en fantastiskt välarrangerad fest. Mycket folk, många work shops, mycket att titta och köpa. Jag köpte garn och mönster till en sommarkofta av Yll och Tyll. Av Ingrid köpte jag silke- och kamelgarn i sytrådstjocklek. De ska bli halsdukar någon gång. Vi fick garn, en halsduk och ett pannband tillverkades av det under dagarna. Sen vann dottern lingarn och mönster till en kofta, som jag fick. Det blir många koftor i sommar. Jag har fotograferat mycket men bilderna finns i kameran och inte i mobilen så det tar längre tid att föra över dem, men om jag hinner blir det gjort i morgon. Början av påsken kommer att tillbringas på ön. Inte trodde jag man kunde bli så trött av att sticka.

Award

Jag har alldeles glömt att tacka för awarden jag fick av urmodern.

TACK!!Eftersom jag har fått den tidigare och har lite bråttom med tanke på SiV skickar jag den inte vidare utan låter den lysa här i vårvärmen.
Som jag tidigare har skrivit är det jättekul med alla kontakter man får med stickfolk runt om i landet.

Nästa Stickfest i Väst

Nu närmar det sig verkligen, resan till Grötö. I morgon förmiddag bär det iväg med många olika färdmedel och byten: buss, tåg, tåg, buss, båt och promenad. I morgon kväll ska vi få lyssna till Kaffe Fassett och det ska bli mycket spännande. På lördag är det en heldags work shop med en medarbetare till Kaffe Fassett. Jag har kommit i stämning med att sticka ett par strumpor i Fassett teknik. På söndag är det en work shop med föreningen Sticka, då vi ska åka ut med båt och ombord få lära oss 2-änds stickning, som är en helt ny teknik för mig. Man ska ju dessutom ha olika stickprojekt med sig och nu har jag ju inga på gång. Jag får väl ikväll börja på ett par strumpor och sen hoppas jag hitta något spännande projekt på Grötö. Jag ser verkligen framemot denna week end. Vi ses kanske på Grötö.

Dominotröja

Nu är tröjan invigd.Bättre bild kommer när jag får hjälp med fotograferingen.
Det är otroligt skönt att vara klar  och ha fått nytta av det gamla garnet som har legat i så många år. Tröjan kommer att åka med till SiV och Grötö så jag får visat den för Visa Lisa som "lurade" mig igång med den, men framförallt bidrog till att den blev färdig. Det blev en hel del vitt garn över så det ska bli vantar av det för nästa vinter.

Nu åker jag ut till ön och kollar in hur långt våren har kommit där.

Nytt paket

Igår kom ett nytt paket. Det var garn och choklad i stickameras Sockgarnsbyte.Ser ni hur fint garn och choklad passar ihop färgmässigt. Jag har tidigare stickat med Opalgarn, både vanligt och med bomullsinblandning, men inte med bambuinblandning. Det ska bli spännande att testa. Passar säker perfekt till något kommande mönster i stickameras sockklubb. Jättemycket tack Susanne.

Efter alla byten har jag nu garn på lager, men det ska inte vara några problem att sticka upp dem, nu när tröjan är klar.

Våren är på väg

Våren har äntligen kommit, känns det som. Jag har fått en fin vårblomma av Cecilia.

Tack så jättemycket. Den passar ju jättefint så här på vårkanten.

The Sunshine Blog is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Det är jätteroligt när det man skriver uppskattas av såväl kända som okända.
Jag vidarebefordrar till följande:

Tomtan (som så ofta kommer med underfundiga kommentarer)
Kida (Dottern)
Urmodern (som har fått den redan tidigare av andra)
En tappad maska (En ny bekantskap, Hemliskompis)
Agneta (En ny bekantskap, Hemliskompis))
Sticknestet (En gammal bekantskap, gammal Hemliskompis)
Mitt i mörka Småland (Ännu nyare bekantskap)
Visa Lisa (som la ner så mycket jobb på STYCK)
Gittan (som har hittat hit)
Sanna (som skriver matsedlar)
Rebecca (har goda recept på bl.a. grytor, som kan rekommenderas)
Fröken Dill ( skriver så trevligt om mat och morföräldrar)

Till alla 12 säger jag: Kul att läsa din blogg! Ta emot denna blomman som ett vårtecken och skicka den gärna vidare.

Ett våretecken hos oss är Billesholm Big bands vårkonsert i kyrkan. Vi lyssnade på dem igår och så glad man blir. Det var riktigt roligt att köra hem efteråt. Har du möjlighet så lyssna på dem i sommar.

Dominotröjan blev klar sent igår kväll. Nu är jag nöjd med kragen (tror jag). Bild kommer.

Hemlispaket 3I torsdags var hela brevlådan full av ett paket. Det var Hemlispaket 3 och det innehöll mycket goda saker.
Jag fick ett häfte med beskrivningar på muddar och garn att sticka med.
Jag har ännu inte tidigare stickat muddar så det är väl på tiden.

Sen ett fantastiskt fint handtvinnat garn, inköpt hos Nystvindan i Eskilstuna.


Jag fick också en utmaning. Att virka ett hjärta.

Jag antar utmaningen. Jag har virkat lite grand, men jag föredrar att sticka. Det ändrar sig kanske efter hjärtat.

Till sist fanns det naturligtvis godis att smaska på när jag stickar och virkar.


Jag har verkligen blivit bortskämd av Agneta. Tack så väldigt mycket för alla fina presenter. Hemlisbyten är jättekul. Det är roligt att få paket men minst lika roligt att kombinera ihop paket till en annan. Jag får också kontakt med sticknördar från andra delar av landet, denna gången Närke och Norrland. T.ex. nu har jag två nya bloggar att följa. Jag skickade till Anna-Karin, skam till sägandes vet jag inte i vilket landskap hon bor, men det är långt norrut i alla fall.

Jag har fått frågor om min dominotröja och bild kommer. Jag har blockat den och den passar, men jag är ännu inte nöjd med halsringningen. Jag var hos Viveka idag och diskuterade ny lösning. Jag tror det blir bra till slut och det kommer bild så småningom. Jag passade också på att köpa garn till sockgarnsbytet.


Lite av varje

Tröjan är nästan klar. Jag gjorde en stående krage som jag är riktigt nöjd med. Ikväll ska jag fästa trådarna och kolla på nytt.
I lördags åkte jag ut till ön, tyvärr var det mest is på vägarna så jag vågade inte promenera en runda. Jag bakade istället. Det blev

Ja vad tror du det ska bli?


Jo det här:

Det ska föreställa Bagels. De blev jättegoda och även maken godkände dem när han kom på kvällen. Lite pyssliga att göra när man bara har tillgång till ett fritidskök.
Jag fick stickat lite på min Percysjal, men i lördags tyckte jag att jag mest stickade ett varv och repade två varv, men igår fick jag flyt och det blev stickat riktigt många varv. Igår blev det även en skön promenad längs landsvägen för där var det inte is. Men nästan all snö och mycket is har annars smält bort nu. Det fanns ingen is i Sundet heller denna vecka medan för en vecka sen var det många isflak.


RSS 2.0