GratitudeNärbild:


Visa Lisas Gratitude var jätterolig att sticka men att göra det i sockgarn var inte så smart. Den blev lite stickig, ha ha. Jag har ju sorterat i mitt garn så jag får väl söka genom och se om jag hittar ett mjukare garn och så ska det nog vara lite tjockare också.

Annars håller jag på att sticka en tröja till dotterdottern i garn och mönster som jag fick i Hemlis7 bytet.

I gårkväll var jag på step och det tar på krafterna, men i morse kopplade jag av med lite simning. Det blir jag inte lika trött av. Jag gick på crawlkurs i somras och nu kan jag utan problem crawla i 150 meter, men det går långsammare än bröstsim så jag gitter inte fler längder åt gången. Kommer kanske längre fram.

I Skåne har vi annars vinter, sol, lite snö och -5-6°C. Verkar inte blåsa just nu,men kallt är det ändå.

Hemlis 8 Frågor och svar

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Naturgarn som ull och silke. Även lingarn och blandgarn.

2. Vilka är dina favoritfärger?
Rött, blått och grönt. (Inte för mörka om det är tunnt garn, för min syn klarar inte av det.)

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Egentligen tycker jag inte om pastellfärger men ibland kan även de vara fina.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Rundstickor och helst KnitPros i trä.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Frivilligt sen 15 årsåldern. Tycker att jag är rätt duktig men så upptäcker jag hela tiden att det är mycket som jag inte kan eller har lärt fel. T.ex. att man kan lägga upp och maska av på många olika sätt. Internet är ju fantastiskt när man vill lära nytt.

6. Dricker du kaffe? Te?
Både kaffe och te är gott.

7. Är du allergisk mot något?
Pollenallergi, björk, nötter, äpplen och faktiskt ibland även ullgarn ibland, speciellt om det dammar. Men då äter jag allergitabletter så går det bra.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Den mesta, klassiskt, trad jazz, sånger etc.

9. Favoritgodis?
Choklad

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Till och från broderar jag, skånskt yllebroderi är jättekul.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Allt, nu blir det mycket baby eftersom jag har blivit mormor. Men stora partier i slätstickning tycker jag illa om. Det ska helst vara mönster, spets eller flerfärgsstickning. Det måste hända något.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Många. En sjal och kanske en ny kofta.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Ibland.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Sådär, finns annat som jag hellre stickar.

16. Stickar du sockor?
Ja, och jag har många. Stickar oftast med tunt garn och stickor 2-2,5 mm. Jag använder alltid hemstickade strumpor, både sommar och vinter.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
Storlek 40-41 dvs large

18. När fyller du år?
6 augusti

19. Stickar du med pärlor?
Nej tycker det verkar vara för pillrigt.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Det mesta men inte science, deckare, memoarer, romaner. Är med i Bokias Låna och Läs.

Byten och Vinter

Nu har Ulrika på stickamera.se dragit igång med nya byten. Jag kunde inte stå emot längre och inte heller välja vilket jag ska delta i. Så det blir båda.

Först ut är VinterbyteDet är ett byte med en okänd och bytet ska vara stick- och vinterrelaterat.

Sen är det dags för Hemlisbyte igen, som jag naturligtvis inte kunde stå emot. Här är det 3 byten som görs under tre månader. Jag skickar paket till en person och får paket från en annan.

Vill du också vara med på byten gå då in på stickameras hemsida och anmäl dig senast i morgon.

Sen har vi fått vinter här. Solen skiner, vindstilla, vitt på marken och i morse var det -8°C.

Utsikten från mitt fönster visar tyvärr inte hur fint det är.


Fredag igen

Jag ser snö idag. Det är första gången för denna säsongen och snön ligger kvar fortfarande. Men så är jag också i norra Skåne. Igår morse blev det halt under tiden jag var och badade, dvs mellan 06 och 07. En cyklist trillade vid sidan om min parkerade bil, men jag tror inte han skadade sig.

I eftermiddag åker jag ut till ön och hoppas på fortsatt fint väder. Blir så skönt med promenad i morgon i så fall.

Har ni förresten sett att öns whisky nu är klar för försäljning? Klicka på bilden.Kolla även länken till Spirit of Hven. Vårt hus är granne med destilleriet.

Sen tänkte jag visa ärmen med de tre färgerna.När jag snor garnet på baksidan lyser det genom och om jag inte snor det blir det för långa trådar. Jag hoppas få hjälp med detta på Stickfet i Väst i workshopen Flerfärgsstickning.

Måndag igen

Det har varit en händelserik week end i stan. I fredags fick jag veta att jag kommit med på Stickfest i Väst igen. Ska bli så kul. Åker med A som vanligt och så kommer M med för första gången. Hoppas hon kommer att bli lika inspererad som vi andra. På kvällen var maken och jag hos lilla och stora älsklingen. Tösabiten har blivit så aktiv och reagerar på tilltal och härmar oss för fullt.
I lördags var vi på den årliga Knutsbalen i stan. Vi var nästan 190 personer och alla uppklädda i festblåsa och frack. God mat, trevliga människor och så dans, polonäs och fransäs.
Så igår var jag barnvakt i 5 timmar. Både jag och barnet hade det skönt. Hon upptäckte kattorna, skrattade så hon nästan kiknade när ena katten hoppade upp i fönsterkarmen och såg sen väldigt förvånad ut när hon upptäckte att det fanns två stycken svarta likadana kattor. Eftersom E nu övar att gå var det enkelt att sysselsätta henne. Hon vandrade runt och jag höll bara koll på att hon inte åt upp blommorna som står på golvet. Under tiden hann jag ta hand om vitkål och kålrötter som jag fått från Mossagården. Blev både rotmos och kålpudding till kommande middagar.

I torsdags hade jag inlett matning av surdeg och igår blev det 2 fina Levain.


De blev jättegoda. Inget svårt att baka men det tar tid. Degen ska jäsa ca 5 timmar i omgångar och det passar illa med mina arbetstider.
Stickat har jag också hunnit med. Jag har lagt min blomtröja till sidan. Det är nu tre färger samtigt och inte rundstickning. Jag har anmält mig till workshopen om flerfärgsstickning på SiV och hoppas komma med där och få till det lite bättre sen. Började därför på ett nytt sticke. Bild kommer en annan dag när kameran är på bättre humör.

Lilla älsklingen

Jag lovade en bild av tröjan i bruk.


Hela familjen var några dagar på Lalandia i Danmark. Det regnade enormt och det var stora sjöar på land men i badlandet var det varmy och skönt. Lilla älsklingen trivdes som fisken i vattnet.

I stickhörnan håller jag på med en tröja i ullgarn. Garn och mönster vann jag på Stickfest i Väst 2011. (Annicka har anmält oss idag till årets fest). Det är en vit tröja och på ärmarna ska det stickas in blommönster. Bild kommer när jag har fått till den första ärmen.
Jag tittar då och då på min stickning med silkesytråd, vet inte om jag tar tag i det igen. Jag har ju även min Gartitudesjal att blocka. Den är så fin men behöver spännas ut. Jag har ordnat alla garn som fanns runt om i lägenheten i två plastbackar. Mycket garn det fanns, få se om jag får ihop ett nytt projekt med något av dem.

RSS 2.0