Sista dagen i juli

Sista dagen i juli idag och inte har vi haft någon sommar än. Det har dessutom blåst kraftigt på ön idag. Trist. Nu börjar det nästan bli långtråkigt att vara ledig.  Morgondopp, snabbt pga vind, högvatten och stora vågor, en liten golfrunda och stickning på verandan. Maken har varit i stan på jobb hela dan. Men det är inte mycket kvar på sockarna och det är ju bra. 

Tvätt och musikgudstjänst

Idag var första dagen på länge utan regn. 

Tvättmaskinen har därför fått tjänstgöra flera gånger idag. 
Lite motion har jag hunnit med, gräsklippning och golf. 
Jag är stolt över mina pelargoner som övervintrat och nu blommar för fullt. 


Ikväll gick vi till gamla kyrkan för att delta i musikgudstjänsten. Landskrona vokalensemble under ledning av Dag Videke sjönk fantastiskt vackert. En jättefin stund var det. 
I Kyrkbackens hamn låg en fin tremastare  

Lite stickat på mina strumpor har jag också hunnit med. 

Utflykt

Fortsatt trist väder dvs regnskurar gjorde att vi åkte till Helsingborg idag. 
På väg mot stan i en extrabåt mötte vi den ordinarie färjan, Uranieborg. 


Vi hann ju inte med Dunkers kulturhus i måndags. De har en utställning av tavlor och glas som har målats/designats av Bengt Orup som jag gärna ville besöka.  


 Jag har en skål av honom i stan så jag tyckte det var spännande att se vad han mer har gjort. 
Vid entrén till museet finns detta:

Med denna text:

Jag köpte Femina häromdagen och läste om ett bageri på Henry Dunkers plats som lät spännande. Brödkultur heter det och vi gick dit. 


Spännande butik och några bröd med hem blev det. 
Vi hann med ett besök på Ikea innan vi åkte tillbaka till ön. 
Ikväll var vi på Backafallsbyn och hörde Helle, som är dansk advokat gift med en svensk, berätta om skillnader i svensk och dansk kultur. Mycket spännande och jag kände igen mycket eftersom jag  i mitt arbete ingår i grupp med enbart danskar. 

Tisdag i tredje semesterveckan

I eftermiddag deltog jag i en golftävling här på ön. Jag är nöjd med mitt spel trots alla regnskurar. Skönt efteråt att man har rört på sig trots vädret. 
Jag har läst slut boken om katten BobSpännande att få en bok som jag inte hade hört talas om.  Jag kan verkligen rekommendera den. I ett tidigare Stickamerabyte fick jag boken Niceville. Det är också en intressant bok som jag inte hade hört talas om innan.  För mig är det nästan mer spännande med böckerna än garnet som finns i paketen. 
Och här en bild på vår katt. Måndag i semestervecka 3

Vädret är ju inte det bästa för att vara på en ö flera veckor. Efter morgondoppet 


med 13C i luften och ca 16C i vattnet bar det iväg på utflykt till Helsingborg och Helsingör. 
Vi besökte Kulturvarvet

Vid sidan om Kronborg

I Helsingör. Vi gick in på Sjöfartsmuseet i en gammal torrdocka. 

Det var ett riktigt spännande museum dom visade mycket om sjön, sjömän, livet till sjöss och hemma, modellbåtar och mycket mer. Vi gick genom stan tillbaka till färjan. Då passerade vi bl a klosterkyrkan och klostret. 
Nu är jag tillbaka på ön och väntar med spänning på regnet i morgon för då ska jag spela golf i 4 timmar. Självvalt. 

Halvtid

Nu har halva semestern passerat. Och två dagar har gått utan uppdatering. 
I morse blev det ett morgondopp igen. Skönt trots blåst och kallt i luften. En cykeltur till affären har det blivit sen blir det nog innesittande resten av dagen. 
I fredags åkte jag med golfdamerna från Hven på utfärd till Gilleleje i Danmark. Vi spelade golf på en jättefin bana med perfekt golfväder. Efteråt åt vi det kolde bord med lite småvarmt. 

Fläskesteken och den varma leverpastejen var bara så gott.
I väntan på att åka ombord på båten har man en fin vy mot Hven. 


Igår var vi på 1 årskalas. 

Storasyster hade beställt en snigeltårta. 

Och igår hämtade jag ut mitt Sommarpaket. 

Jättefint garn och en spännande bok, som jag redan har läst hälften av (nästan). Bokmärket i form av en katt är jättesöt. Tack så väldigt mycket Ann Charlotte. 

Glömde

Jag glömde skriva en uppdatering igårkväll. Torsdagen var en ny avkopplande dag. Morgondopp som  jag njöt av eftersom det dröjer till söndag innan jag kan ta nästa dopp. Lite golf med några damer på Hven. Stickning och lyssnande på Sommar.  
Vi har en nästan tam hare på tomten. 

På kvällen gick vi till kyrkan för musikgudstjänst. Det var familjen Dolfe som spelade vacker musik. 
Det blev sen sista båten till stan. 
Några bilder från Kyrkbacken:Onsdag 22 juli

Idag fyller dottersonen ett år. På lördag är det kalas gör honom och dottern som  fyller år om exakt en vecka. 
Som vanligt ett morgondopp, snabbt för det var bara 16,1 grader i vattnet. 
Jag är ensam i huset för naken jobbar idag och har dessutom missat den planerade båten och kommer först vid 21-tiden. 
Det blev en golflektion i förmiddags och en golfrunda på eftermiddagen. 
Jag var hos Ine på 

Hälsa från Hvem och köpte lite av varje. 

Butiken är jättemysig. 
I övrigt läser jag, just nu Hem till sist av P A Fogelström, lyssnar på Sommar på P1 och stickar på mina Riff strumpor. Tiden går

Morgondoppet var jätteskönt. Har verkligen saknat det de dagar vi har varit iväg. 
Dagen har tillbringats med besök av makens kusin med fru från Klippan. De hade aldrig varit på ön förut, trots mogen ålder. Vi gick en lång runda, åt god mat och pratade gamla och nya minnen. En riktigt mysig dag. 

Mellandag eller vilodag

Denna måndag har varit en mellandag. Lite handling i stan innan vi åkte till ön. Lite förberedelser, en cheese cake, inför besök i morgon. Lite stickat på mina sockar och en liten runda på golfbanan. En lugn och skön dag. 

Hemma igen

Så har den första senesterveckan gått. Jag har hunnit med riktigt mycket. Det är bra att göra lite noteringar varje kväll annars tycker jag att tiden bara går utan att det händer något. 
Nu är vi tillbaka efter week end turen till Umeå. Begravningen igår i Ålidhems kyrka var mycket fin. 

I Skåne finns inte många, kanske ingen träkyrka alls. 
Idag hade vi en fin eftermiddag hos min moster och träffade kusiner från Skåne, Linköping och Usa. En skön avslutning med många minnen som delades. 
Vi hann med en tur på Gammlia också. 
Kopia av nordsamiskt viste. 


Skidor som är mer än 2 000 år gamla. 
Så mycket stickat har det inte blivit. Jag köpte en bok på flygplatsen och den har jag läst så fort tillfälle har givits. "Sex år" av Harlan Coben. Rekommenderas. Fredag 17 juli


Kan du gissa var jag är? I björkarnas stad , Umeå. Det är en kort visit eftersom vi ska på begravning i morgon. 
Jag hittade en jättefin Masaiklänning på rea. Vi åt en jättegod rentartar o kväll på denna restaurang:

Och vi har "storslagen" utsikt från hotellrummetTorsdag i semestervecka ett

I morse såg vi åter hägern i dammen när vi gick genom trollskogen till stranden. 

I kväll var vi på musikgudstjänst i Sankt Ibbs fina kyrka. 

Altartavlan är målad av Tycho Brahes hovmålare alltså från slutet av 1500- talet. Det finns fina handgjorda dockor som återger dagens text. Idag var det Jeremia i brunnen som visades. 

Tyvärr var det svårt att få en bra bild. 

Onsdag 15 juli

I morse fegade barnbarnet. När hon tog av badkappan kändes vinden för kall så jag fick ta doppet ensam. 16,1 gr C var det. 
Det blev en tur till staden idag. Glömde ta en bild av den fina butiken Nystat som vi besökte. Men en bild av Blomstergatan blev det. 

Och en av stans nyaste staty. 

Och vi hann med en gungtur På gungeträdet. 

På båten tillbaka till ön fick vi sällskap av sonen och hans sambo. Han hann inte in i huset förrän han stack till golfbanan för att delta i Longest Drive 

Koll hur det går för de andra. 
Han vann med 258 meter, en meter längre än tvåan. 


Tisdag i första senesterveckan

Idag har barnbarnet underhållit oss. Hon följde med mig och tog ett morgondopp. Duktigt av henne för det är inte helt varmt i vattnet. Det var skönare i "poolen" i trädgården. 

När vi matade ankorna i dammen såg vi de två hägrarna. Hon kom ihåg dem från förra året. När vi hittade en fjäder var kommentaren: Fjädern har tappat en fågel. 
Ett besök på leket blev det också. 

Och med barnet igår kom även resten av mönstret till Riff-strumporna. Jag började sticka på dem idag. Skönt att ha ett lite mindre arbete på gång som variation till Slå-om-jakken. 

Måndag 13 juli

Även denna dag inleddes med ett morgondopp. Alltid lika skönt. En cykeltur till andra sidan ön blev det i förmiddags. Detta är det senaste konstverket på ön:

Det finns vid Tycho Brahemuseet. 

Några av årets sista linblommor. De har en så fantastisk färg. 

Det blir linolja av fröna så småningom. Oljan finns att köpa på Skafferiet liksom rapsolja och vitlök. 


Hela eftermiddagen spelade jag golf. Det är golfvecka på ön och den inleddes med en Scrambletävling. Mina medspelare var jätteduktiga och vi vann tävlingen. Vi fick var sitt presentkort på en tre röttersmudag på Turistgården. Det ser jag fram emot. 

Ikväll kom barnbarnet på några dagars besök. Det ser vi fram emot. 

Söndag 12 juli

Det har varit en vilodag idag. Dagen inleddes som vanligt med ett morgondopp. Vattnet är ovanligt salt, beror nog på att det har blåst så mycket  att vi har fått vatten från Skagerack. Ett besök på Kulturhuset på ön gjorde vi i eftermiddags. 

I juli ställer Pelle Ossler ut några av sina fotografier. De är jättefina, annars är nog Pelle  mest känd som musiker. Han var medlem i Wilmer X och spelar nu med Thåström. Några av hans tavlor:Detta är Gamla Kyrkan på Ven, St Ibb. Ett besök kan verkligen rekommenderas både på Kulturhuset och i kyrkan. 
Nu ska vi avsluta kvällen med bär från den egna trädgården. Semester dag 2

Vi får se hur länge jag orkar skriva om årets semester. Dag 2 inleddes i alla fall med ett morgondopp. Det har blåst så mycket att det fanns mycket tång och gräs på badbryggan och den hade dessutom delvis blåst sönder. Ett dopp blev det ändå. Skönt men snabbt när det bara är 16 grader i vattnet. 
Deltagande i Tjeligan, dvs golftävling med damerna blev det på eftermiddagen. Det gick inte så bra men jag blev inte höjd och det går jag väl vara nöjd med. 
Jag skulle börja sticka på ett par strumpor hade jag tänkt mig och då visar det sig att jag hade missat skriva ut mönsterrapporterna. De skulle öppnas separat och det hade jag inte noterat. Här på ön finns ingen skrivare så jag får väl hitta något annat att börja sticka på. 

Semesterdag 1

Semestern inleddes med att besöka Lund. Jag klipper mig där och det var hög tid att kapa håret. Vi inledde med det.  Lunchen åt vi sen på en riktig Kinarestaurang. 

En riktig minirestaurang är det nere i en källare på Winstrupsgatan 1. Det finns plats till 10 personer. 


Vi gick förbi Domkyrkan 

Och inom Domkyroforum där jag såg denna  fina fris från 1100 talet


Vi avslutade besöket på Skissernas museum. Mycket spännande museum. 

Till höger visas hur arbetet ledde fram till konstverket till vänster. Spännande. 


Förlagan till Tycho Brahe som står på Hven. 

Ett förslag till en staty över Moder Svea från början av 1900 talet. 


Och så denna festliga staty vid entrén. 

Idag fick jag också namn och adress till min Sommarbytekompis. Jag kommer inte att hinna få ihop ett paket till den 15de men det hoppas jag hon förstår. 

Semester

12 grader, regn och blåst. Skön inledning på semestern. 😣
Kan bara bli bättre. 

RSS 2.0