meatlouse sjal

 
Äntligen fick jag in en bild av sjalen. Många färger som synes, men för detsamma kan jag ha den till många olika plagg. Jätteskön är den också och lättstickad.

Leksands surdegsknäckebröd

Har fortfarande inte flyt med telefon och PC. Idag får jag inte över bilder alls till PCn.
Men i alla fall har jag testat Leksands surdegsknäcke och det är fantatstiskt gott. God smak och perfekt konsistens dvs precis lagom tjockt och sprött. Rekommenderas.
 
Leksands Surdeg-med macka (2) 
Jag får ibland testa nya produkter via Smartson.se
 
Blev tyvärr inte stickat så mycket i helgen. Började istället läsa en bok. Tänk på ett t4l.

Metalouse sjal

Lagom till SiV blev jag klar med min senaste sjal. Och inte klarar jag att ladda upp någon bild på den. Lyckades på Ravelry. Vet inte om det är PCns, bloggens eller mitt handhavande som felar. Eftersom jag har fått önskan på tätare uppdateringar blir det utan bilder.
Sjalen är stickad i Norogarn med många färger. Jag trodde den skulle bli alltför färggrann, men med blå accent är den faktiskt inte gräll och med alla färger användbar till många olika klädesfärger.
Jag håller annars på att sticka en present och på min Karin Öbergtröja. Jag ska också försöka sticka klart provlappen i tvåändsstickning. Det blir provlapp och tröja i helgen på Hven.
I måndags lät jag avliva vår älsta katt, 15 år ganmmal och med skjöldkörtelproblem. Hon låg alltid på kökssoffan och lät inte den andra katten vara på soffan. Nu sitter den kvarvarande katten på soffan och ser lite förundrad ut varför hon inte blir bortkörd.
Nästa vecka åker vipå en minsemester till Wien. 3 dagar. Vi har inte varit där tidigare men jag hoppas hitta ett café med Sachertårta och kanske winersnitzel och wienerbröd någon annanstans. De senaste hittar jag kanske lättast på Kastrup.
 
 

Stickfest i Väst 2013

SiV 2013 på Gottskär var lika trevligt som tidigare år. Mycket med människor och alla positiva, glada och stickande. Nya bekantskaper har gjorts. Inte minst Eva med sin fina stickväska. En sådan ville vi alla fyra ha.
Denna gången var vi tre som åkte tåg från Landskrona i fredags morse. Danska smörrebröd och vin till färdkost var inte helt fel.
Vi tre var på work shops direkt vi kom fram. Jag var på Sticka med pärlor.
Pilligt med roligt.
Sen kom dottern med bil på eftermiddagen. Vi åt, stickade och drack gott vin.
På klvällen var det garnlotteri med massor av garn.
Jag vann fint garn, men glömde ta bild av det.
 
På lördagen deltog jag i två work shops. Först tvåändstickning och det var så engagernade att glömde fotografera där också. Men nu kan jag lägga upp och dessutom sticka på mitt eget sätt. Det blir jättefint men fy vad drygt det är. Ivar Asplund var jätteduktig på att visa.
 
På eftermiddagen var det Ytligheter. Det är ju mycket man kan göra utan att det är flätor eller spetsstickning.
 Provlappar blev det att ta med sig hem.
 
På kvällen var det tävling i Snabbaste stickaren i Väst. Fem heat med 8-9 deltagare. Alla fick fina priser. Jag blev femma i mitt heat och fick dessa fina nystan.
 
Sista dagen deltog jag i Skuggstickning och utöver att sticka skuggstickning fick vi konstruera egna mönster. Jättekul. Det blir till att öva hemma. Denna fina kofta har Janette stickat.
     
Hade varit roligt att sticka en sådan till Esther.
 
Dessutom fick alla en goodiebag med fint innehåll som jag också har glömt att fota. På Torget kunde man köpa fantastiskt garn och tillbehör och det blev lite strumpgarn och garn till en kofta plus in varvräknare att ha på fingret. Nu slipper jag lappar med streck.
Maten på hotellet var också fantastiskt god så nu blir det att mest titta på maten denna veckan.
Nu gäller det att ta tillvara allt man har lärt sig och njuta av minnen till nästa SiV.

Stickcafé

Som vanligt, fast det var längsen, trevligt på caféet.
Jag började på inlägget i fredags men datorn ville inte så jag fortsätter idag. Jag har ju fått klagomål på att jag uppdaterar för sällan.
Helgen gick åt till ett kort besök på ön, sortering i svärmors hus och igår vad dottern och dotterdottern på besök.
Igår var hon svår att fotografera för hon var inte stilla tillräckligt länge. Ser ni att dottern stickar?
Jag var sen på en fantastisk konsert i Ekeby kyrka. Behållningen gick till Rotarys läkarbank.
Jag har stickat en hel del på min Metalousesjal. Den blir fin (färgglad). Sen blir det till att förbereda för SiV för i morgon åker jag till möte på Sydjylland med besök i några av Tysklands butiker. Jag har fått beställningar, apor och häxor ska inhandlas.
 

Stickcafé ikväll

Ikväll ska jag äntligen gå på stickcafé igen. Jag behöver garn och det ska bli så kul att träffa alla igen. Jag har upptäckt att jag har köpt för lite garn till min nya sjal och så ska jag försöka byta ett nystan. Alla trådar fästes i koftan igår. Knappar hittar jag kanske i kväll annars kanske på SiV nästa vecka. Jag funderar för fullt på vad jag ska sticka där, för det ska ju vara enkel stickning med tanke på allt prat och vin.  Men först ska jag hinna klippa håret om trekvart. Ska också bli skönt.

RSS 2.0