Kofta uppe ifrån och ner

Koftan är klar. Ska blockas, fästa trådar och hitta knappar.
Garnet fick jag i ett Hemlisbyte. Det är Cotton Light och gräddvitt. . Nu kan jag börja på något nytt.
 
Jag var på teater igår. Carmencita Rockefeller, vilken fantasisk kvinna hon var/är. Hon duperade den skånska militären och adeln på 1970-talet. Hon sa sig vara barnbarn till den japanske kejsaren, ingick i Rockefellerfamiljen, var världskänd hjärnkirurg, cancerspecialist, föreslagen till Nobelpris, ägde en ranch i Texas mm. Och så var hon egentligen damfrisörska från Malmö. Musikalen var jättebra. Full salong.
 
Fina balkonger finns, men de används tyvärr inte.
 
Katten överlevde besöket hos veterinären. Troligtvis har hon fått urinvägsinfektion. så det blir till att medicinera några dagar.

Teaterbesök igen

Ikväll ska jag gå på Landskrona teater igen. Jag ska se musikalen Carmencita Rockefeller. det ska bli spännande.
Annars håller jag på med min kofta och jag har kommit till ärmsluten. Jag stickar ärmarna enligt magic loop för jag visste inte hur länge garnet skulle räcka. Men det gjorde det lite svårt att prova och nu tycker jag ärmarna har blivit för smala. Jag tänkte repat upp dem i söndags men dottern menar att de töjer sig, så jag satsar på det. Annars får jag väl repa upp vid ett annat tillfälle. Hoppas i alla fall att jag blir klar ikväll.
I morgon ska jag gå till veterinären med sonens efterlämnade katt, Spinkan. Hon är 15 år och verkar inte må riktigt bra. Hon var från början en s.k. utekatt men är nu lägenhetskatt, på vintrarna. Hon får lov att gå fritt utanför huset men vägrar totalt. Jag tror hon har trillat i hamnbassängen vid något tillfälle för några år sen. På somrarna har hon trivts på Hven och hon är mycket mer aktiv där. Än så länge tycker vi det är för kallt att ha dem där och vi är ju där bara på veckosluten då och då. Får väl se hur det går i morgon.

Garninköp

Jag har tappat en av mina fina vantar. Tyvärr har inte Nystat det garnmärket så det får bli 2 nya vantar.
 
Jag köpte även garn till en ny sjal
Det ska bli en Metalouse.
 
Idag blir det ön och då måste jag lämna mina fina tulpaner hemma. Hoppas de fortfarande är fina på söndag.
(Vi måste ha kattskydd på alla möbler.)

Uppe ifrån och ner kofta

När vantarna nu är klara har jag fortsatt att sticka på min kofta. Igårkväll började jag på nederkanten.
 
I lördags var jag på Landskrona teater och såg Divertementos show: Erik av Pommerns återkomst. Jättetrevligt och vår teater är så fantastiskt fin. Den är från 1905 och nyrenoverad. I salongen är det bara 8 rader så man har verkligen närhet till scenen.Synd bara att jag inte blir färdig att gå dit oftare.
 
I söndags körde vi så till Kalmar och sonen. I år hade vi tur med vädret. Snön var ute i naturen och inte på vägarna som den var de två föregående åren vid motsvarande besök i Kalmar.
Ikväll ska jag besöka Farbror Elofs skafferi i Billeberga med goda vänner. Det var några år sen senast men jag hoppas och tror att de nya krögarna har lika god mat som de föregående. Rapport kommer.

Studentvantar

Vantarna till sonens kompis blev till sist färdiga. Jag hade lite för bråttom så när jag fäste trådar upptäckte jag att en maska var tappad. Bara att riva upp och sticka om. Detta är mitt problem när jag tittar på TV samtidigt som jag stickar och det desutom är mörkt garn. Men det gick ju att lösa.
 
Jag använde mig av överblivet garn och det blev inte mycket kvar:
I helgen blir det en tur till sonen och då överlämnas vantarna.
 
Igår var jag med maken och Rotary på studiebesök på DSVs nya huvudkontor i stan. Det invigdes dagen innan så det är ju alldeles nytt.
Enorma kontorslandskap, liksom terminalhallen som är 500 m lång.
Denna hallen är helt full varje morgon och eftermiddag för att tömmas igen på 4 timmar.

Selma som försvann och kom tillbaka

I lördags var Selma borta.
Detta var allt som var kvar.
Men sen hittades hon i en vassrugge på eftermiddagen. Jätteskönt.
 
Så här såg hon ut för 3 år sen.
Det är en ung Selma som står och ser ut över Öresund mot Hven.
 
Jag har fått stickat en del på de norska vantarna. De kommer att vara klara tills vi äker till Kalmar nästa söndag (om det inte blir snöstorm för då åker vi en annan helg)

RSS 2.0