Kokoskaka eller morotskaka

Jag beställer ekologiska lådor från Mossagården sen många år och senast innehöll fruktlådan 2 stycken kokosnötter. Vi, dvs maken, delade en och halva hängdes ut till fåglarna. Den andra halvan gröp jag ur och sen visste jag inte vad jag skulle göra med kokosköttet. Jag finnhackade och blandae till en kaka med några andra ingredienser från Mossagården och lite som fanns i kylskåpet. Det blev en riktigt god kaka.

Det ingår följande:
3 st (300 g) grovt rivna morötter
1,5 dl hackad kokos
20 gram finriven ingefära (jag hade färsk i kylen så det blev det istället för pulver)
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl rörsocker
1 dl olja
0,5 dl creme fraiche istället för 1 banan som inte fanns hemma

Ägg och socker vispades. Rörde sen i oljan. Blandade därefter försiktigt i mjöl blandat med bakpulver och kanel. Till sist rörde jag ner morötter, kokos och ingefära försiktigt. Gräddades  i 175°C i 35-40 minuter.

Jag har ju en nöt kvar. Tacksam för förslag på vad jag ska göra med den.
Jag har många morötter i kylen. Finns förslag på annat än kokta/rostade/stekta morötter så tar jag tacksamt emot de också.

Londonbesök

3 dagar i London var inte helt fel. Jag var på ett seminarium om salt reducering i mat, men hann se lite av stan. Seminariet var alldeles intill St Pauls katedralen.


Jag besökte en utställning av svensk mat i den fina butiken John Lewis på Oxford Street. P-G på Pure Scandinavia demonstrerade och delade ut smakprovDet fanns rimmad lax, kålpudding och köttbullar som kunde kompletteras med stuvad potatis, kokt potatis eller potatismos. Till det kunde man välja gravlaxsås, lingonsylt och/eller brunsås.

En av ingredienseran i gräddsåsen har jag hjälpt till att ta fram. Såsen är jättegod och nu hoppas jag dessa produkter kommer att lanceras i Sverige också.

Jag såg mer i London. Denna vackra arkad

Och så passerade jag hotel The Ritz. Huvudentrén var tillbommad eftersom detta hotell liksom så många andra håller på att frächas upp, troligen inför sommar OS nästa år.


Jag har faktiskt även blivit färdig med att ta ett foto på de virkade Converse skorna i storlek 0-3 månader som blev klara för ett tag sen. Mönstret hittade jag hos Urmodern.


Trevlig helg!


Nu bär det iväg till London

Jag har haft problem att logga in för uppdatering, men idag funkar det när jag har ont om tid. Jag ska nu ta tåget till Kastrup för att flyga till London. Det blir inget stickande under några dagar, men annars håller jag på att sticka till det blivande barnbarnet. Bilder kommer en annan dag.
Veckoslutet tillbringades i Kalmar med att hjälpa sonen att möblera sin nya bostad. Det blev en tur till Stadsmissionen och några turer till IKEA och mataffären. Nu är lägenheten mysig och frysen full.
När vi körde i fredagskväll började det snöa utanför stan och det var halt de första 15 milen, men sen blev det verkligt besvärligt väglag de sista 15 milen. Det snöade inte men blåste desto mer. Jag kunde köra som mest i 70 men med flera inbromsningar när sikten helt försvann. Jag såg sen att det hade varit blixthalka och en dödsolycka på en plats bara minuterna efter att vi passerade. Men får sig en rejäl tankeställare och tackar sin lyckliga stjärna att allt gick bra för oss. Det tog nästan 5 timmar iställer för 3 timmar och 15 minuter som hemresan i söndags tog.
Nu ska jag som sagt till London och jag hoppas flyget håller sina tider för ikväll planerar jag att träffa en gammal kompis sin 1967 när jag var på utbytesresa till England. Vi ses inte speciellt ofta, 5 år sen sist, men det är alltid lika roligt att träffas.

Så är veckan slut

Det är inte klokt så fort tiden går. Jag har gett mig på att virka och det ligger inte för mig riktigt. Hos Urmodern hittade jag en länk till ett mönster på baby Converse skor och eftersom båda mina barna verkar vara födda med sådan tyckte jag sådana kunde vara lämpliga för det blivande barnbarnet. Sagt och gjort, mönster och garn införskaffades och med hjälp av gamla minnen klarade jag av att virka alla delar, men så skulle jag virka ihop sko och sula och då stod det helt stilla, men igår kväll via lite googlande under dagen kom jag på hur jag skulle göra. Så nu finns en sko klar så när som stjärnan, men den kan väl inte vara svår? I helgen får jag väl göra en andra sko. Det ser ju ut att bli kass väder, blåst, snöblandat regn osv. så finns det ju tid över.

Förra helgen gjorde jag en sås på trattkantarellerna från Hemlispaketet. Så gott det blev, tyvärr glömde jag ta bild på det. Tack Anna-Karin.

Det finns tävlingar på gång, en utan vinst men kul ändå. När ska jag bli mormor?

Min Hemlis7-kompis har en tävling med fina vinster. Klicka på bilden.


Och så hittade jag en blogg där man kan vinna fina bakgrejor. Klicka på bilden.Förresten blev det inget trevligt tandläkarebesök tidigare i veckan. Det var inflammation vid rotspetsarna på en rotfylld tand så det blev utdragning av en kindtand. Det var inget hit, om man säger så.

Trevlig helg önskar jag er alla som läser detta.1 februari

Tiden går och vi närmar oss våren. Jag har stickat en tröja till Litenen dvs det väntade barnbarnet.


Den är stickad i ViKanGarn och med mönster därifrån.


Nu har jag börjat på en mössa i samma garn.

På ön stickar jag på en sjal i Alpaca Silk garn från Hjertegarn. Det är skönt att ha ett sticke liggande där för det är alltid så mycket annat som ska med ut.

Så här ska den bli men i gröna nyanser.

Sen en vecka har jag tandvärk och efter ett besök hos tandläkaren förra veckan blir det ett nytt om en timme. Troligtvis en nerv som har kommit i kläm.
Trots tandvärken var jag en tur till Danmark förra veckan. Jag besökte Gråsten som ligger på Jylland vid den tyska gränsen. Jag hann inom Tyskland för proviantering.

RSS 2.0