Sista veckan i maj

Så har nästan hela maj passerat och vädret har inte varit toppen. Jag har ännu inte tagit årets första dopp i Öresund. Illa. Jag har däremot stickat klart min Karin Öbergtröja och håller på att blocka delarna för att sy ihop den.
Jag har även stickat klart min volangvante. Det var riktigt roligt att sticka med de små stickorna som jag köpte på SiV-13.
Nu skulle jag börja på min pagodmössa och då visade det sig att jag inte har 3,5 mm knit protippar. Ska leta i stan ikväll om jag har en gammal rundsticka i rätt storlek. I övrigt har jag inget sticke på gång. Det ligger lite strumpgarn så ett par sockar kan jag ju börja på.
Jag får väl ta en tur in på Nystat i nästa vecka för att hitta något nytt och få höra hur semestern har varit.

1 Maj

Det blev inget Valborgsbål. Det blåste för mycket och maken är genomförkyld.
Jag tog en långpromenad (om man nu kan göra det på den lilla ön) igår istället. Nästan alla vårblommor blommar samtidigt. Vita, blå och gula.
 Grannens vita magnolia slog ut till 1 maj.
 
     Gul, tussilago och gullviva samtidigt.
 
Blå. Vivor kan se helt olika ut.
Lena Cedergrens fina bronsödla.
 
Lite reklam för konstrundan nästa vecka. Man kan då bl.a. få besöka Lenas källare.
 
Klart men kallt vatten.
  En del av stigen har rasat i vinter.
  I Kyrkbacken, som vätter mot söder och Köpenhamn, måste de ha TV-antennen ovanför backen för att kunna se svensk TV. Här meddelar telefonen också att man är Välkommen till Danmark.

Har man tur kan man hitta Vinbergssnäckor. Denna gång blev det bara skalet från en.
Närmsta grannen är whiskydestilleriet.
 
Jag fick inte stickat så mycket som jag hade tänkt för naturligtvis bröt jag av en sticka igen. Trist att sitta på båten i morse utan sticke och med utläst bok. Detta ska avhjälpas ikväll.

RSS 2.0