Åter efter semester och födelsedagar

Så är då 2010 års sommarsemester slut. Vi tillbringade den mesta tiden på Hven men en resa till Rom hann vi också med. Stickat har jag också gjort lite, men det kommer mer om det en annan dag.

Vi har en stor ros på Hven som tyvärr blommar endast en gång per år. Vi har då fått förslaget att plantera en clematis tillsammans med rosen och det blev jättebra.
 Rosen den 10 juli
och den 26 juli såg den ut så här:
 Inte illa, va?


Maken och jag åkte så en vecka till Rom. Det var en jättefin resa och värmen störde oss inte alls. Vi hade nästan 30°C och sol varje dag. Jag var rädd att få huvudvärk men det fanns god tillgång till gott vatten överallt, bara man hade en flaska.

Maken och jag har samma födelsedag så vi firade med en picknick lunch i ruinerna.
 (vem som är mest ruin kan ju diskuteras)

Vi gick mycket och stod i kö i 2 timmar för att komma in i Vatikanen.
 En liten del av kön. Men det var värt väntandet. Det var lika långa köer till Peterskyrkan och Collosseum, men där har vi varit tidigare så de besöken strök vi. Vi gick i många kyrkor för jag ville se konstverk av da Vinci, Rafael m.fl och de finns i lagom mängd i en kyrka till skillnad från museum där det finns alldeles för mycket att titta på.
 
T.ex. den här Kristus statyn av da Vinci. Kyrkans män var så pryda att ett skynke fick tillverkas för att dölja det viktigaste.

En av de älsta dopkor som finns har en fantastisk dopfunt. Ett helt badkar och jag tror det kommer från en gammal badanläggning (termerna) från tiden före kristendomens införande.


Orkar du läsa mer som kommer nu en bild från Caffé Greco där vi blev serverade av herrar i frack och där kaffet kostade 7€. Men tjusigt var det.


Till sist kommer en bild med tanke på dottern som samlar på sköldpaddor
 
En fontän med sköldpaddor.

RSS 2.0