SYTYCK rapport

Jag har även stickat lite på min Latin kofta. Jag har hittat en gammal islndströja som jag stickade på 70-talet som jag ska ha som måttstock för oket. och då uppstod ett problem. Jag komer att stcika alla dominorutor som ska vara i nedre varvet för sig själv och lägga ut dem så jag ser att det blir bra.Du kan se på bilden hur det ser ut. Sen måste jag nog på något sätt sticka de övre raderna med rutorna mindre och mindre så jag får axelrundningen att funka. Det ska bli spännande om jag får en tröja som går att använda. Jag har nu börjat undra om det är Latin jag dansar eller jag har hamnat i en annan dansstil. Men jag är totalt omusikalisk och kan inte höra skillnad på vals och foxtrot så det är nog inte så konstigt ändå.
Jag kan inte sticka så många rutor till för det vita garnet har tagit slut. Men det finns hopp. Jag har 2 härvor för nystning hos dottern och jag hoppas få dem på torsdag.

Bra bok

Jag har läst en jättebra bok som är lite annorlunda. Det är en variant på kriminalroman men den är baserad på verkligheten. Bland annat beskrivs hur Heléns mördare upptäcktes. Den dagen hon togs till fånga fanns det cirka 20 personer kända för kvinnomisshandel/pedofiler på gatorna i lilla Hörby.Jag kan bara säga LÄS BOKEN.

Vinn en bok hos Tomtan

Tomtan lottar ut en ljudbok av Michael Connelly. Gå in på hennes blogg och kolla.

Mönster

Igår kom mönstret med posten.


I tidningen Knitters finns utgångsmönstret till min tröja. Men ärmar saknas. Nu måste jag tänka på nytt, dessutom är mönstret gjort för bomullsgarn.


Igår var det stickcafé hos Nystat. Många damer och trevligt, som vanligt. Det blir ett extra stickcafé nästa vecka när det är spökkväll i stan.
Om en stund bär det iväg till ön för en skön kväll med man och barn.
I morgon när jag kommer hem blir det till att fortsätta med mina rutor. De tar jag inte med till ön. Jag måste bestämma mig för hur många rutor jag ska ha på bredden på framstycket. Det får bli söndagsarbetet.
Till ön tar jag Clapotissjalen, den tar inte så stor plats och den får dansa för sig själv.

på måndag kommer bilder på vad som blir stickat under helgen. Ha det så bra.

Nytt byteStickamera har ett nytt byte. Det måste jag ju bara vara med i. Alltid lika roligt att få paket och ofta får man en eller två nya bloggar att följa.

Åter på bana

Nu har jag samlat kraft och om en stund ska jag ta tag i mina dominorutor. Jag fick faktiskt stickat en del på semestern. Jag började på en Clapotis sjal. Jag fick börja några gånger för jag upptäckte att i starten fick jag inte ha druckit öl eller vin för då blev det bara fel. Nu, när jag har kommit in i mönstret, funkar stickningen ändå. Men nu har jag fått ett nytt problem. Trots nya stickmarkörer har jag inte tillräckligt många, men då får det bli dominorutor istället.
Semestern blev jättebra. Vi åkte först till Ribe i Danmark. Där bodde vi på Hotell Dagmar. Ett fantastiskt gammalt hotell byggt i slutet av 1500-talet. Vi bodde där förra gången för 35 år sedan när vi var på bröllopsresa. Hotellet har klarat åren lika bra som vi ( en smärre upprustning av ytan hade inte skadat, men så är det väl med gamla ting). Från Ribe körde vi till Bremen. En fantastiskt stad. Den gamla staden är verkligen värd ett besök. Sen passerade vi naturligtvis Bordeshopen på väg hem.
Nu ska det inte vara några problem att klara tiden fram till jul. Jag har förresten blivit en av de lyckliga som har fått plats på SiV i mars. Det är dottern som har fixat det. Det ska bli spännande att få vara med där.

LägesrapportSå här långt har jag kommit på min tröja. Fint va?

Jag ska se om jag kan hitta något stickke att ta med på semestern, men det blir inte stickat så mycket för det brukara vara jag som sitter bakom ratten. Men det är alltid skönt att ha möjligheten.

Rauma Strikkegarn

Jag ska sticka min dominotröja med Rauma 3 tr. strikkegarn. Jag har börjat sticka några rutor och först tänkte jag sticka dem nerifrån och upp men igår bestämde jag mig för att sticka dem i 2 rader för att få bredden på tröjan dvs att den räcker runt mig och därefter stickar jag uppåt och får då ta in för axlarna. Får se hur det blir. Jag har även funderat på om jag ska sticka slätstickningen med tjockare stickor, men det är ett senare problem.

Jag hade börjat sticka på Stickameras oktobersockar, Glass Slipers, men jag gav upp. Mönstret är jättefint med kombinationen mitt garn och mina ögon fungerade inte. Jag kan inte se maskans form och när maskorna ska byta plast funkar inte det. Jag försökte även använda flätsticka som hjälp. Jag rev i alla fall upp det jag hade stickat och får nu koncentrera mig på dominorutorna.
Jag ska försöka ta en bild ikväll på hur långt jag har kommit för på torsdag bär det iväg på minisemester en vecka utan PC och utan stickning.

Septemberstrumpor

Septemberstrumporna från Stickameras Sockklubb blev färdiga förra veckan och invigs idag.


De är stickade i Fame.


Jag har tills nu använt strumpor stickade i Opal med bomullsinblandning. Det var sommarstrumpor och jag känner idag att ull+akryl är varmare.

Jag har börjat sticka oktoberstrumporna och de är betydligt drygare att sticka. Troligtvis beroende på att jag använder ett mörkblått garn, Trekking, och det delar sig lätt när jag ska byta plats på maskorna och så ser jag inte vad jag gör. Jag måste ta fram min förstoringslampa, men jag ska hitta den först.


Jag har bestämt mig - LATIN

Eftersom jag inte har tillgång till en PC förrän på måndag har jag nu bestämt att jag ska försöka sticka en tröja i mitt gamla norska garn. Jag kommer inte ihåg vad garnet heter, så det åeterkommer jag med i nästa vecka. Det är ialla fall vitt och ljustgrått och jag har mest av det ljusgrå så det får bli bottenfärg.
Jag har hittat ett mönster på Ravelry och jag har beställt tidningen med mönstret i från USA. Jag får väl sedan ändra i mönstret så det passar mig och även justera för garnet eftersom tröjan verkar vara stickaad i bomullsgarn och mitt garn är ullgarn. Jag har bestämt att dominorutorna ska vara på 39 maskor och med vitt garn ytterst.Bella är klarBella är stickad i Silkbloom Fino garn. Den är fantastiskt mjuk och skön.


So you think you can knit

Jag undrar vad jag har gett mig in i. Jag vet ju inte ens vad Let's dance är eller rättare hur det fungerar. Jag som vill ha ordning i mitt stickande och mönster att följa så jag slipper tänka fick följande av Visa Lisa:

Din utmaning blir att dansa LATIN!

Din anmälan säger tango lika mycket som folkdans, och det är inget snack om att du vet vad du pysslar med när du har garn och stickor i händerna! Eller nål och tråd för den delen!

Min tanke är att du utmanar dig i de projekt du redan behärskar, genom att ytterligare anpassa din stickning till just Dig! Att sticka ett plagg som är anpassat efter just din kropp! Att du väljer ändringar för att det ska passa just dig! Förlänga eller förkorta, bystkil, eller min egen favorit – en dekorativ minskning just under bysten för mer passform! Passa på att lära dig nya lösningar för att räkna om eller anpassa mönster! Stort eller litet, mycket eller lite är helt upp till dig, men då det här är något jag själv kämpar med att lära mig ska det bli spännande att följa!

Ja vad säger man om det??? Jag har letat runt på nätet utan att egentligen ha tid till det. Jag har tittat på mitt förråd av garn utan att bli klokare. Jag tycker ju inte om tajta kläder. Har minimal byst och midjan har försvunnit med åren. Ja Ja.
Eftersom min ANTI-lusekofta gick i stå när dominorutorna blev i fel storlek tror jag att jag tar den som mitt projekt. Jag har inget mönster att ändra men en bild att utgå från och ett uppmätt, ritat pappersmönster till hjälp. Detta kan ju göra att det blir något av mitt gamla lusegarn.
Tid har jag just ni väldigt lite av. Ikväll om 20 minuter ska jag vara på vinprovning, trevligt. I morgonkväll blir det handling för på fredag kväll är vi bjudna på middag på restaurang. Tidigt på lördag går båten till ön för gemensam städdag på området och hem kommer jag sent söndagkväll. På ön finns det inte tillgång till PC och internet. Jag hur ska detta gå. Jag får kanske skaffa mig en spökskrivare.

Få se om jag hinner plocka fram bilden på det tänkta mönstret och fotografera mina nya dominorutor med färre maskor, som jag faktiskt hat stickat i veckan.


Garn och Choklad 2

Idag var jag och postademitt paket och när jag kom hem fanns det ett paket till mig. Spännande.Och ännu mer spännande blev det när jag hade öppnat ytterpappret.Snabbt öppnade jag paket efter paket och till sist, lydig som jag är, öppnade jag kuvertet. Jättefint garn, mjukt att klappa och massor av choklad att njuta av + 3 fina stickmarkörer. De får man aldrig för många av.Många TACK Kajsa.

Jag hopas min mottagre blir lika glad som jag.


Utmanad - Garn och Choklad 2

Jag har blivit utmanad i So  You think you can knit, och jag funderar nu för fullt vad jag ska göra. Det kommer mer detaljer en annan dag.
I lördags köpte jag garn till bytet och idag köpte jag choklad. I morgon ska jag försöka posta paketet. Hopas mottagen blir glad.
Min Bella är klar och ligger för bloggning. Ser ut att bli jättefin.

Bella

Jag har stickat Bella 2 klart ochi kväll ska jag fortsätta med 3an. Är lite spänd på hur den ska användas. Jag tror det ska blir något att ha runt halsen men då skulle jag behöva en knapp eller ska man virka en sådan? Jag får väl på sista ledtråden.
Just nu är jag i Örebro och på vägen hit i går passerade jag en snöby. Den första för denna säsongen. Jag hoppas det blir bättre i Skåne i helgen men väderprognosen ser inte helt bra ut. Inte snö men väl storm. Örebro verkar vara en vacker stad. Jag såg en staty av Engelbrekt. Statyer av den sortens människor har vi inte i Skåne. Vi har mest bara gamla kungar från för i tiden.

RSS 2.0