Stickad kavaj

Den stickade kavajen som jag skrivit mycket om och har hållt på att sticka länge har faktiskt varit klar länge också. Nu har jag fotograferat den så ni får se hur fin den är.


Den ser att vara blå när jag är utomhus men den är grå inomhus.

  

Kanten är så kallad I-cord vilket innebär att jag plockade upp maskor längs kanten, sen la jag upp 6 maskor som stickades räta från endast en sida, dvs jag drog tråden bakom arbetet så framsidan blev slätstickning. Jag stickade samman den sista av de 6 maskorna med en av de upplockade maskorna.Annars går all fritid till för att sortera, kasta eller packa inför flytten. I tisdagas kväll hämtades en soffgrupp vilket innebar att jag missade stickcaféet hos ViKanGarn.
Fast förra helgen var vi på bröllop i Smygehamn. Den typen av tillställning är ju alltid trevlig och flera veckoslut har vi tillbringat på ön så lite avkoppling har vi haft.

I allt plockande i källaren har jag hittat en fin aftonväska som jag broderade för många år sen till min mor. Jag kan kanske använda den någon gång.

 (Den är likadan på båda sidor)


Ikväll ska jag lära sonen baka Kladdkaka. Han slutar sitt jobb nu den siste och går in i arbetslöshet. Han är ju sjukskriven denna månaden ut pga av korsbandskadan och knäet ska opereras men troligtvis får han inte tid förrän till hösten. Han hade fått ett jobb på Netto nu den 1 juni men det karar han inte av med det instabila knäet och mer sjukskriven blir han inte. Ska bli spännande att se hur detta ska lösa sig. Han är dessutom inte till någon nytta nu när vi ska flytta trots starka armar.

Sköna maj

Nu har vi verkligen fått sköna maj i Skåne. Vi hade ett varmt och fint firande på ön. Majbålet bestod i år av 8 marchaller nere på stranden. Vårtalet var kort och roligt och allsången har inte varit så bra på flera år. Det blev riktigt mysigt och solnedgången mot Danmark var fantatstiskt vacker. Efteråt blev det ärtsoppa och varm punch.

Mina februaristrumpor som jag stickade i Galen i garns KAL är perfekta som golfstrumpor. Jag kommer att sticka några par till.


Jag har börjat sticka majstrumporna, men trästickorna i 2,25 mm klarade inte hemresan från ön utan bröts. Jag har beställt nya 2,25 mmstickor, denna gång av stål, men trästickorna var jättesköna att sticka med. Jag tänker köpa fler av trä, men grövre. Strumporna blir jättefina men efter missödet har jag fortsatt sticka på min tröja i mönster och garn inköpt hos Sticka by Marie Victoria i Gamla Stan, Stockholm. Tröjan är snabbstickad och den blir jättefin.

Linnet i lingarn är färdigstickad. Garnet räckte naturligtvis inte helt. Det saknades garn till 3 varv men jag hoppas kunna fixa det vid monteringen.

Jag ser att jag behöver fotografera en del så mina alster blir dokumenterade. Bilder kommer.

RSS 2.0