Semestertider

Jag fick ett paket häromdagen:

Det var Garn och tepaketet från Chaos. Spännande garn i silke och två sorters te. Chaos är en gammal vän. Jag har fått paket av henne i tidigare byten också. Alltid kul att förnya kontakter. Tack igen Chaos. Tack även till Ulrika på Stickamera som ordnar med dessa byten.

Jag har börjat sticka på linnet i lingarn som jag blev ombedd om. Det går jättesnabbt. På mindre än en vecka har jag gjort 1,5 stycken.

Men det är svårt att tro att det blir ett linne av dessa "rulsingar". Det var det som gjorde att det inte var roligt att sticka förra gången.Nu vet jag ju att det blir ett fint linne. Eller vad tror ni??

Sommaren i Skåne har varit fantastisk med sol och värme. Idag var jag en tur till Malmö i 25 graders sol. Jag tog en tur runt Möllevångstorget. Det känns som att vara i en förort till London med alla utländska affärer och restauranger. Snart åker jag med mannen till Rom. Det är ju tur att vi har tränat  på värme och framförallt varma nätter. Går det att att ta ett morgondopp i Tibern, tro?


Garn och choklad 3

Jag har fått ett jättefint garn i en härlig blå färg med röda inslag. Garnet kommer från Lettland via Helsingborg och innehåller frtfarande lite fett. Precis som det isländska garn jag stickade med på 70-talet. Det blir så mycket varmare med fettet kvar och det brukar vara skönt för händerna när man stickar med det. Det fanns också fin choklad med, som jag kan knapra på när jag funderar på vad jag ska sticka av garnet. Det rättevisemärkta kortet från Tanzania är bara så vackert. Jättemycket tack Anna.


Jag hoppas mitt paket också har kommit fram. Nu ska jag fundera på vilket garn jag ska skaffa till garn och tebytet. Te har jag köpt på ön och jag planerar att köpa lingarn i veckan, för jag tycker det är ett fint sommargarn. 

Idag är sista dagen innan semestern och det ska bli jätteskönt att kunna ta dagen som den kommer i några veckor.


Blommor

För något år sedan köpte jag, några dagar efter alla hjärtans dag, en "hjärte"blomma på rea på IKEA. Det kom nya blad på den och när jag frågade i en blomsteraffär vad det var för blomma fick jag veta att det var en s.k. Hoya och att den inte kommer att blomma. Jag tog ut blomman till Hven eftersom den inte behöver vattnas så ofta.

Nu blommar den!! Det skadade bladet kommer sig av att vi hade minusgrader i huset i vintras när vi hade fått kortslutning i ett element. Jag skulle ha kastat blomman men det blev inte gjort och vilken tur det är.

Fler blommor kommer.

Vi har också  en rosenbuske som är vacker.

Busken är mer än 2 meter hög men blommar tyvärr bara en gång per år. Vi har därför planterat en clematis, syns till vänster på bilden. Den kommer att blomma sen.


Topp i lingarn

Igår var jag på en mycket bra konsert i kyrkan. Det var trumpeter, oregel, cembalo och piano. 2 personer spelade på än det ena och än det andra instrumentet. Det var jättebra. Konserten var i Bjuvs kyrka och det var Joakim Andersson som spelade på flera trumpeter och Lars Nilsson som spelade de andra instrumenten. Kan rekomenderas. Nästa torsdag spelar Joakim med några andra kompisar i Risekatslösa kyrka kl 20.00. Har du möjlighet , åk dit. Frivilligt inträde.

Men så till toppen av lingarn. I fjor stickade jag en topp i lingarn som inte blev blockad och hopsydd förrän sent på hösten. Jag invigde den igår och en dam i kyrkan tyckte den var så fin att hon beställde en av mig. Det har aldrig hänt förr. Den var tråkig att sticka men det gör väl inget när man har fått det som ett uppdrag. Mönstret kommer från Ravelry.
 
Det är svårt att ta foto själv. Armarna räcker inte till.

Trevlig helg.


Garn och tebyte


Nu har jag anmält mig till Stickameras Garn och tebyte nr 6. Det är alltid lika spännande att få nya kontakter på nätet och att få paket.

Jag håller just nu på att sticka med lingarn. Det är verkligen ettt behagligt garn när det är så varmt. Annars är det annorlunda att sticka med eftersom det inte alls är elastiskt.

Jag ska också visa två bilder på våra kattor. De trivs otroligt bra i frihet med att få gå ut och in som de vill. Den gamla katten har blivit 10 år yngre. I stan lämnar hon inte lägenheten, inte ens för en tur ut på ballkongen och här är hon endast inne en kort stund i taget. Fast då och då måste de vila en stund.
Verandan är ny för året och mycket uppskattad av alla. Den ena katten är en duktig klättrare och hon fick ta ner sig själv.


Badpremiär

Igår var det årets badpremiär. Det var jätteskönt och inte alls så kallt som jag trodde. Vattnet var däremot inte så "aptitligt". Det var grumligt så jag kunde inte se botten. I morse, kl 05.30, tog jag så det första morgondoppet för i år. Idag var vattnet helt klart och det såg jättefint ut, men då var det naturligtvis kallare. Men det känns jätteskönt efteråt. Nu får det bli morgonbad  i fortsättningen av sommaren.
Stickat har det inte alls blivit de senaste kvällarna men jag ska nu gå och posta mitt paket i Stickameras Garn och Chokladbyte. Hoppas mottagaren blir nöjd. Sen såg jag att det är nya byten på gång. Bland annat Garn och te och mitt te är slut så jag får väl anmäla mig till det också.

RSS 2.0