Stickbok

Sedan många år är jag medlem i Hemslöjden och fick för ett tag sen ett erbjudande att köpa deras nya Stickbok.  Och det gjorde jag naturligtvis. 


Det finns många tips i den men alla håller jag inte med om. En bra uppslagsbok är det i alla fall. 
På senaste Stickfest i Väst deltog jag ju i Stickmatematik och när jag fick kompendiet gick jag in på Marias blogg www.pysselochknap.com och såg där en jättefin tröja. 

Fallow Sweater heter den och den vill jag sticka men mönstret finns endast i The Knitter så då har jag fått köpa den också. Den kom häromdagen och det finns många andra fina mönster i den också. 
Garn har jag inte än, tror jag men jag ska bli klar med ert av mina projekt innan jag börjar på denna. 


Kall vår

Här i Skåne har vi en lång vår i år. Idag bara 9,7C och jag ska på golfutfärd. Det blir kallt. Det har inte blivit så mycket stickat efter förra helgen. Då var jag på Frykenstrand i Värmland på Fredrika Bremerförbundets årsstämma. Det var en upplevelse. I Karlstad besökte vi ett spännande museum. Lars Lerins med många av hans fina tavlor. 


Jag tycker mycket om akvareller så de passade mig perfekt. På tåget upp och ner fick jag stickat en hel del på min Slå om Jakke men det är bara raka stycken så bild finns inte. 

Stenåldersbröd

I Testagramlådan fanns en mix till Stenåldersbröd. 
Mixen bestod av nötter och mandel. Den blandades med ägg och olja. Bakades ut som limpa 


Brödet blev jättegott och måste vara perfekt för de som är glutenintoleranta. Rekommenderas verklige. 

Malmöhus

Sonen med flickvän bjöd på lunch idag. God mat och vi kunde sitta ute och äta. Vi gick en lång promenad till Folkets park och Pildamsparken. Vi hann också med att besöka Moderna museet i Malmö, f.d. Roseum och Dardelutställningen. Många fina tavlor och precis lagom många. Och den mest kända

Två helt olika porträtt:1a maj


Vid huset. 

RSS 2.0