Tävling hos Urmodern

Det är tävling på gång hos Urmodern. Man kan vinna en jättefin handduk. Jag hoppas naturligtvis att vinna.Jag har fått stickat lite i helgen. Jag håller på med en sommar tröja i lingarn och har tagit tag i kavajen igen. Jag hoppas bli klar med kanterna denna veckan. I morgon är det stickcafé hos ViKanGarn, men tyvärr har vi gäster hemma så jag kan inte gå dit.

Kaffe & garnbyte och Garn & Chokladbyte

Tack Heléne för kaffe och garn. Jag hämtade paketet på stickcaféet hos Nystat igår och invigde Zoegaskaffet på kvällen när jag kom hem. Jättegott, jag trode inte det var så stor skillnad mot vanligt Zoegaskaffe. Det blir nog fler köp av nymalet kaffe.. Det andra kaffet är nerpackat för att följa med ut till Hven ikväll. Garnet, Opal, blir perfekt till ett par strumpor i stickameras sockklubb. TACK! Det gick så snabbt att jag glömde fotografera allt, med perfekt är det. Jag köpte igår även garn till mtt kaffe & garnbyte och skickar det idag. Kaffet köpte jag hos Flizan i Landskrona. Min mottagre tycker om rättvisemärkt så kaffet är rättvisemärkt och garnet blev av ekobomull. Hoppas hon blir nöjd.

Sen är det ju vanebildande med byten. Jag har nu anmält mig till nästa byte hos Stickamera: Garn och chokladbyte.


Igår hade vi den första visningen av huset. Maklaren driver verkligen på oss och det är ju bar för ju fortare det blir sålt desto bättre. Men usch så mycket vi har samlat på oss under 35 års äktenskap. Nu ska vi flytta till 100 m2 efter att ha haft mer än 300 varav 100 är källare med massor av "skräp" som är bra att ha. Ikväll lämnar vi allt och åker till ön och varavr ner.

Dottern och Annicka åker till SiV idag. Önskar dem trevlig resa och mycket stickat.

Marsstrumpor Nutkin

Så är mina mars strumpor klara och invigda. De är små men de går att få på och strumpor brukar ju töja sig.


Man kan inte tro det men garnet är gråt, Step och stickorna var 2,5 mm. Mönstret heter Nutkin och kommer från Stickameras strumpklubb -09.

Nu blir det dags att göra aprilstrumporna, som verkar vara mycket lika, men de snor sig nog inte lika lätt som dessa.

Fredagkväll

Nu har det hänt mycket sedan jag skrev  senast. Jag har varit på tjänsteresa i Uppsala och Stockholm från tisdag morgon och kom hem för en timme sen. Jag hade tänkt att jobba vid datorn på kvällarna och även bloggat lite. Men så blev det inte. Datorn hängde sig så jag kom inte in i den, men tung att bäara var den.
Jag var hos Sticka på Österlånggatan och köpte ljusblått/grått garn och mönster till en kortärmad tröja med flätor. Den kommer att bli jättefin, men jag får inte börja förrän kavajen är klar. Den var för tung för att släpa med. Det blev marsstrumporna istället. fast det blev inte så mycket stickat. Jag har istället läst Katedralen vid havet så den tar slut ikväll, bara 20 sidor kvar.
Jag har ett paket att hämta hos Annicka och jag ska även köpa garn till mitt kaffe & garnbyte. Jag måste ju köpa det garnet i stan, liksom kaffet. Hoppas jag hinner på onsdag eller torsdag då det även är stickcafé.
Sen har vi bestämt oss för att flytta och därmed sälja huset. Det finns nu till salu på Hemnet, men vi fick verkligen slita för att få bort allt som stod framme och "skräpade". Vi bestämde oss i fredagskväll och med fotografering när jag var iväg fick vi verkligen springa i söndags. Vi har grävt upp ett träd som vi i morgon ska planetra på ön. I huset har vi mer än 250 m² och lägenheten som vi ska flytta till har 105. Lägenheten ligger i ett helt nybyggt hus nere i hamnen med utsikt mot havet. Vi valde bottenvåning av två skäl. Katterna kan gå ut och in , samt priset. Trots att det är bottenvåning är det så högt placerat att det inte är insyn.
Ja, nu är det mycket på gång och spännande tills vi får sålt huset.

Torsdag med stickcafé

Idag är det torsdag och stickcafé men jag hinner inte gå dit. Vi har börjat sortera bland papper och kläder. Igår fick jag till en hög med kläder som lämna huset.


Det blev 1,5 sopsäckar.

Jag tog även en bild av ärmen på min kavaj med I-corden.


Just nu har det börjat snöa i Skåne. Jag som trodde det var vår!!!

Tisdag men inte stickcafé

Jag har stickat en del sen senast och allt ser bra ut. Jag är nästan färdig med strumpa 1 av marsstrumporna i Stickameras sockklubb -09. Verkar bli bra. Jag var hos Viveka i lördags och visade min kavja och hur I-corden såg ut på ena ärmen. Den fick godkänt men efter lite diskussion om färgen på garnet kom vi fram till att jag skulle ha lite ljusare garn. När jag stickat den andra ärmen blev det bättre så det blir det färgbadet istället. Nu kan jag verkligen se slutet på kavajen. Får se när jag visar en bild på den.

Men ett missöde blev det tyvärr denna helgen också. Min anmälan till Kaffe & garnbyte på stickamera hade inte kommit fram så jag har inte fått någon att skicka skånskt kaffe till och inte heller får jag något paket. Men förhoppningsvis kommer det nya byten.

Jag har anmält mig till en ny tävling hos Hem och Lycka där man kan vinna te. Det är en liten stund kvar innan det är dragning.


Jag hoppas jag vinner för igår öppnade jag ett nytt te som inte alls föll mig i smaken. Det var för mycket kryddnejlika i det, så jag kastade det faktiskt.

I-cord och magic loop

Jag har lärt mig något nytt, I-cord tror jag det stavas. Det är min kavaj/kofta som Viveka har sytt ihop som ska kantas med I-cord. Jag är nästan klar med den första ärmen så på lördag ska jag gå och få den bedömd hos ViKanGarn.
På stickcaféet i tisdags beklagade jag mig över marsstrumporna, att de var för små. Viveka berättade då att jag skulle föra över maskorna på en rundsticka istället för strumpstickor och då troddde hon de skulle passa. Rätt fick hon och glad blev jag, fast trånga är de. Jag stickar nu vidare på den strumpan med magic loop teknik.
Jag ska också börja på mars kalen hos Galen i Garn. Strumpstickorna på 2,5 mm blev ju lediga med magic loop.

Galen i garn

Jag har hittat en ny sida på nätet som jag följer. Klicka gärna på bilden och kolla.


Helgen blev inte som tänkt. Vi åkte ut till ön i fredags som planerat och när jag var ombord på båten upptäckte jag att jag blömt mobiltelefonen i bilen på land. Jag skulle ju ha mms-at bilden av februarikalen hos Galen i garn senast 28/2. Sockarna var färdiga.

Jag började sticka på marsstrumporna i sockklubb-09 hos stickamera och i går kväll upptäckte jag att de var alldeles för små.

Nu har jag lagt det hela till sidan och böjat läsa Katedralen vid havet istället. Verkar vara en jättebra bok. Jag köpte den på rean.
I morgon är det stickcafé hos ViKanGarn. Viveka har sytt ihop min kavaj/kofta och jag ska få instruktion hur jag ska sticka knappslå mm. Det ska bli roligare än små strumpor, fast de börjar jag nog sticka på igen, men med fler maskor.

RSS 2.0