Årets första dopp i Öresund

Vi har haft ett fantastiskt fint väder i Skåne idag. Jag åkte därför till ön redan med 16-båten. Jag hörde på bussen att vattentemperaturen är 16 grader. Efter en motionsrunda på golfbanan skulle det bli skönt med ett dopp i Öresund. Väl nere på bryggan såg jag att vattnet var äckligt. Precis som när det är alger på sommaren. Det blev ett snabbt dopp och jag lämnade inte stegen men det var mest pga temperaturen. Kallt var det men det hade varit skönt om vattnet hade varit rent. Nu fick jag ta en dusch så snart jag kom hem. Hoppas det bara var tillfälligt med det smutsiga vattnet. 
Jag hade inget sticke härute och det saknade jag. Det får åtgärdas vid nästa besök i stan. 

Esther

I måndags var det Kalvinknat i Landskrona och Esther var en av alla som sprang. 

Hon fick en medalj av mejeriet och en kjol av mig. 

Den var jätterolig att sticka. Den är stickad i Tilda. 

Nu har jag börjat på en Alfonströja till Ernst. 

Vårfest

Fredrikorna i Landskrona har idag haft sin årliga vårfest. Vi var i stans fina Konstthall. Programmet hade titeln Unga kvinnor kan. Två studenter pratade om stt arbeta på UD resp om att bli trakasserad för sitt kön. Vi fick sen höra tre flickor som spelade flygel bl a egenkomponerade stycken. Mycket fint. 

Efteråt vi en jättegod laxtallrik på Konsthallens café. Våren är här!!

Äntligen har det blivit varmt och skönt. Det blir grönare för varje dag. Vårt plommonträd blommar. Hoppas på många plommon. 

Det är som vanligt konstrunda på ön denna helg. 

Vi besökte samlingsutställningen på Kulturhuset idag. 

Mycket folk och fin konst. 
I morgon blir det nog några hembesök. 

RSS 2.0