Stickpodd och nya gardiner

Jag har börjat lyssna på Stickpodden. Jätteroligt att lyssna på och tjejerna är duktiga på att samtala och ha ett bra flyt. När jag nu började lyssna passade jag på att sy nya gardiner till sovrummet. Så mycket roligare det blev att sitta vid symaskin och stå vid strykbrädan. 

Nog är de väl fina. De gamla var 40 år men jag tycker fortfarande mycket om tyget. Fast nu var de väldigt fällda och vi behövde mer färg. 
I tisdags gick jag en runda på stan och efteråt hittade jag inte den ena volangvanten. Jag ringde runt, dock inte till Nystat, för jag skämdes över att ha tappat en vante till. Inte fanns vanten någonstans. Men ikväll hittade jag vanten fast på ett mycket konstigt ställe. Men det gör ju inget bara den kom fram. 
Nu ska jag sticka de fyra sista luvorna till Esthers adventskalender. Skönt stt börja se slutet. 

Hitte-på(se) oktober

Nu är vantarna i alpackagarn klara.
Jättefina och sköna blev de.
Samtidigt som jag stickade dem klara igår tog maken hand om alpackagödsel.
Rätt kul att vi båda höll på med vad som produceras från alpackor.
Gödseln kom från Hvens alpackor.
Garnet kom från Ateljé Norrgården.
 
Jag får ny Hitte-på(se) i november och hoppas på fin växtlighet nåsta år.
 
 

Hven

Det har varit en skön dag på Hven. Vi gick en promenad längs Sundet och såg bl.a. Sälen vid Tydka Huset. 

Campingen håller på att bygga nya stugor. 

Kommande gäster kommer att få fantastisk utsikt. Stugorna är billiga att hyra ca 200 kr per natt för fyra personer. 

Jag stickar på mina alpackavantar och är jättenöjd med dem. 

Hitte-på(se) oktober

Igår fick jag köpt stickor med rätt storlek och jag började på vantarna. Ett jätteskönt garn att sticka med och vantarna kommer att bli så varma och vackra. 

Jag har nu beställt november månads Hitte-på(se). 

Akupunktur

Så har jag då varit på akupunktur för första gången. Intressant upplevelse. Det känns redan bättre, men det sägs ju att tron gör mycket.
Det blev inte någon början på vantar igår. Det visade sig att jag inte hade rätt stickor. Får köpa några i morgon. Återstår att sticka vidare på kalendern. Nu återstår 8 luvor att sticka, sen ska siffror broderas. Ser i alla fall ut som att den blir klara i tid.

Hitte på(se)

I fredags fick jag min första Hitte på(se) från Norrgården. Den rosa påsen innehöll fantastiskt vackert och skönt garn i grå nyanser. Det ska bli ett par vackra och varma vantar. Ska försöka hinna börja sticka på den första i kväll. Fackelvandring

Under Kulturnatten igår kväll deltog vi i en mysig fackelvandring på gamla kyrkogården. Vi fick veta lite mer om några av de begravda personerna. Spännande människoöden. 

Vi var inom biblioteket och köpte några böcker och så på Björnes Magasin och såg på hans tavlor. Vilken fantasi han hade. Svårt att fotografera. Föreläsning

Jag har gått med i den lokala kretsen av Fredrika Bremerförbundet och i kväll ska jag lyssna på följande:
 
Stroke, könsskillnader och vasculära förändringar i hjärnan  
Hilda Ahnstedt, forskare på avdelningen för eperemeniell hjärnforskning vid Lunds Universitet föreläser. I hennes forsknngsgrupp har för första gången visats att det finns tydliga skillnader i hur kvinnor och män påverkas av en stroke.  -
 
Jag tycker det låter spännande. Man närmar sig ju risken för stroke med stormsteg.
 
Katten har fått flytta hem till stan så nu blir det inte så mycket flängande fram och tillbaka med båten. Jag hinner morgonsimma mer regelbundet. Under de 50-60 minuterna, som jag simmar, hinner jag planera mycket. Just nu planerar jag får vår höstsemester. Om en månad åker vi på långtiväg, lång semester och jag tycker planeringen är väl så spännande som själva resan. Detta gör också att jag måste sticka på adventskalendern för den ska vara klar innan vi åker. Jag ska sticka 24 stycken "påsar" i form av vantar, sockar och mössor. En tredjedel, dvs vantarna, är klara. Men sen ska trådar fästas, hank virkas och siffror broderas.
På fredag är det Kulturnatt i stan. Brukar alltid vara jättetrevligt.
 

Pelargoner

Har idag tagit pelargonerna till vinterförvaring. Det fanns många blommor kvar som fick klippas av. 
Hoppas nu de klarar vintern.
Har även hunnit med en golfrunda och lunch på verandan. Årets sista?
I väntan på regn och buss/båt till stan ska jag sticka lite till på Esthers kalender.Ny mössa

Jag köpte ett skönt garn på SiV i våras, Manos del Uruguays Wool Clasica. Det fanns bara 4 häktor kvar så det räckte inte till så mycket. Blev därför en mössa. 
Nu har jag mycket garn kvar. Blir kanske ett par strumpor. 
Jag väntar på tips om hur jag ska göra med Nelliekoftan. 

RSS 2.0