Sista semestern är slut

Min sista semester är slut idag. I morgon åker jag med tidiga båten, 06:50, till stan för vidare färd till jobbet. Jag ska nu arbeta 50% till årsskiftet och sen får vi se om det blir någon fortsättning eller om jag accepterar min ålder och går i pension.
Semestern avslutades med en golftävling idag och tillsammans med min medspelare vann vi andra pris, 3 st fläskfiléer.
Jag har i sommar stickat på en kofta som ännu inte är klar. Jag har lite mer än hälften kvar på ärmarna men den verkar bli fin.
Jag har däremot blivit klar med en tröja, Alfons bruna tröja, i grönt till barnbarnet och en Karin Öbergtröja till mig själv.


Födelsedag

Igår hade maken och jag födelsedag. För ovanlighets skull firade vi ordentligt. Vi hade besök av min bror och hans Karin och dagen inleddes med besök på Trädgårdsgillet i Landskrona sen lunch i stan och därefter åkte vi ut till Hven och på kvällen besökte vi Restaurang Ella i Kyrkbacken och åt en fantastiskt god middag.


Mer om Småland och lite från Halland

Nu är vi hemma på ön igen, men vi hann med lite mer på vår tur. Vi besökte Lammhult och Svenssons, Nilssons och Norrgavels möbler. Norrgavel hade en design som föll mig helt i smaken. Nu vill jag att vi köper en ny soffa.

Vi besökte också Huseby bruk. Där bodde ju Fröken Stephens som det skrevs mycket om på 50- och 60-talen. Det var en fin bruksmiljö och huvudbyggnaden var ett minne från början sv 1900-talet.

På vägen hem idag körde vi inom Skeppshult och deras outletförsäljning. Jag köpte ett stekjärn och kryddkvarnar. Det är en trevlig butik.
Vi passerade också Torup och där hittade jag gravstenarna över föräldrarna till min farmor och farfar. Fantastiskt att dess gamla stenar står kvar.

Farmors föräldrar Kristen och Elna Andersson
Farfars föräldrar Christen och Johanna Erlandsson samt tre barn.

Utflykt till Småland

Vi är på tredagarsutlykt till Småland. Gårdagen inleddes med ett besök på IKEAs museum i Älmhult. Mycket att titta på och minnas. Ingvar Kamprads skrivbord finns i två upplagor.

Lite från utställningen:

Det är väl bra sagt av Ingvar Kamprad.

Vi hann med ett besök i Växjö domkyrka. Den har en fantastisk utsmyckning i glas/kristall. Dopfunten är bara så fin med mycket symbolik. Gick tyvärr inte att fotografera. Altaret fick jag en bild av. Det är gjord av Bertil Wallien.

Vi bor på Öjaby herrgård utanför Växjö. De har en spa avdelning som jag tänker besöka nu.


RSS 2.0