Fler blommor


Just hemkommen från ett fantastiskt gott julbord på Sofiero slott och med mig har jag dessa vackra blommor. Det är företaget som bjudit sina anställda med familj på traditionsenligt julbord och jag fick dessa blommor pga 20 års anställning. 

Ledig dag

Jag är ju numera ledig på fredagar och det är jätteskönt liksom att det är skönt att jobba de andra fyra dagarna. Idag är jag ensam hemma och pysslar med lite som faller mig in. Bakar kavring som tar lång tid men med minimal arbetsinsats och mandelmusslor. Några lussebullar hoppas jag också hinna med. Mandelmusslorna gör jag på mandelmjöl vilket förenklar mycket. Jag har även sett Dicte på TV4 play och i kväll ska jag fortsätta sticka på Mkal14 sjalen. 
En av knopparna har slagit ut. 


Och i  närbild 
Sönderborg

Nu är jag på jobberesa igen. Gråsten som vanligt men ikväll var bjuden på middag på ett nytt ställe. Huset Blom heter det. Mycket god mat men toiletten var oustanding. 

Utöver rullar och handdukar fanns allt en kvinna behöver plus handkräm. T.o.m. Glasöngonputsdukar. 
I morgon kväll blir det en tur till Flensborg. 

Testagram låda 3

Igår kom den tredje lådan. Mycket spännande innehåll. 

Julgodis. Jag har redan smakat Superfruit protein. De kommer jag inte att  köpa. Påminde om fågelmat. 


Adventsgodis. Pepparkakorna har jag smakat och de har en tydlig smak av apelsin. Gott. 

Mörsjö Delis kex har vi fått av tidigare. Och de var så goda att jag letade reda på var de finns att köpa och jag har köpt förra gånger. Dessa är säkert också goda. Drycken ska jag testa en annan dag. 

Mysstund Blir det med chips ochSvanen  godkända värmeljus. Ljusen är av stearin och ger inte allergiska besvär och ljushållaren är av glas istället för aluminium. Kommer säkert att lysa fint. De finns att köpa hos Clas Olssons. 
Och till sist 

specialdeo. 

Blomknopparna har inte slagit ut än. 

Ledtråd 4 till MKAL3014 kom så sent stt jag redan hade åkt till Hven. Istället for jag inom Nystat och köpte mer garn och har nu börjat på julklapp 2. 

Knoppar

Jag har en blomma som jag fick som har sitt ursprung i en stickling som jag gick för 45 år sen. Denna blomma planterade jag gör 2 1/2 år sen och detta är de första knopparna. 
Hur ser det ut i morgon?

MKAL 2014 Ledtråd 3

Ledtråd 3 var snabbstickad. 

Jag är redan klar vilket innebär att denna veckan kan jag börja på julklappar och inte minst läsa en bok. Det var längesen jag läste något. På torsdag ska jag lyssna på Ulrika Rogland som ska prata på biblioteket. Det ska bli spännande. 
Sist kommer en bild på en av baglarna  Den var jättegod. MKAL 2014 ledtråd 2


Detta är ledtråd 2. Nu har jag stickat tvåfärgad patent och bussiga maskor (Sassy Slips). 

Ser inte så tokigt ut. Ledtråd 3 är bara att sticka på. Inget svårt. 
Dagens ros från trädgården: 

Ser nästan ut som en pion men som knopp ser man att det är en ros. 
Idag har jag dessutom bakat bagels. Ser inte då perfekta ut men kag hoppas de kommer att smaka gott. 

Nostalgi

Jag har på nytt varit några dagar i Gråsten. Jag passade som vanligt på stt ta en tur över gränsen till Tyskland. Utöver kattmat köpte jag Beck's öl.  När jag lärde mig tycka om öl var det just Beck's jag fick dricka. Jag var 15 år och bodde i familj i Tyskland för stt lära tyska. Far i familjen kom från Bremen och han tyckte att just Beck's var världens bästa öl. Och god är den. 

I morgon ska ledtråd 2 vara klar på min sjal och då kommer en bild av den. 

MKAL ledtråd 1


Ledtråd 1 är klar. Sjalen är än så länge rolig att sticka men jag vet inte vad jag tycker om färgkombinationen. 

Mårten Gås

 
 
Mårten är något som vi i vår familj firar sedan jag var barn. Mina föräldrar födde upp gäss så det var naturligt att äta gås till Mårten. Sedan flera år äter vi gås på Turistgården på Hven med barnen och deras familjer och så gör vi på lördag också.
Jag blev i veckan klar med min Metaliouse sjal nummer två som jag fick en beställning på. Denna gång blev det höstfärger.
 
Nu har jag börjat på nästa sjal, Mysterie-Kalen. Bild kommer på den i nästa vecka hoppas jag.
 

RSS 2.0