Gott nytt år

(null)Denna bukett, som är mycket vackrare i verkligheten, har maken fått som tack för han höll vårtalet på ön.  Det är öns egen florist, Malin Eriksson, som har bundit den. 

Med dessa blommor önskar jag Gott Nytt  År. 

Decemberblommor

(null)
När blomsteraffären, Sandvångens blommor, hade Julmingel häromveckan köpte jag bl a en amaryllislök. Nu blommar den första stängeln med dessa fantastiska blommor. Jättrtjusiga 
I söndags 17/12 när vi var ute på Hven blommar fortfarande dessa Morgenfruer. Vet inte vad de heter på svenska. De har blommat hela sommaren och hösten. Vi har aldrig tidigare haft säsongsblommor som klarat sig så bra så länge. 
(null)

 

Tyra

(null)

Min Karin Öberg tröja är klar och den invigdes idag när jag åt gott julbord på Turistgården på Hven. Jag var rädd att det röda garnet inte skulle räcka. Därför stickade jag ärmarna randiga, vilket jag tycker gör tröjan lite lättare. 
Knappen är jag mycket nöjd med. Den kommer från Etiopien. Jag köpte några knappar när vi var där som jag inte har använt. Denna tycker jag är perfekt på tröjans ficka. 
(null)


Brunkål

(null)

Årets brunkål är klar. Grytan var fylld till kanten när jag började. Blir inte mycket kvar. Jag gör kålen som min mormor gjorde vilket innebär att vinäger/ättika inte ingår. Kavringen bakade jag i veckan och nu återstår bara grönkålen och de kokta äggen, sen har jag gjort det som jag har fått i uppgift att göra till julafton. 

Tunika och mössa till Esther

(null)

Jag har blivit rekommenderad att sticka denna tunika. Den är stickad i Tilda restgarn. Esther har valt färgerna. Det ska vara regnbågens färger. 
Tidigare har jag stickat en mössa som hon tycker mycket om och hon vill ha en till. Den skulle ha en röd blomma och så valde hon vitt som andra färg, precis som Danmarks och Polens flaggor. 
(null)


RSS 2.0