Citrusstrumpor

Citrusstrumporna är klara.

Mönster från Tant Ulltuss och garn från Tant Kofta.

Genom att sticka med stickor 3mm får jag dem över hälen. Den sista mönsteromgången stickade jag med 2,5 mm stickor. Jag kunde nog ha bytt till dem redan efter att hälen var klar.


Stickcafe med spöktema

I söndags var jag med dottern på stickcafe med spöktema på Trollenäs slott. Jag försökte övertyga henne om att spöket Laban bodde där när dottern var liten. Nu fick veta att det inte var han utan Vita frun som spökade. Det var grevinnan Trolle som berättade om slottets historia.

Garnlycka sålde garn och det serverades After noon Tea med gott te och massor av kakor.

En trevlig eftermiddag hade vi i gott sällskap.


Vicar's wife

Ett par strumpor som passar har blivit klara. Mönstret heter Vicar's wife. Det passar ju ett passande namn eftersom jag är gift med en präst. Strumporna passar perfekt och känns sköna. Jag har stickat i garn från Tant Kofta. Garnet vann jag i tävlingen Snabbaste stickerskan i Väst. Det är samma garn som jag använt till Citrussockarna men här blev det rätt passform.


Citrus strumpor

Jag har fått garn och mönster till Tant Ulltuss Citrus strumpor av dottern. Jag började genast sticka i största storleken M/L men de blev för trånga och går inte över hälen. Jag håller på med ett annat par strumpor stickade i samma sorts garn från Tant Kofta, samma antal maskor och 2,5 mm stickor. Och de går över hälen utan problem. Tydligen blir det så mycket mindre elastiskt när man stickar mönster med två trådar. Jag har nu rivet upp det stickade och provar med 3 mm stickor. De verkar i alla fall gå över hälen.


Skörderunda på ön

På Facebook stod att det fanns änder att hämta för den som vill ha. Jag cyklade över ön och stoppade 6 st i cykelkorgen. Det fanns inte plars till fler. På vägen tillbaka passerade jag golfbanan och där plockade jag några äpplen till en äppelkaka.


RSS 2.0