Paket

I veckan fick jag mitt tredje paket och vilket paket sen. Kolla bara:


Jättefint garn och mönsterbeskrivningar till. Jag ska sticka enligt förslag och det blir säkert jättefint.
 Sen fanns detta:

Torkade trattkantareller. Som Mulleledare för många år sen plockade jag trattkantareller men torkade har jag inte använt, bara hört talas om. Numera, sen vi skaffade huset på Hven blir det inga skogspromenader med svampplockning. Dessutom har jag fått recept på hur jag ska tillaga dem.

Och sist men inte minst fanns även detta i paketet:

En prov/kaksticka med renhorn. Den är bara så fin. Jag ska ta med den till Hven i helgen för där har jag krokar att hänga den på så den syns och den kaksticka som finns där är värmeskadad så den tappar metallspetsen.

Allt detta + de två tidigare fina paketen har jag fått från Norrland och Anna-Karin (en tappad maska). JÄTTEMYCKET TACK.

Det som är riktigt roligt är att i förra Hemlisbytet nummer 6 skickade jag paket till Anna-Karin och Anna-Karin skickade då i sin tur paket till min dotter. Vi har med andra ord känt varandra ett tatg.


Kofta

Nu är jag klar med


och har invigt den nya linkoftan.


Jag tyckte den blev lite liten men den funkar. Fast garnet är väldigt känsligt. det hakar lätt fast i omgivningen.
Garnet kommer från Stickfest i Väst 2010. Dottern vann det och vi bytte. Vi blev båda mycket nöjda med det garn vi fick istället.

Jag har haft semester en vecka och i fredags-lördags körde jag med sonen till Kalmar där han ska börja studera till sjuksköterska. Han ska bo hos en kompis i en jättefin studentlägenhet som ligger centralt och bra. Hoppas verkligen han kommer att trivas med stan, kompisarna och framförallt studierna.

Måndag-onsdag tillbringades med maken i Stockholm. Vi besökte naturligtvis Östasiatiska museet och den fantastiska utställningen med terracottasoldaterna, vilket var målet med resan för min del. Jag shoppade lite bl.a. en sidenhuvudkudde hos Siden Selma och garn hos Vincentgarn på Norrtullgatan. På tisdagskvällen besökte vi en koreansk restaurang, Nam Kang, på Birger Jarlsgatan. Fantstisk god mat. Besöket gick alltså i östasiatiska tecken.

Vi besökte även Stadshuset och fick en "privat" guidning för det var bara vi två. Det blev mest en promenad runt i lokalerna samtalandes med guiden om vad vi såg för mycket fint. Kan verkligen också rekommenderas.
I övrigt var det isigt och svårt att gå, men vi trillade inte. Nu är vi tillbaka i Skåne och snöslask.

Till min Hemlis: Jag har inte fått något kort från dig och jag väntar med spänning på paketet.

RSS 2.0