HemlispaketAllt detta fick jag från min Hemliskompis.  Teet luktar jättegott , men jag har inte hunnit smaka det än. Det har min dotter däremot gjort och hon tyckte det var jättegott. Kommer det ett passande novembermönster i Sockklubben kan det ju bli ett par julsockar. TACK!!

Jag har äntligen stickat klart min grytlapp i tvåändsstickning. Det blev några fel men det får vara så,. Nu får dottern virka runt den så det blir samma som den hon stickade. Tjock och värmeskyddande blir den i alla fall.


Tack

Igår kom det första paketet i Hemlisbytet. Det var ett jättefint rött sockgarn, te och choklad. TACK Hemlis. Igår var jag i Lund på avskedsfest för två jobbekompisar. Jättegott och trevligt, men jag hann (orkade) inte kolla in paketet så noga men det blir på söndag för nu ska jag handla och sen direkt åka ut till ön. Jag återkommer i nästa vecka.

Babysockar

Jag har fått överblivit Opalgarn av dottern med önskan att jag ska sticka babysockar till henne. Första paret blev så små att jag stickade ett större par också.


Jag upptäckte att de var väldigt elastiska, resårstickning på ovansidan, så jag tror nu att även de minsta ska funka.


Det blev mer garn över så nu funderar jag på att sticka ett par spiralsockar också. Jag har även börjat på lite annat till dottern men det visar jag först för henne innan det kommer i bloggen.

Annars har det blivit höst med mörker, regn och rusk. Då är det bara till att tända ljus och mysa med stickning och kaffe/te. Fast katterna, som nu har flyttat tillbaka till stan, vill ockupera knät och tycker inte alls om stickor. Garnet duger att leka med.


Så är det helg igen

Jag får väl göra som dottern. Uppdatera inför helgen.

Jag kom med till Stickfest i Väst i mars. Det ska bli så kul att få åka dit igen. Dottern väntar barn just en av de dagrana så hon får vackert stanna hemma. Jag kommer kanske att vara helt splittrad, men det är nog bra att vara på lite avstånd. Tack A för att du fixade anmälan.

Igår var jag hos Viveka och "skvallrade" lite. Jag passade på att köpa lite av hennes fina ullgarn. Få se vad det ska bli. Jag har annars fortsatt sticka på mitt linne i eco bomull, bakstycket börjar bli färdigt.

Ikväll åker vi ut till ön och vi ska äta färsk krabba. Det ska bara bli så gott. I morgon fm ska jag spela golf, troligtvis den sista gången denna säsongen, sen bär det av till stan igen. Jag har grytlappen med tvåändsstickning på ön så jag hoppas hinna sticka lite på den. jag börja se slutet på den nu.

Jag tycker om bilder så jag sätter in bild på ett par strumpor som jag stickat i sommar plus en bild på pulsvärmarna i skuggstickning.Det är svårt att fotografera själv, men det är löv hela väggen upp.Trevlig helag!


Marsipanros

Förra veckan var jag på ett nätverksmöte genom jobbet. På kvällen hade vi teambildning och vi delades in i grupper på 2 personer. Vi fick till uppgift att göra en tårta med marsipanros och marsipanfigurer. Tårtorna skulle poängsättas och bland annat höjden var viktig.

Vi kallade vår tårta för Granatbomb eftersom vi använde granatäpplekärnor som dekoration. Rosen blev väl fin? Det var inte så svårt att göra en sådan, men så använde vi också figurmarsipan.  Vår tårta fick tredje pris (av 6). Tårtan var dessutom god.
I helgen hade vi gemensam städdag på ön och nu är det jättefint i omgivningen av våra hus.
Jag fick stickat klart 2 par babystrumpor. Och så har A anmält oss till SiV 2011. Hoppas vi kommer med.
Jag har gått med i Facebook. Det ska bli spännande att se vad som händer där.

Första helgen i oktober

Detta har varit en riktigt intensiv helg. I fredags åkte jag ut till ön och det blev en mysig kväll. Jag fick stickat lite på min tvåändstickade grytlapp.
Lördagsförmiddagen blev det lite golf. Tyvärr var inte vädret så bra som jag önskade så jag frös en del men det var en skön runda och det regnade inte. Varje lördag fm är det s.k. tjejliga och vi spelar 9 hål (banan har bara 9 hål). Alldeles lagom lång tid och sen blev det en god brunch med maken. Vi promenerade på eftermiddagen till båten (vädret hade blivit lite bättre). På kvällen gjorde jag två köttfärspajer för ha som ta med mat under söndagen.
Maken arbetade hela söndagen så först satt jag och degade med sonen och hans norska flickbän som besökte honom denna helg. Klockan 12 var jag på step hos Friskis och Svettis. Alltid lika roligt. Jag promenerade hem, ett antal km och det tog cirka en timme, men så besökte jag också någta butiker på vägen. Väl hemma gjorde jag en "ostkaka" med pumpa istället för keso.


Den var jättegod med vispgrädde och sylt.
På eftermiddagen gick jag på Månadsprovning hos Munskänkarna och provade 10 stycken av de viner som började säljas den 1 oktober. Där var ett Chablisvin som var jättegott och två röda viner som jag också kan tänka mig. Ett för 69 kr från Portugal och ett italienskt Ruit Hora för 129 kr.
Efter vinprovningen hamnade jag på en jazzkonsert i kyrka. Det var en dansk orkester, The Spririt of New Orleans, som spelar svängig gladjazz. Det är ju fantastisk akustik i en stor kyrka som dessutom var fullsatt. En perfekt avslutning på en intensiv helg.
Så mycket stickande blev det ju inte, men det blev ju annat istället. Jag fick ju rört på mig en hel del. Denna veckan ska jag försöka få till ett paket till min Hemliskompis. Det är stickcafé på torsdag men det hinner jag inte med pga jobb (tjänsteresa).

Augustistrumpor i Stickameras sockklubb


Strumporna har varit klara en tid men bytet av telefon har tyvärr gett mig en sämre kamera. Men strumporna är jättesköna. De är stickade i Zauberballgarn (från ett byte) och med stickor 2.00 mm. Mönstret hade nog framträtt bättre i enfärgat garn.
Trevlig helg. Nu drar jag till ön till man och kattor.


RSS 2.0