Tävling hos Urmodern

Urmoderns blogg firar födelsedag. Den är 2 år och nu lottar hon ut en fin bok, Kate Jacobs: Livets aviga och räta. Tyvärr lyckas jag inte få in bilden av boken här.

Jag har börjat sticka Mysteriestickningen Bella och är klar med första ledtråden. Det är jättekul att sticka spetsmönster igen.

Jag har även fått adressen till min Garn och Chokladkompis. Nu ska jag försöka hitta garn som passar. Hon har inte skrivit något om vilken choklad hon tycker om så det blir till att leta efter god sådan. Hon bor långt från Skåne så jag ska leta reda på något lokalt härifrån.Stickcafé ikväll

Ikväll ska jag gå på stickcafé hos Nystat. Det är evigheter sen jag var där och jag ser fram emot det. Dottern kommer också och vi börjar med att äta middag innan vi går dit. Det går långsamt med stickningen. Jag håller på med strumpa 2 av septemberstrumporna och jag har börjat om med dominorutorna. De första blev för stora, nu utgår jag från 39 maskor. Jag får väl höra ikväll om de är lagom stora.  Jag har naturligtvis anmält mig till Stickameras nya byte: Garn & Choklad 2. Ska bli spännande att få ett paket.

 Jag har tittat på Mysteriestickningen Bella hos Syfestivalen och jag funderar på att hoppa på den. Förra årets sjal blev ju bara så fin. Sen väntar jag med spänning på vad som ska hända i So You think you can knit challenge. Med andra ord ser jag fram emot en spännande stickhöst.

Jag har börjat motionera igen efter sommarens promenader och golf. Det är step hos Friskis och Svettis på måndagskvällar och morgonsimning (6-7) på tisdag-fredagsmorgnar. Jag simmar minst 2 morgnar per vecka och det är så skönt, bara trist att det är mörkt när jag går upp.


Jag är med i Bokias Låna & Läsklubb och jag har läst en jättebra bok som jag verkligen kan rekommendera, Lars Keplers Hypnotisören. I sin stil påminner den mycket om Stieg Larsons Milleniumböcker. Jag kom direkt in i handlingen och det var bara till att sträckläsa boken.


Helgens stickning

Jag har fixat den första septemberstrumpan. Nu ska det inte finnas någon tappad maska.


Nu känns strumpan bra. Bara till att sticka en till.

Jag testade även att sticka en dominoruta. Jag blev riktigt nöjd.


Nu ska jag bara komponera ihop min tröja eller kofta, vilket det nu ska bli. Dominorutorna ska jag ha som ok eller något liknande. Ska bli spännande att se om det bli färdigt någon gång.

Lördagkväll

Igår åkte jag till ön och i morse spelade jag 9 hål golf med bedrövligt resultat. Men efteråt blev det gräsklippning och sen tog jag en cykel med till stan. I kväll bakar jag vetebröd och nu ska jag ta fram mitt sticke. Dottern hittade att jag ahde tappat en maska i min första septemberstrumpa så det ska jag först fixa- Sen var jag hos ViKanGarn.se i torsdags på stickkurs. Viveka gick genom hur man stickar Dominorutor. En dominoruta hade jag stickat tidigare men tips på hur man kan kombinera och alternera hoptagningen var inte helt fel. Nu ska jag försöka sticka en Lusekofta med dominorutor istället för med lusor. Det är så att jag har norskt garn, 20 år gammalt som var avsett till en lusekofta. Jag har ingen lust att sticka fler sådana koftor utan har nu tänkt mig att sticka dominorutor. Jag får själv försöka göra ett mönster och det som ororar mig hur jag ska få till storleken så den passar när den blir klar. Jag kommer att berätta här om alla problem som uppstår.
By the way det har varit underbart väder här i Skåne idag och jag hoppas på lika fint i morgon.

Helg, avkoppling, golf och stickning

Nu är det snart helg och jag ska åka ut till ön. Det blåser friskt och då brukar jag njuta av överfärden. Jag kommer att vara helt själv i huset i kväll. Jag räknar med att först hinna med en liten golfrunda och sen blir det strumpstickning i lugn och ro.
Jag hade problem att anmäla mig till So you think you can knit, men nu är det gjort. Det ska bli spännande och se vad det blir av det.
Trevlig helg önskar jag dig.

Jag har startat på nytt med stickning

Jag har ju haft ett stickstopp sedan min tröja blev klar. Nu är den upphittade duken fållad och klar och när septembermönstret i Sockklubben kom startade jag på dem. Det är ett snabbstickat mönster, men igår blev det tvärstopp. Jag tappade ena stickan när jag satt i soffan och den trillade ner mellan den stoppade dynan och armstödet. Jag kunde känna den men inte få upp den. Jag använder mig av 2,25 mm stickor som jag hade köpt i våras vilket innebar att jag inte hade reservstickor. Men jag kollade i alla fall i mitt stickförråd och hittade då att min mor hade använt sig av 2,25 mm stickor. Hennes stickor har jag alltid tyckt vara antika och oanvändbara, men inte slängt av någon anledning. Nu kan jag sticka vidare igen. Vilken lättnad. Jag har verkligen saknat sticket för det håller mig vaken framför TVn. Jag funderar även på att sticka Clapotis sjalen i garn som jag har fått vid olika garnbyten på Stickamera. Jag ska kolla stickfastighet och garnmängd senare i veckan. Idag överlämnar vi huset till nästa ägare. Det ska bli så skönt att slippa ansvaret för ett tomt hus och trädgården.

Jag har hittat en kul knitting challenge tror jag. Gå in på So you think you can knit och kolla. Jag ska anmäla mig.Jag måste också meddela att vi, min man och jag, belv bjudna på grillparty på toppvåningen i huset vi bor i. Det har kommit som en snutt på nätet. Jag kom inte med på filmen, men maten, kocken, maken och värden är med. Jag kan verkligen rekommendera receptetn för maten var jättegod. Jag försökte länka till filmen, men det klarade jag inte. Gå in på www.landskronadirekt.com/webbtv och kolla på Grillmix Augustigrillen avsnitt 4 så hittar du oss där.


 


RSS 2.0