Vackra höstdagar

Vi har haft några fantastiska höstdagar. Sol, vindstilla och hög luft. Solnedgången över Hven var vacker ikväll igen. 

Jag blev igår helt klar med min Slå om Jakke. Jättenöjd men det dröjer med bild. Jag har kommit en bit på den första kjolen tull Esther. Höstyra hos Nystat

Igår var det Höstyra i stan. Jag var inom hos Annicka på Nystat. Hon hade besök från Sandnes garn. Jag köpte garn till en kjol och leggings till Esther och garn till en tröja åt Ernst. 
Det är en grön färg även om det ser ut dom två olika gröna. 


Här är det två gröna färger som  tyvärr inte passar till Esthers gröna. Men det gör inget. 
Nu är julklapparna klara, nästan. De ska bara stickas också. 
Som tack fick jag en fin goodiebag. 

Tablettasken var ett måttband. Perfekt nu kan jag ha det på ön då slipper jag använda tumstocken. 
TACK Annicka. 

Montering

Nu har jag börjat montera min Slå-om-Jakke. Axlarna med Kitchener stitch ser bra ut. Nu återstår ärmarna. Det blir nog lite trixigt eftersom det inte finns en avigsida. 
I kväll har jag varit på Stickcafe hos Annicka på Nystat. Trevligt som vanligt. Jag hade inget sticke på gång i stan så det blev till att köpa garn och börja på något nytt. Dottern har bett om en kjol till barnbarnet. Hon har två stickade kjolar men vill ha fler. 
I söndags var i Asmundtorp och tillverkade pärlarmband. 


En av sonens bästa vänner har fått denna diagnos vid 29 års ålder. Han letar efter alternativ behandling och behöver pengahjälp till detta. Därför säljer vi dessa armband och pengarna hår till honom.  Vi hoppas han ska hitta hjälp dom ger effekt. 

Jag tycker uttrycket Beat ALS visar på positivt tänkande. 

LOOK COOK LOOK

Utställningen på Landskrona Konsthall är fantastiskt fin. Det visas fotografier tagna av Scarlett Hooft Graafland. Den ena bilden är finare än den andra. 
I söndags var det Hembygdens dag och  då besökte vi Hembygdsgården på Hven. De hade en utställning och föredrag om Fabriken som gick upp i rök. På 50-talet byggdes en plastfabrik mitt på ön. Den brann efter ca 4 år men de hann bygga några plastkarosser till bilar resp båtar. En bil ställdes ut. 
Lediga måndagar

Från och med igår är jag även ledig på måndagar. Åkte med 9-båten till stan för att få massage. Det är bara så jätteskönt. På eftermiddagen blev det en tur till möbelaffär och till Väla. På kvällen step på Friskis tillsammans med dottern.  Börjar så smått vänja mig till pensionärslivet. 
Jag har börjat på ett nytt sticke, poncho med löpemaskor. 

Kitet har jag fått av dottern. Hon vann det på senaste SiV. 
Det är bara några få varv kvar på Slå om     jakken sen gäller det att montera den. 


RSS 2.0