Ny tävling på gång

Tomtan har en tävling på gång. Hon lottar ut tre par jättefina halvvantar. Tyvärr klarade jag inte kopiera dem och sätta in en bild här, men gå in på hennes sida och kolla. så vill du säkert försöka vinna ett par.Jag har anmält mig till Stickameras Garn  &te byte. Det är alltid kul att få paket och ibland får man även nya kontakter.

Utmärkelse

Jag har fått....

En aword från Tomtan.

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet
Syftet är att sprida vänskap
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa.

Kopiera text och bild i din blogg
och skicka  sedan vidare utmärkelsen till 8 andra bloggare.

Jag tackar så väldigtmycket för utmärkelsen. Jag blir så glad när jag märker att någon läser min blogg. Men jag skickar den inte vidare för det finns så många bra bloggar att det är svårt att välja.


Mössbyte

Mössann jag fick från Christina via mössbytet är invigd och den var precis så skön och varm som jag trodde.


Mössan jag ska skicka är klar. Jag ska bara hitta ett lämpligt kort att skicka med.

Igår var det årets första stickcafé. Trevligt som vanligt. Nu har jag köpt mer garn och ska försöka sticka januaristrumporna. Fast jag har blivit lite avskräckt när man läser om problemen som har varit med mönster mm.


Mössbyte

Idag när jag kom låg det ett paket på köksbordet. Det var mössan i stckameras mössbyte. Jättefin är den, passar perfekt och känns varm och skön. Det fanns ett litet mobilsmycke också med. Tack så jättemycket Christina i Åkersberga. Har du någon blogg eller hemsida?  Bild kommer i nästa vecka.
I onsdagsmorse vaknande jag med nackspärr. Det är inget skönt. Jag tror det kan bero på för mycket stickande. Jag håller på att sticka min andra dragspelsbasker och denna ska skickas till min mössbytesvän. Den första, som maken la beslag på, passar mig perfekt, men den jag stickar nu har 5 stycken färre maskor. Den känns jätteliten, men jag har testat den på lånebarnet som en huvudomkrets på 53 cm och där sitter den perfekt. Mössans mottagare har 52 cm, så det blir nog perfekt.
I morgon ska jag gå på bal med maken, dottern, svärsonen och lånebarnet. Vi är medlemmar i stans Knutsgille och en gång om året är det s.k.Knutsbal. Brukar vara trevligt. Gäller att nackspärren ger med sig.
Tyvärr får jag inte kommentarerna offentliga, vet inte vad det är för fel, men det rättar sig väl så småningom.

Nytt år och ny vecka

Det nya året inleddes med en minisemester till Lalandia i Danmark. Dottern med man och kompis var med liksom sonen med två kompisar. Maken och jag hade även plånboken med. Vi hade 4 sköna dagar med bad, svslappning och besök på Bordershop. Jag har fortfarande blåmärken efter vattenfallsrutchbanan, men kul var det.
I övrigt städade jag delar av källaren under ledigheten och hgittade då min sidensjal till häradsdräkten som jag har varit av med. Jag hittade även en handväska som jag har broderat till min mor för länge sedan. Jag är mycket stoilt över den. Den är gjord efter ett s.k. Clara Waever mönster.

Det var nästan ett evighetsarbete att göra den. Baksidan är också broderad i samma mömster plus att botten och sidor är broderade med svart.

Jag har hunnit sticka en del, så mycklet att jag har fått torrsprickor påpekfingrarna, men det kan ju vara baden också som har orsakat detta.

Jag har stickat en dragspelsmössa, som jag blev jättenöjd med. Den lade maken beslag på direkt. Jag hade då redan beställt mer garn för att göra en likadan i mössbytet. Får nu se om det blir så mycket garn över att jag kan göra en tredje till mig själv, annars får jag väl beställa mer garn en gång till.Jag har även stickat en vardagsmössa, men den har jag inte fotograferat än. Sen håller jag på med densista ärmen på min kavaj. Den ska vara klar till nästa stickcafé den 20/1 och det blir den om garnet räcker. Då ska jag även köpa garn till januaristrumporna.

Första dagen på 2009

Idag har det varit en fantastiskt vacker dag. Solsken, nollgradigt och vindstilla. Efter mycket sen frukost blev det en långpromenad varav en bit längs Sundet. Vi såg tydligt Danmark och Köpenhamn och naturligtvis även Hven.
Gårdagen blev jättetrevlig. Min bror och svägerska skulle komma men deras bil gick sönder och eftersom de bor i Kungsbacka och har hund kunde de inte ta tåget till Skåne. Lite snopet att sitta här med mycket mat, men det finns ju förståss frys. Men på kvällen när maken hade sin andra gudstjänst deltog goda vänner i den och de förbarmade sig och kom över till oss och hjälpte oss att äta av maten: Räkor med goda röror, Hjortgryta med kantareller och Pavlovamaräng med grädde och frukt. Det blev ett gott slut på 2008. Synd bara om brodern som fick sitta hemma och blev utan min mat.


Idag har jag fått min mössbyteskompis. Hon verkar vara i min ålder och det ska bi kul att leta efter mönster och garn till mössa till henne.

Sen räknar jag med att få vara kvar i:

Jag använde Hourglasstrumporna på promenaden idag. De var jättesköna så det får bli fler sockar i tunnt garn. januarimönstret är ju jättefint.

Gott Nytt År!

RSS 2.0