Award och PercyJag har fått award av Stick-Kine. Tack så mycket. Jag blir så glad. Det är så roligt när man får veta att någon läser vad som skrivs. Man ska skriva 7 saker om sig själv samt skicka awarden vidare. Nu känner jag att jag har alldeles för lite tid till detta. Om en liten stund går båten till Hven och där har jag inte tillgång till internet. Men det kommer kanske något i nästa vecka.
I söndags blev jag klar med min Percysjal och igår var den färdigblockad. Den blev jättefin. Garn och mönster fick jag i Hemlisbytet. Tack Stickgalen.Då är frågan vad jag ska börja på nu att ha på ön. Jag har packat ner garn och mönster till ett par sockar samt silkegarn som jag köpte på SiV och mönster till en halsduk. Får väl testa mig fram i helgen.

Jag önskar alla en skön Valborg.

Barcelona

Jag har varit på en korttur till Barcelona. Barcelona är en mycket charmig stad, men denna gång hade jag inte tur med vädret. Men hotell och mat var toppen. Jag bodde på Hotell ME som är den 4de högsta byggnaden i Barcelona och jag bodde på 20de våningen. Det behövdes inga gardiner och utsikten när jag la mig var vidunderlig.


På morgonen kunde jag se mer detaljer.


På kvällen var vi på en restaurang i gamla stan.


Maten var lika god som den såg ut.


Jag drack ett fantastiskt gott vitt vin, men det fanns inte på flygplatsen och inte heller på Systembolaget. Det måste ju bli fler resor till Barcelona.
Hotellet var ritat med linjal med raka linjer och blank metall överallt. Efter att ha lämnat hissen hade jag svårt att hitta min rumsdörr för att inte tala om att hitta hissdörrarna när jag skulle ner till frukost.


Jag har inte fått stickat något på flera dagar, men jag hann nästan läsa en bok under resan. Jag hade bara 15 sidor kvar när jag gick av planet i Köpenhamn. När jag kom till tåget saknade jag boken som låg kvar på en toalett inne i terminalen. Nu måste jag väl gå och köpa en ny bok. Något irriterande.

Stickfest i Väst 2010

Äntligen har jag fått över bilderna från kameran till PCn. Det blev inte så många bilder men det är roligt att ha några som minne. Vi började stickfesten med att åka tåg till Göteborg. Vi var 4 som åkte tillsammans och vi kom i god stickstämning på tåget. Vi delade även stuga vilket gick jättebra med tanke på de fina stugorna och de trevliga reskamraterna. Fredagskvällen inleddes med föredrag av Kaffe Fassett. Han signerade böcker med Fassettalster bakom sig.


Under lördagen deltog 3 av oss skåningar i work shopen med Brandon, Kaffes medarbetare. Det var verkligen roligt att försöka förstå hur Kaffe tänker när han komponerar sina mönster. Massar med trådar och ljusa och mörka nyanser.
   
Brandon nålade upp alla alster och kommenterade var och en. Han vär verkligen duktig på att ge positiv och konstruktiv kritik. Där har man mycket att lära.


På kvällen var det sen knit battle.


Det stickades för glatta livet och alla fick pris. Jag bytte med dottern och vi blev båda jättenöjda. Hon vann grönt lingarn till en kofta som jag fick.

På söndagen deltog dottern och jag i en work shop där vi skulle lära oss tvåänds stickning. Jag noterade att finmotoriken inte var så god.

Det slutade med att vi båda fuskade till det men det ser bra ut. Vi ska nog få ihop ett par grytlappar tillsammans som vi kan ha i fritidshuset. Men jag ska försöka träna med att ha garnet på höger hands fingrar. Vi får väl se om jag lyckas.

Söndags eftermiddagen var jag rejält trött och satt på torget och försökte sticka.


Vi åkte sen tåg hem igen och sonen var så snäll och hämtade oss i Helsingborg så vi slapp vänta där i en timme för anslutning till hemorten.

Hela stickfesten fungerade föredömligt och jag kommer gärna tillbaka nästa år.

Jag har börjat sticka på min linkofta i Yll o Tyll mönstret. Tyvärr stickar jag för fast så jag får repa upp och börja om med tjockare stickor. Men det är snabbstickat så det ska nog gå fort ändå.

RSS 2.0