Jag glömde

Jag glömde i går att infoga länken till Anna, min Garn & tebytes kompis. Kommer här Annas pyssel. Kolla hennes vantar.

Jag har fått paket

Igår när jag kom hem fanns det ett paket utan avsändare. Det visade sig vara Garn & Tebytet. Jag fick ett fint rött garn och Uppsalate + 2 goda chokladbitar. Jag hade skrivit att jag tycker om rött garn och Anna tyckte det saknades sådant bland mina alster. Helt rätt hade hon. Nu har jag 2 nystan som kan bli en skön halsduke eller ett par vantar. Anna har ett par jättefina på sin blogg. Tack så jättemycket.

Det fanns ett stort brev adresserat till mig som jag inte ville kännas vid men det visade sig vara en tidning, Stickmagasin.

Kan den vara från min Hemliskompis? Tack för den. Jag hittade ett jättefint tips i den. Det stod att man kan förvara sina stickor i plastfickor i en pärm. Jag stoppade genast mina stickor i plastfickor och vad många dublettstickor jag har. Och ändå saknar jag lång rundsticka 3,5mm till min dominotröja. Får snarast hitta ett par så jag kan fortsätta med tröjan.


Sticka och baka

Jag har hunnit med mycket detta veckoslut, tycker jag själv. I lördags var jag på julmarknad och på invigning av det nya Rececentrat i stan. Det var ju så fint väder att en promenad var skönt.
På eftermiddagen bakade jag de sedvanliga fruktkakorna. Jag utgår från 10 ägg och sen tar jag lika mycket i vikt av socker, smör, russin och vetemjöl, samt en blandning av korinter, körsbär, fikon, apelsinskal, mandel och nötter + bakpulver och conjac. Det blir 4 kakor som nu ska mogna fram till jul. På kvällen blev axlarna på min dominotröja hopsydda. Nu ska jag börja på en ärm eller bålen. Jag har inte bestämt än.
På söndagen började jag med step hos Friskis och Svettis, en promenad till butiken, sen blev det kavringbak och bak av saffransbullar:


Under jäsningen putsade jag fönster. De blev ju helt "saltiga" i stormen i onsdags. Så är det när man har fönster åt väster och bor nära Öresund. Jag fick sällskap till middagen av sonen med flickvän, vilket var tur för annars hade det nog inte blivit någon mat. Maken arbetade nämligen hela söndagen.

När han kom hem vid 20-tiden var jag helt trött i rygg och fötter så då började jag sticka på vante nummer 2 för att inte somna. Jag har klarat av volangen på vanten, som jag tycker är det jobbigaste.

Det blir mycket mer stickat när jag är på ön för där kan jag inte göra så mycket annat än promenera och det tar ju inte hela dagen.

Nu går jag i väntans tider. Det ska komma två paket. Min Hemliskompis har mejlat att ett är på väg och sen väntar jag på te och garnpaketet också.

Hemlisblomman blommar

I Hemlis 3 bytet fick jag en Hoya stickling. Den blommar för första gången nu med pyttesmå blommor.


Jag fick igår ett brev igår från min nya Hemlis kompis. Vad nyfiken jag blir. Jag tror hon bor i trakten av Västerås i alla fall var brevet poststämplat där. Nu får jag leta i bloggar efter en person i Västeråstrakten. Få se om jag hittar någon. Igår var jag på stickcafé. Vi var hela 24 personer så det blev riktigt trångt, men det var inga problem att få plats och kopparna räckte. Jag köpte garn och mönster till mitt första paket till min Hemliskompis. Sen ska jag komplettera med något spännande.
Anki, om du läser detta. Jag har frågat sonen och hans korsband är tillverkat av muskelfibrer tagna från baksidan av låret.

Stickcafé i kväll

Nu har jag kommit hem från Tyskland, men det var en häftig landning i stormen igårkväll. Planet fick nog en skada för de kunde inte öppna dörrarna när vi hade landat. Det tog mer än 30 minuter och sen fick vänta en evighet på väskorna. Men hem kom vi och då hade vi ingen ström i delar av den nya lägenheten och det sipprade in vatten vid ett fönster. Så kan det vara även i nybyggda hus.
I Frankfurt gick vi en sväng på shopinggatan och såg detta häftiga köpcentra.

Det var ett genomgående hål. Undrar hur det uppför sig i storm?

Något garn blev det inte inhandlat. Jag såg inte ett enda nystan. Däremot blev det inhandlat en långklänning till Knutsbalen i januari.

Ikväll är det stickcafé hos Nystat. Dottern och jag planerar att gå dit. Jag ska ta med mina dominorutor och få hjälp med fortsättningen, hoppas jag.

Volangvante

  

Den första vanten är klar (svårt att fotografera). Stickad i Drops Alpacka med stickor 2,25mm. Garnet har jag fått i ett byte och det passar jättefint till dessa vantar. Men usch vad pilligt det var att sticka fingrarna och faktiskt även volangen. Mycket nöjd är jag i alla fall. Hoppas jag hinner sticka nästa vante nästa helg. Tyvärr får dominorutorna vänta ett tag. Nu åker jag till Tyskland är då blir det inget stickat. Men jag har ju fått en Hemliskompis och kanske hittar jag något som kan passa till henne. Vi får väl se och leta.


Snart är det helg

Nu vet jag att det går bra att ha stickor med sig när man flyger. Igår flög jag från Stockholm till Malmö och jag hade på morgonen, när jag satt på Stockholms Central och väntade på att tiden skulle gå, börjat sticka vantar med volang. När jag sen flög hem med enbart handbagage testade jag sticket. Det var en rundsticka och 5 metallstrumpstickor. Inga problem. Nu ska vantarna få följa med till ön och på båten tas inga stickprov.
Det går bra med dominorutorna än så länge. Det kan bli lite problem med axlarna med det får lösas senare. Jag hoppas jag kan sätta in några bilder här på måndag.

Ömsom hopp ömsom förtvivlan.

Jag stickar dominorutor för fullt och ena stunden är jag helt nöjd med resultatet för att nästa undra om det hela ska bli något. I lördags blev det mycket dansövning. Jag stickade rutor, repade upp och stickade på nytt. På söndagen tyckte jag att jag hade stegen och takten inne och det gick som tåget. Igår blev jag tveksam på nytt, få se hur det känns ikväll.
Jag har inte börjat sticka på varken vantarna eller novemberstrumporna än. Jag vill ha dominorutorna under kontroll så jag vet att överdelen av tröjan blir bra innan jag börjar på något nytt. Ikväll ska jag sticka igen för att i natt sova på tåget till Stockholm. Jag kanske kan börja på vantarna sen när jag ska åka hem igen. Jag har svårt att vänta med dem. På fredag bär det iväg ut till ön. Det blir gåsmiddag på Turistgården på lördagskväll. Det ska bli jättegott. På måndag ska jag på tjänsteresa igen. Denna gång till Frankfurt och där blir det inget stickat. Tröjan är ju för klumpig att dra med på tåg, båt och flyg. Jag måste alltså sticka rutor för fullt ikväll, i morgon kväll och på söndag för jag vill bli klar med dem. Vad jag ska göra om jag inte får ihop dem till en vettig överdel vill jag bara inte tänka på.


Hemlis 6

Så är det dags för ett nytt byte hos Stickamera. Det var länge sen jag var med i ett Hemlisbyte men nu ska jag ha tid att komponera paket (tror jag). Det är ju alltid lika roligt att få paket.
Här kommer frågorna med svar:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Helst naturgarn som ull, silke etc.

2. Vilka är dina favoritfärger? Kalla färger som blått, grönt, turkos och rött

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Gult (tycker om färgen men klär inte alls i den) pastellfärger

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Rundstickor och strumpstickor. Har ingen som passar till Magic Loop. Alla material funkar. Hade rundstrumpsticka (2,5mm) i rosenträ som var jättesköna att sticka med men de gick sönder direkt.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Har från och till stickat sen 15 års ålder. Är väl mittemellan.

6. Dricker du kaffe? Te? Både kaffe och te.

7. Är du allergisk mot något? Björkpollen och det som hör till.

8. Vilken slags musik tycker du om? Den mesta

9. Favoritgodis? Choklad och marsipan

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Nej, har tidigare broderat mycket, korsstygn och skånskt yllebroderi, men har inte plats till fler alster.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...Det mesta är roligt. Har inte stickat vantar på många år, funderar på ett par fingervantar. Jag hittat ett bra mönster i tidningen Land.

12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan? Nej

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja, 18 cm

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Har aldrig gjort det

16. Stickar du sockor? Ja, har alltid ett par pg, är med i Stickameras sockklubb

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.) storlek 41 i skor, 27 cm långa och 24 cm runt hålfoten

18. När fyller du år? 6 augusti

19. Stickar du med pärlor? Nej (för pillrigt)

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner) Spänningsböcker, deckare, memoarer/biografier


I helgen ska jag sticka många dominorutor. I alla fall har jag för avsikt att göra det. Vi ska inte till ön för maken jobbar och mellan hans jobb blir det några gäster både i morgon och på söndag.

Jag måste också meddela att en av kattorna har skadats. Det är den gamla, 11 år, som alltid är så försiktig som igår kom hem med blodet rinnande, ont i ena höften och sjöblött. Jag tror faktiskt hon har varit i sjön (hamnbassängen) efter närgången kontakt med en bil. Men hon kan hoppan upp i sängen och gå på lådan så jag hoppas hon har fler av sina 9 liv kvar. Hon har blivit skadad förr och klarat av det. Det är sonens katt så han är ombedd att komma hem och se till henne i kväll.


Garn & Te 4

Idag har jag sänt iväg mitt paket med garn och te. Jag hoppas mottagen blir glad och får användning för garnet.

Det har inte blivit så många dominorutor stickade, tyvärr. Jag får inte tiden att räcka till. Jag har hittat ett fint mönster på vantar i förra veckans Land. Få se om jag börjar på dem också. Novemberstrumporna ser ju också fina ut. Jag ska, vid tillfälle, skaffa mig en magic loopsticka. Men jag har i alla fall varit och motionerat 2 morgnar denna vecka, simning mellan 06.15 och 07.15 och varit på Friskis&Svettis en kväll. Orkar jag upp i morgon blir det simning då också. Det är ju så skönt efteråt. Det får alltså bli fysisk aktivitet ett tag istället för stickdans.

RSS 2.0