Tyra

Jag har börjat sticka på en ny tröja. Mönstret heter Tyra och kommer från Karin Öberg. Även garnet kommer från Karin Öberg fast köpt hos Annicka på Nystat. Bakstycket är slätstickning med 2.5 mm stickor. Denna typ av stickning avskyr jag för det är så långtråkigt. Det kan däremot bli ett perfekt sticke att ha på kommande semester eftersom man inte behöver tänka.  Kan även vara lämpligt sticke på SiV.  Lintröjer tycker jag är mycket användbara och sköna att använda. 




Nytt sorts strumpgarn

I tisdags var jag på stickcafe. Trevligt som vanligt men jag fick lära mig något nytt. Jag håller nämligen på att  sticka strumpor och upptäckte när jag började sticka att det fanns något hårt i nystat. Jag försökte plocka ut det, gick det inte utan att nystat trasslade sig. Jag trodde det var en papprullle som garnet var nystat  på.

Jag fick nu veta att det hårda var en rulle med förstärkningstråd att använda till häl och tå. Det hade jag inte en aning om. 


Skriv inläggstext 

Så här långt hade jag hunnit på den första strumpan så det var inga problem att börja om på hälen. 

Man blir aldrig för gammal att lära nytt. Tack Marianne


Sofia Albertina

Sofia Albertina, Landskronas kyrka, håller på att renoveras sedan mer än ett år. Idag var vi några stycken som fick en visning av allt arbete som har gjorts. Kyrkan kommer att vara jättefin vid återinvigningen i påsk. Fast det är svårt att tro att de hinner bli klara. 

Koret i öster.
Orgelläktaren och ingången i väster.
Test av återinsättning av mosaikfönster.
Utsikten från fönstret.

Som synes återstår mycket. Ska bli spännande i påsk. 


Amaryllis

Denna mini amaryllis köptes som läk på Bauhaus för 5 kr. Den såg inte mycket ut för världen och så här fin blev den. 



RSS 2.0