Hemma igen och ny resa

Sitter nu på Kastrup och väntar på mitt flyg till Köln via Berlin. 
Prince of Green. Spenat, ananas och äpple. Jättegod och frisk. 
När jag kom hem igår kväll låg Hemlispsketet på köksbordet. Det kom från norra London via norra Sverige. Ett fantastiskt garn låg i det. Har inte sett det tidigare. Perfekt till en gosig sjal och en tjusig färg. Engelskt godis och söta stickmarkörer. Allt så perfekt för en anglofil som jag. 
SiV-14

Nu är det i full gång. Jag ska gå på min andra work shop. Rositudstickning. I går var det garnlotteri. Massor av garn att vinna. 
SiV-14

Nu sitter jag på tåget mot Göteborg och Grötö. Tyvärr ensam men vi blir ju desto fler sen. Hoppas jag har fått allt med annars går jag väl handla. Nu ska jag sticka i alla fall

Gråsten. Tandproblem. Nya strumpor

Är nu i Gråsten på södra Jylland. Har handlat, ätit och druckit gott. I morgon blir det försök att tillverka en ny produkt. Har lyckats bita sönder en tand så det blir till att ringa tandläkaren i morgon för på fredag ska jag ju åka till Grötö och på måndag är det dags för nästa tjänsteresa. Gäller att få tid till på torsdag. Jag slapp köra själv idag så jag började sticka ett par strumpor på vägen hit. My# heter de. Jag blev alldeles blå om händerna. Undrar hur fötterna kommer att se ut. 

De får följa med till Grötö. 


Vårhelg forts

Blev något fel när jag skulle bifoga bild.
Här kommer en bild på var vi satte poatis och sådde sallad.
Maken planterade ut en pelagron men jag blev rädd för frost så den fick ett skydd.
Vårlökarna blommar fint.
Jag har hunnit sticka Mars Hitte på(se) klart men bilden blev suddig. Det återstår lite dekoration så bilden får komma när allt är klart.
Jag hann sticka lite på Blixterbodakoftan.
 
Igår var jag hos dottern och genom vilka garn jag ska ha till work shopsen på SiV och så har jag börjat sticka på en sjal, Cameo, i garn från Norrgården som jag ska ha som pausstickning på SiV.
I morgon åker jag till Gråsten och kommer hem lagom för att packa och åka till Grötö.
 

Vårhelg

Våren har kommit till Hven. Ett nytt växthus har monterats och satts på plats.
 
Vi satte potatis och sådde sallad.
 

Mer från Etiopien

Jag har snart stickat klar mins blåsippsstrumpr från Karins Hitte På(se). Kommer att bli jättefina. I kväll ska jag börja på Blixterbodakoftan eftersom jag ska åka ut till ön.
Jag har börjat funder på vilka garn jag ska ta med till work shopsen på SiV-14 och jag ska försöka ta hjälp av dottern. Vad är medeltjockt garn? Ser i alla fall mycket fram emot resan till Grötö, men först ska jag hinna med en tjänsteresa till Gråsten på tisdag-onsdag. Planerar att då hinna provientera lite i grannlandet.
 
Jag har planerat att visa lite från alla olika besök hos hantverkare i Addis Abeba som vi besökte. Jag har kvar vävning och smyckestillverkning. Vi besökte en liten fabrik där kvinnor tillverkade smycken. Det var kvinnor som hade AIDS eller HIV och de gjorde smycken där det ingick bl. a. kaffebönor, gummi och allt möjligt annat avfall. Jag köpte bara örhängen eftersom jag har metallallergi. Men det var synd för jag har inga problem med örhängena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blixterbodakofta

Igår när jag kom fanns det en påse med rosa garn på köksbordet.
 


Det var garn från Hemmets Journal och det ska bli en Blixterbodakofta som ska skickas till Slätmissionens Hjälpande Hand. Jag hittade ett upprop på Kyrkkaffebloggen och anmälde mitt intresse och hade turen att få garn. Det var mycket länge sen jag stickade babyplagg i akrylgarn och med stickor 7. Ska bli spännande.

Babykläder

Jag fick garn över när jag hade stickat babykoftan av minkgarnet. Det blev en mössa (utan sömmar) och ett par strumpor. Jättemjuka är de och ingen tillstymmelse till stickigt. Klara alster

Det börjar bli fullt i stickkorgen så jag fick avslutat två sticken igår.
Först februari Hitte På(se)en. Jag hade tofsarna kvar och de var svåra att få till. Jag blev inte helt nöjd, men nu får de duga.
 
Jag har stickat en babykofta av garnet som blev över på elefantkoftan (den som ska repas upp).
Knapparna är från Hemlispaketet. De är jättefina.
 
Det ska finnas ett hjärta i skuggstickning. Jättesvårt att se.
 
Nu har jag börjat sticka en babyhjälmmössa av resten av minkgarnet. Första försöket fick naturligtvis repas upp för den blev alldeles för liten. Det fanns ju inte angivet stickfastighet på mönstret, men nu ser den bättre ut. Hoppas den blir klar i helgen så jag kan börja sticka på mars Hitte på(se). Ska bli ett par sockar, i rosa!!
 
 
 

RSS 2.0