God Jul

God Jul önskar jag från ett höstlikt Skåne. 
Jag har inlett julen med krubbgudstjänst med dotterdotter, dotter och make. Skönt att börja dagen lugnt. 
Mina decemberstrumpor från Hitte På(se) blev klara och åker med ut till Hven i morgon. 

GOD JUL

Luftslott två

Luftslott blev klar i helgen. Den blev mycket bättre än jag trodde när jag provade den innan den var klar. Den är jätteskön att ha när jag sitter framför TVn och stickar för jag tycker det drar från balkongen.
 

Suddig bild igen men det är svårt stt fixa bild på egen hand. Nu har jag börjat på decemberstrumporna från Hitte-på(se)n. 
Vi gick en tur på ön och tittade på förödelsen efter Sven. Tyska vägen går inte att köra.
 

Men Sälen har kommit tillbaks. 
 


Stigen förbi Haken har också försvunnit.
 

Stigen har blivit ca 20 cm lägre mot tidigare.
 
Fast tegelstenarna som kommit i dagen är väldigt rena.
 
I Norreborgs hamn hittade vi denna vackra stensättning
Campingens brygga gick sönder.
 
Och så har vi fått en sandstrand på västra sidan av ön.
 
Hoppas den är kvar till sommaren. 

Novembersjal

 
 
 
Tyvärr blev bilden suddig men man kan se att det finns fina tofsar i varje hörn. Jag har haft den på jobbet idag och jag fick beröm. Entrådigt garn och stickor nr 11.
 
 
 

Saffransbullar

 
Igårkväll blev det goda saffransbullar med kvarg (kesella). Jag fick nämligen ett paket Kvarg 0,1% från COOP för att testa. Jag har varit negativ till kvarg i lussekattor men jag visste inte vad jag skule göra med paketet så det blev saffransbullar. Jättegoda blev de. Nu ligger de i frysen och det ska bli spännande att smaka dem upptinade. Som du kan se så har jag ojämn temperatur i ugnen. Det är en varmluftsugn som bara är 4 år gammal. Jag har upptäckt det tidigare men jag blir lika besviken varje gång.
 
Jag har även stickat en del. Jag har nu stickat tre mössor i garnet jag köpte på senaste SiV. Tyvärr blir färgen kass på bild så det blir ingen bild. Jag har även stickat klart sjalen i novembers Hitte-på(se). Den ligger för blockning och jag får se om jag hinner så fast ulltofsarna i kväll. Bild kommer när den är helt klar.
Till helgen ska jag sticka klart min hjärtevarmare (Luftslottet) sen ska jag börja på decembers Hitte-på(se) som ska bli ett par varma sockar som kommer att passa perfekt på ön.
 
Förra helgen hade vi besök av Sven. Vår inglasade balkong höll, men källaren i huset vattenfylldes så det gick inte att parkera där. Vårt fina kallbadhus, 136 år gammalt, blåste bort så nu kommer det att se trist ut när vi åker till Hven. Kommer att sakna det. Och Hven drabbades enormt av stormen. Flera vägar och cykelstigar har försvunnit. På lördag ska jag se bedrövelsen. Vårt hus drabbades inte, skönt, men så bor vi inte heller strandnära.
 

RSS 2.0