Morgondopp

Sitter med varmt, gott kaffe efter morgondoppet i Sundet och mår jättebra. 12C i luften + regn och stark västanvind, men det var varmt i vattnet. Fast jag fick hålla mig i bryggans stege eftersom vågarna var kraftiga. Idag ska jag fortsätta sticka på min vintermössa och den kan bli klar om jag är flitig och om det blir dagsregn.


Landskronas halsduk

Idag såg jag ett inslag från världsstickdagen på den lokala TVkanalen, 24HD. Kom då att tänka på halsduken som jag såg i ett skyltfönster igår.


Midsommar

Vi har haft en jättefin midsommar med barn, barnbarn och god vän. Bad, golf och dans kring majstången. Jag stickar på min sjal. Enkelt mönster men fel blir det ändå. Nu stickar jag snart lika snabbt baklänges som framlänges. En spännande bok kom med posten i torsdags. Ska börja läsa den nu på båten till stan. Tack Tomtan.


Fungerade

Funkade börjat bifogade bild från kameran men inte från albumet. Blev därför lite knepig text. Bilden var från båten med Hven i bakgrunden.


Testning testning

Testar på nytt att skicka bild från mobilen. Idag är det varmt. Hoppas på bris på Sundet.
Bilden tog jag i morse vid frukostbordet.


Mobilproblem

Upptäckte att jag har problem att publicera inlägg från telefonen. Jag får inte med bilder. Förra inlägget har jag försökt publicera i flera dagar och lyckades nu när jag är i stan och har tillgång till nätverket.
Bilderna tog jag igår på Hven. Det är blommande lin och jag har invigt min Karin Öbergtröja i lin. Jag är jättenöjd och har fått mycket beröm för den.


Morgon till sjöss

Sitter på båten till stan med sticke och en kopp kaffe.


Ny telefon

Jag har skaffat en telefon med fungerande app. Kommer kanske att uppdatera oftare nu. Just nu sitter jag på Hven och njuter. I natt, kl 04, var vi på Kastrup och skickade iväg sonen till Bulgarien för fjärde året. Han ska jobbs där under hela sommaren.
I fredags köpte jag garn och har börjat sticka på en ny sjal parallellt med mössan.


Doris

 
Detta är sonens katt, Doris, i slutet av april. På sommarhalvåret brukar hon vara på Hven och leva kattliv. Hon brukar sätta sig på bordet utanför fönstret när hon vill komma in. Strax efter att denna bild togs försvann Doris och var borta lite mer än 2 veckor. Troligtvis hade hon gömt sig hos någon som inte var på ön under 2-3 veckor. Hon kom tillbaka och var medtagen och blev bara sämre. Natten till igår var hon riktigt dålig och i går förmiddag åkte jag till jourmottagningen på djursjukhuset i Helsingborg. Tyvärr var det inget annat att göra en att avliva henne. Jättetrist för hon var bara 3 år och hon var jättevacker, dock inte klappvänlig. Nu har vi bara en katt kvar. Känns konstigt när vi hade tre förra sommaren. Trots att jag ofta har varit trött på kattorna, men dat var bara under vinterhalvåret, saknar jag dem.
 
Jag har stickat klart min Karin Öbergtröja och var rädd att den var för liten. Igårkväll tråcklade jag samman den och den verkar faktiskt att passa. När jag är i stan nästa gång ska jag sy samman den på symaskin. Ska bli spännande om den passar då också. Jag tror det är första gången sen syslöjden som jag testat att tråckla samman innan jag syr samman ett projekt.
 
Har börjat sticka på min Pagodmössa med garn och mönster från Christel Streyfarth. Tåler inte garnet, allergisk mot det, så jag får sticka lite i taget. Ska nu göra en s.k. bise med det svarta garnet och då har jag dessutom problem att se maskorna. Fast det är ju bara bra att det tar lite tid medan jag funderar på vad jag ska ha som nästa projekt.

RSS 2.0