Dahlia

I somras planterade vi tre sommardahlior i en av rabatterna på Hven. En av blommorna blev mastodontisk. Den växer nästan över soluret och framförallt döljer den de andra två dahliorna.


Brittsommar

Sitter nu på terassen med en kopp kaffe och strumpstickning och njuter av ett fantastiskt väder. Det har blivit en golfrunda först idag och sen har vi gjort höstfint i trädgården här på Hven.
I somras vann jag en fin vas i smide på Landskronas trädgårdsgillefest. Det är en gladiolusvas som är tillverkad av Johnny som faktiskt bor på Hven.


Älskare och älskarinnor

Igår besökte jag Skarhults slott tillsammans med Landskrona Fredrikorna. Vi såg utställningen Älskare och älskarinnor. Vi fick en guidad visning och guiden berättade om synen på sexualitet från 1500-talet och fram till idag. Mycket intressant. Tyvärr är det sista dagen idag men utställningen kommer nog tillbaka till nästa år. Rekommenderas.
Slottet är jättefint men jag glömde ta en bild av det men det blev en bild från ett av fönsterna.


Årets sista morgondopp?

Bryggan i Norreborg på Hven. I morse var det nästan 18 grader i vattnet, klart och skönt. Det är så fantastiskt vackert att det bara är att njuta.


Kalla den himlamarken eller jorden om du vill

Årets sista utställning på öns Kulturhus var annorlunda. Mycket färg var det. Konstverken var gjorda av bl a öns egen Hanna Una Holmquist. Hon har studerat konst i Umeå och hon är nu klar med sin utbildning. Utställningen är slut nu men jag hann inom innan den stängde.


RSS 2.0