Snart midsommar

Det är inte klokt vad tiden går, trots dåligt sommarväder.
På ön har vår nya Clematis blommat vackert.Sticka, gör jag inte så mycket nu på sommaren, trots vädret. När jag är i stan stickar jag några varv på mina Spring Thaw sockar. Det är inte så mycket kvar nu.


Jag stickar med ett mjukt, skönt garn som jag har fått i något av Stickameras byten.


På ön har jag börjat sticka på en ny linkofta. Dottern vann ju garn och mönster när vi var på Grötö. Jag fick det av henne, men tyvärr var det garn till en mediumkofta och jag behöver storlek large. Men jag hade ju lingarn över sedan den förra koftan så det använder jag nertill på ärmar, fram- och bakstycken. Jag har börjat på den första ärmen.


Jag har ännu inte börjat bada. Det är <15°C och då är det alldeles för kallt. Dessutom såg inte badvattnet inbjudande ut.


Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande midsommar.

En tur till Oslo

Igår var jag på en dagstur till Oslo. Besöket gick snabbt och jag fick 2 timmar över innan jag skulle flyga hem. Det var 22°C och solsken så jag gick till den nya Operan.


Jag promenerade runt på Operans tak. Fantastisk utsikt. Här heter det väl inte Oslobåten utan den kallas nog för Köpenhamnsbåten.


Oslo har verkligen blivit en modern stad. Nog är det skyskraper eller i alla fall höga höghus.


Efter promenaden passade det gott med lite förfriskningar.


När jag landade i Köpenhamn var det 13°C och regn. Fy så kallt, men idag är det Osloväder i Skåne. Stickat blev det inte i alla fall.


RSS 2.0