Mix & Match Swap

Så har jag anmält mig till ett nytt byte. Det ska bli spännande att få en byteskompis kanske i ett annat land. Här kommer mina svar, men fy vad svårt det var att svara på engelska.

4.       Occupation: Development manager (within food)

5.       What's your dream job? I am happy with my work. I want to be "free" and not have to follow orders

6.       Knitting level - beginner/intermediate/experienced: Intermediate, (I prefer to follow a pattern and not to knit free)

7.       Favorite thing(s) to knit: Jumpers, cardigans and sometimes shawls

8.       Favorite type of needles: Round loop

9.       What kind of yarn do you prefer? (Cotton, wool, bamboo etc...) different types of soft wool and silk not 100% syntetic

10.   Favorite color(s): turqoise, blue, red, green, (strong, cold colours)

11.   Are you allergic to anything? Birch pollen

12.   Your biggest hobby/interest is: knitting (for the moment)

13.   3 other things you are interested in as well: golf, embroider (but I have problems with my eyes when it is to small), reading, cooking

14.   Do you have kids? 2, a daughter of 23 (she is knitting as well) and a son of 20 next week

15.   Coffee or tea? What kind/flavor? Both, black coffee sometimes with hot milk and almost all sorts of tea, not flavoured coffee

16.   Favorite time of the year: summer

17.   Do you spin your own yarn? NO

18.   Do you crochet? Yes

19.   3 favorite books (non-knitting) (or 3 fav. authors): Stieg Larsson, Ken Follett (both in Swedish and English), Alexander McCall Smith and Mma Ramotswe

20.   3 favorite movies: The Sting, thrillers

21.   3 favorite flavors: apple, strawberry, lingonberry

22.   3 favorite scents: forest, roses, salt water (the sea)

23.   3 favorite words: happy, healthy, what's happening now?

24.   3 favorite singers/groups: Edith Piaf, trad jazz, classic instrumental music

25.   3 favorite places: Hven (an island between Sweden and Denmark), England, Copenhagen

26.   3 favorite sounds: bird song, water waves, silence

27.   3 things on your wish list: lower my golf handicap, I want to go to Granada in Spain, nice, modern patterns to knit

28.   3 words to describe you: positive, active, hakunamatata

29.   Do you have a blog/website? http://stickmor.blogg.se/

423097-16


Utmaningen

Jag har fått min utmaningspresent. Ett par jättefina pulsvärmare från tvånystan. Jättemycket tack. De är redan invigda. Det passar jättebra med pulsvärmare nu när den så kallade vintern är slut men fortfarande kan det vara kyligt på morgnarna. Jag håller på att framställa utmaningspresenter men de blir inte riktigt som jag tänkt mig så det dröjer ett tag till. Jag har ju ett helt år på mig.

Nytt stickprojekt påbörjat

Jag har börjat sticka en sjal. Jag fick ett mjukt skönt ullgarn av min Hemliskompis + ett sjalmönster. Jag har börjat sticka på sjalen och den känns jätteskön, men usch vad det var drygt att nysta garnet. Jag får göra det för hand, själv, och det var bara hälften av garnet som  jag nystade. När jag har kommit längre på sjalen kommer en bild.
Igår var jag på mönsterkurs. Det var ännu roligare än jag trodde och jag förväntar mig ha nytta av det personliga mönstret vid fortsättningen av framtagandet av min kavaj. Blir det fler kurser ställer jag upp.
Nu verkar det som våren har kommit till Skåne. Kvällen har varit jätteskön.

Bilder

Nu ska jag uppdatera med bilder.
Först kommer vårbilden med den första persikoblomman
Persikoblomma 080403

Den är pytteliten men när hela trädet kommer att blomma om några dagar så är det skönt vackert. Ochnu är våren i alla fall på väg.

Jag infogar även bilder på min kommande kavaj.
      

Det ser bättre ut i verkligehetn. På söndag om en vecka blir det mönsterkurs med att ta fram personliga mönster. Det blir perfekt till fortsättningen av kavajen. Nu ska jag sticka "bystvecket" på den andra framsidan och jag har glömt hur jag gjorde, men jag har ju en hel vecka på mig att komma på det, så den blir klar till kurstillfället. Och kära dotter, jag har inte funderat på färg på foder än, men jag kan tänka mig rött eller blått.

Lite av varje

Det var länge sen jag var inne på bloggen och nu när jag har haft tid var den inte igång. Jag har fotat en del av min jacka/kavaj. Jag är mycket nöjd med att blanda lingarn och ViKans Ullgarn. Det blir mycket fast, nästan som tyg, och jag har tänkt fodra jackan så det blir säkert bra.
Idag slog den första bomman på persikoträdet ut. Det är nog 10 dagar tidigare än förra året och jag hoppas verklgen det finns insekter och att det inte blir några nätter med många minusgrader.
Jag hoppas hinna sätta in foton i morgon annars får det vänta en vecka till.

RSS 2.0