Välkommen vår

Det blev ett jättefint vårtal

av Gertrud Elisabeth Bolin. Och därefter 

Det var en fantastisk kväll i Kyrkbacken. 

Trevlig Siste April

Jag har ju lovat bilder på mina sticken som är på gång.
Först kommer ärmarna på min restgarnskofta.
Jag har sytt samman dem och börjat plocka upp maskor till att sticka runt.
Min Slå om Jakke håller jag också på med. Ett varv hinner jag med på båtresan.

 
Sen måste jag också visa koftan som jag stickade till Esther. Jag trodde den var för liten, men tvärtom den är för stor.

Just nu skiner solen efter att vi har haft regn tidigare idag. Hoppas vädret håller sig så det kan bli en tur till brasan vid stranden i Kyrkbacken ikväll.
Trevlig Valborg/Siste April
 

Testagramlåda

En ny låda från Testagram kom idag. Den innehöll många spännande saker. 


Jag har redan smakat många av sakerna. 

Jättegoda rågbrödschips. Jag har ätit dem med Castellost. Bara så gott 

Jag valde att börja med kycklingsnacksen och de tog slut på nolltid. Hade nog varit goda till öl eller sallad men de tog slut innan dess. 


Nu stickar jag för fullt. Bild på stickläget kommer snart. 

Oniongarn


Detta garnpaket fick jag av dottern för ett tag sen. Hon vann det när hon deltog i snabbaste stickerskan i Väst. Ett mönster följde med. 

Vet inte om jag ska sticka ponchon eller något annat. Garnet känns jätteskönt. 
Min Colettekofya växer liksom min Slå om Jakke. Tyvärr börjar de bli då skrymmande att det snart är dags att börja på något nytt som kan följa med på båt och flyg. 
I trädgården växer det så. det syns. På morgonen kan man skymta potatis och på kvällen har bladen växt jättemycket så de behöver täckas. Det är en härlig årstid nu. 

Camelia Tee

Äntligen en bild av tröjan som är stickad  i Kalinka lingarn från Karin Öberg. Nu ska den blockas och det funderar jag på hur det ska göras med tanke på mönstret på axlarna. Tröjan är stickad uppifrånner. 


Påsken är över

Jag hade en lång påskledighet från jobbet men många aktiviteter hemma. Ledigheten började med att vi hade älsta barnbarnet på besök i två dagar. Vi hade pick nick på stranden mellan regnskurarna och då kollade vi in de större barnen som var på golfläger. Lite puttning blev det. 
Jag har stickat klart in topp i lingarn men den är inte fotograferad. Kommer en annan dag. Jag har testat Stickmatematiken och börjat på en bolero och jag vet att garnet inte kommer att räcka. Får lösa det på något sätt. 
Garn från Verkegårds har kommit. Det fanns ett presentkort i goodiebagen på SiV15. Jättefint garn som har lämnats över till dottern. Tack Verkegårds. 

I kväll har jag varit med Soroptimisterna i stan på blomsterkurs. Med lite handledning gjorde vi var sin blombakelse av nedanstående. Inte illa eller hur?

RSS 2.0