Chark-SM 2014

Nu är det dags för Chark-SM igen. Hela dagen har det varit föredrag och utställning. 

Jag tillsammans med mina kolleger. Ikväll ska vi på bankett med prisutdelning. Redan vet vi att årets bästa julskinka är Scans skinka från rapsgris. 

Mysterie sjal KAL

Som jag tidigare har skrivit har jag ju anmält mig till en KAL-stickning,
Jag har köpt garn så nu väntar jag bara på ledtrådarna.
Det blå garnet ska vara till bottenfärgen.
 

Ernsts dop

Idag har Ernst, barnbarn nr 2, döpts. 

Jag hann precis få klart ett set till honom. 

(Klarar inte vända bilden med telefonen)

Sjal kal

Nu har jag köpt garnet till West Knits Mystriesjalkal. 


Hoppas den blir bra. 
Jag håller annars på med en grej till Ernst som ska döpas på lördag och sen ska jag också starta på Metalousesjalen. Bild på garnet till denkommer en annan dag. 
Sen igår är jag i Karlshamn och gör försök för jobbet. Det blir långa dagar och jag hoppas vi blir klara i morgon. 

Vår försöksanläggning 

Årets sista utomhusdopp

I lördags hade vi fantastiskt fint väder. Solen sken och det var riktigt varmt. Då passade jag på att ta årets sista dopp. Det var nog 15°C i vattnet och det var klart och vindstilla. Helt underbart. I övrigt har jag läst och varit på vinkurs. Jag har fått ont i ena armen och vilar lite från stickning  Idag var jag hos min kiropraktor och hans fru tyckte så mycket om min sjal att hon bad mig sticka  en till henne. Får alltså börja sticka igen. Det var Metalousesjalen hon tyckte om och den är ju rolig och snabb att sticka. 
Får se vilka färger jag hittar nu.
På Facebook idag hittade jag en ny sjal Kal. Det är ett mönster av samma designer, Stephen West, som Metalousesjalen, så naturligtvis anmälde jag mig. http://www.ravelry.com/groups/westknits-mystery-shawl-kal-2014 Jag kunde inte kopiera bilden.
 
 
 
 

Mormorshelg

Hela helgen har vi haft glädjen att ha besök av gullet Esther. I fredags bar vi på stans äventyrsbad och Esther var ute på djupt vatten själv med hjälp av puffar. Vattenrutschbanan och strömmen fixade hon själv också. Vi hade jättekul. Efteråt åkte vi ut till Hven. I lördags gick vi ner till stranden och sen hade vi pick nick i hamnen. 


Det var riktigt mysigt. I går åkte vi till stan och åt middag, stekt sill med potatismos. Esther lät meddela i förväg att hon tycker jättemycket om sill och att pappa odlar sill i trädgården. När sen sillen låg på tallriken var hon inte lika begeistrad men efter lite övertalning smakade hon på köttet och åt sen nästan upp en hel sillflundra. Pappa odlade inte sill visade det sig.

RSS 2.0