Varma dagar

Idag blev det inte stickat något. Försökte lite på en bomullskofta till Esther men händerna blev svettiga direkt. Blev en extratur till stranden istället. Fantastiskt vatten i år, klart, rent och inte minst varmt. I morgon blir det en utfärd till Danmark och golf. Det ska bli sol igen och nära 30 grader. Får se hur jag klarar det. 

Nytt barnbarn

Igår föddes Ernst och allt gick bra. Vi hann precis hämta den blivande storasystern och ta med henne till ön. Han föddes mindre än 2 timmar efter att vi lämnade med Esther. 
Esther och vi har haft det jättemysigt med bad i havet och i polen. 
Nu sitter vi på restaurang Tegelbruket och väntar på lunchen sen åker vi till stan för att beundra Ernst. Skarhult Den dolda kvinnomakten under 500 år

Igår besökte vi tillsammans med dottern och hennes familj, Skarhults slott och utställningen om kvinnomakten under 500 år. Det är en mycket intressant och sevärd utställning. Guidningen ingick (frivillig) med en duktig student som guide. Har du möjlighet besök utställningen. Slottet ligger utanför Eslöv. 
Prinsessan Marys babysjal


Nu är den klar och Pyret har ännu inte anlänt. Dottern kan använda sjalen om hon så önskar. Det var jätteroligt stt sticka denna sjal i tre steg. Garnet räckte precis, endast 9 gram blev över. 
I övrigt njuter vi av underbart väder på ön. Morgonbad och några golfrundor med sänkt handikapp har jag också hunnit med. Idag blir det en tur till Skarhults slott tillsammans med dottern och hennes familj. Och i kväll kommer sonen. Det är fotbollsmatch mellan öbor och sommargäster. En av sommarens viktigaste händelser för sonen. 

Sjalstickning och semester

När jag var i Danmark fick jag av mina arbetskamrater där veta att det är populärt i Danmark att sticka Kronprinsessan Marys babysjal.
Kronprinsesse Mary med Isabella i strikket babysvøb 
Hela artikeln kan ni läsa bland annat här. När jag så besökte Se Girafen och pratade med damen där om denna sjal slutade det naturligtvis med att jag köpte garn till en sådan, 125x125 cm. Jag köpte garnet för exakt två veckor sen och om exakt två veckor är det beräknat att barnbarn nr 2 ska födas. Jag har alltså inte tid att göra något annat än att sticka så snart jag har en minut över. Därav denna tystnad på bloggen.
Om 2 timmar börjar årets sommarsemester och den ska tillbringas på ön. Vi har precis fått bytt ut vårt badrum så nu slipper vi svartmöglet. Hoppas bara varmvattenberedaren har fått ström idag. Det är annars lite kylsslaget att tvätta sig.
Jag återkommer när sjalen är klar.

RSS 2.0