DominotröjaTröjan börjar bli klar. Den passar och jag är mycket nöjd att jag har kommit så här långt. Igår kväll stickade jag halsringningen och den blev bra i nacken men såg inte alls bra ut på framasidan. Den är alltså uppriven och nu ska jag sticka lite annorlunda ikväll. Hoppas det blir bra annars får jag väl göra en tredje variant. I morgon blir det en tur till ön så jag hoppas bli klar i halsringningen ikväll. Jag fraktar inte sticke med på båten. Jag har ju fastlandssticke respektive östicke.

Jag har fått adressen till den jag ska skicka sockgarn till. Vederbörande spelar golf så jag ska skicka Opal ull/bomullsgarn som det går jättebra att sticka golfstrumpor av. Jag har gjort det själv. Jag använde majmönstret i sockklubb -09 och kortade av skaften. Perfekta som golfstrumpor.


Garn och te 5Jag lovade en bild på innehållet i paketet som kom i måndags. Det ska bli spännande att sticka med Zauberball. Jag har läst mycket om det. Färgen är helt perfekt till mig. Teet är jättegott och så fanns det en liten klämma med i paketet. Tack Anna-Karin.

Jag blev inte klar med tröjan igår. Jag hade stickat fel och fick sticka om nederkanten. Nu ser det rätt ut och det återstår bara 3 varv + avmaskningsvarvet. Sen ska jag sticka halskanten och den vet jag inte än hur den ska vara. Men det löser sig väl.

Paket

Igår fick jag paket. Det var Garn och te paketet och jag fick jättefint garn och gott Uppsalate. Bild kommer i morgon. Tack Anna-Karin.
Måste också berätta att i lördags när vi gick vår promenad på ön passerade vi golfbanan och såg 3 stycken aktiva golfare. Det var 10 cm snö så det var ingen rull på bollarna. Jag fick inte riktigt till vilka regler som gällde men de hade klubbor med sig och de slog ut från tee!!  Min man fick bekräftat att det finns idioter och golfare.
Min dominotröja börjar gå mot sitt slut. Jag stickar nu på nederkanten och tror den blir klar i kväll. Sen hoppas jag den inte sitter för trångt om ändan. Jag har inte kunnat prova eftersom stickan är för kort för att få tröjan över axlarna. Håll tummarna för mig.

SockgarnsbyteNytt byte på gång hos stickamera. Det måste jag ju vara med i. Jag får kanske ett garn till sockklubben som jag inte har provat tidigare och det är alltid spännande att testa något nytt.
Jag stickar just nu på min dominokofta och har en halv ärm kvar sen är det bara nederkant och halskant som återstår. Jag vet inte hur jag ska sticka dem ännu, men jag funderar på olika lösningar när jag är på morgonsimningen. Där har jag god tid att planera både det ena och det andra utan att bli störd.
Helgen ska tillbringas på ön så då blir det Percystickning.

SiV Wollmeise Poppy Socks

Min första strumpa är klar. Det finns tyvärr lite för mycket blått i bottenfärgsgarnet, men jag är ändå nöjd med resultatet.


Ovan- och undersida
 
Lite för färgglatt för min smak, men fin är den ändå. Rolig att sticka i alla fall. Jag har inte fått kläm på att använda båda händerna när jag stickar med 2 trådar. Jag kan kanske lära mig det på Grötö.


Nu ska jag fortsätta med min dominotröja innan jag stickar den andra sockan.

SYTYCK vinstDetta fina garn fick jag från VisaLisa som vinst i SYTYCK. Tack så jättemycket.


Kristinastrumpor

Januaristrumporna i Sockklubb 2010 är klara.

De är stickade i Drops Delight med stickor 2,5 mm. Garnet var lite svårt att sticka med eftersom det är löst tvinnat och trådarna gärna fastnar i varandra. Det är därmed nästan omöjligt att repa upp om man stickar fel. Strumporna ser små ut och det känns nästan som om de vore tovade så jag var väldigt tveksam till dem. Men när de kom på var de jättesköna. De är varma så jag tar dem med ut till Hven ikväll för där är ofta kallt på golvet när vi inte har varit där på 2 veckor. Resårstickningen på skaften gör att de känns jättesköna, sitter bra uppe utan att sitta åt. Vriden resårstickning ska jag sticka i fortsättningen för det ser mycket snyggare ut.


Jag tog fram garnet som ska användas till nästa par strumpor som ska bli ett par Wollmeise Poppy Socks. Det är ett mönster med utgångspunkt från Kaffe Fassetts Persian Poppies och ska vara en sock-Kal inför SiV 2010. Mönstret finns på Ravelry. Jag börjar på dem på söndag eller måndag. För helgen ska tillbringas på ön och där ligger ju Percy sjalen och väntar på mig.

Garn och tebyteKlart jag ska vara med på Garn och tebyte igen. Det är alltid lika spännande att få nya garnsorter och även nya tesorter. Det är som vanligt www.stickamera.se som organiserar dessa byten.

Jag blev klar med mina Kristinastrumpor igår, men jag hann inte fotografera. Det blir ikväll.

Kristinastrumpor och Magic loop

Jag måste bara visa att jag stickar strumporna med magic loop.


Jag räknar med att de blir klara ikväll, sen ska jag börja på ett nytt par inför SiV. Men mer om det senare.

Awards

[kreativ_blogger.jpg]
Jag har fått två stycken awards. Vad glad jag blir. Det är så roligt att min blogg uppskattas. Jag tackar dottern och Anna-Karin så mycket.
Med awarden följer följande text:
*kopiera awarden från min blogg
*länka personen som du fått den av
*berätta sju intressanta saker om dig själv
*välj sju bloggar som du vill ge den till
*länka till dem
*lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award.

Jag kommer inte att skicka awarden vidare. Det är jättesvårt att välja bland alla roliga  och intressanta bloggar och så  tycker jag den har snurrat runt hos många redan. Men berätta 7 saker om mig själv ska jag göra:

> För tillfället är jag motionsfreak. Nu på vintern mellan kl 6 och 7 simmar jag 3-4 morgnar i veckan. På sommaren tar jag ett morgondopp i  Öresund. Sen går jag på step en gång i veckan för att stärka skelettet. Åldern tar ut sin rätt. Och så blir det motionsgolf på sommaren också.
> Jag är öbo, Hven, på sommaren och så mycket jag hinner på vintern.
> Jag tycker om att laga mat och baka.
> Jag vill ha ett recpt att följa, liksom ett mönster att följa när jag stickar. Tycker alltså inte om att improvisera, mest för att det är jobbigt.
> Men jag tycker om att testa nya saker. T.ex. skånskt yllebroderi genom att läsa mig till tekniken och fråga när jag köpte materialet. Sen finns ju undantag som min stickade kavaj och dominotröjan som jag håller på med.
> Jag stickar eller broderar framför TVn på kvällarna för att inte somna.
> Jag avskyr att städa , men tvätt och strykning går bra.


Söndagspromenad bland kvinnor i snön

Det blev en lång promenad igår i stan. Jag träffade på tre kvinnor i snön. Först var det Selma Lagerlöf som stod och tittade ut över Strand och ett fruset Öresund.

Det är den unga, flicksmala Selma vi möter här.

Lite längre ut mot fiskeläget Borstahusen mötte jag Fiskargumman som tog sig en paus på vägen in mot stan.


I stan mötte jag en vilande kvinna


Då var jag också trött så jag tog mig till

och

Det blev en fika som förstörde kaloriförbrukningen, men å så gott.


Det är IDA-verksamheten som driver caféet och där passade jag på att köpa en smörkniv till min Hemliskompis.

I övrigt fick jag stickat en hel del på dominotröjan och mycket på Kristinastrumporna. men de bilderna blev inte så bra så det blir nya bilder längre fram.

RSS 2.0