Snart kväll

Sitter nu på jobbet och väntar på dottern som har lånat bilen för ett akutbesök hos tandläkaren.
Det gick nästan bra i tisdagskväll på stickcaféet. Mitt bakstycke på kavajen fick inte godkänt utan det revs upp till ärmhålens början. Nu är jag på gång på nytt med mindre antal maskor. Det ser mycket bättre ut. Tur att V finns, men så har hon ju mönstret i huvudet.
Hemma fejas det och möbleras om, för på lördag kommer M, dotterns kompis från Värmland, som ska vara inneboende en halv termin för studier i Lund. Det ska bli kul att få fullt hus igen. Sonen har ju också flyttat hem eftersom hans andrahands hyrda lägenhet blev såld.
Nu är jag klar med alla inköp till Garn & tebytet, nu ska det bara förpackas och skickas iväg.
I kväll är det Spökafton i stan. Vi ska gå dit och kolla. Hoppas vi hittar någon god mat för det blev inte så mycket till lunch. Ska även handla till helgen för i morgon kväll bär det av till Ön. Vi tävlar på jobbet med stegtävling så efter jobb kör jag hem, parkerar bilen och går på stan och handlar mat i ryggsäck eller "dra-mat". Jag har som mål att gå minst 7 000 steg/dag och det blir det inte av sig själv med ett stillasittande jobb.

Stickcafé

Idag är det stickcafé. Ska bli kul, tyvärr har dottern blivit sjuk och kan inte komma. Vi brukar ha en mysig stund innan vi går dit.
Jag har fått ett paket som jag tror är te & garnbyte, men jag har inte hämtat det från posten än. Jag väntar tills mitt eget paket är klart att skicka. Jag saknar te. Jag ska handla det i Världsbutiken. De har gott, rättevistmärkt te.
Jag har nu påbörjat två stickningar; oktoberstrumporna, timglas och festival sjalen. Mycket att räkna med omslag och hoptagningar, men de ser ut att bli fina. Ikväll hoppas jag få hjälp med min kavaj. Jag har ju inget mönster och vet inte hur ärmarna ska se ut.

Tävling

Dockmamman, http://stickmonster.bloggagratis.se har en tävling där man kan vinna två nystan Fabelgarn. Var med du också!

Igår valde jag mönster till garn som jag har på lager och idag har jag köpt stickor, så i morgon kväll kan jag börja sticka igen på ön. Skönt.

Abstinens

Helgen gick utan att jag stickade något. Boken tog också slut så det blev mycket promenerande på ön. Vad tråkigt det var att inte ha något i händerna. Riktig abstinens.
Jag har anmält mig till Garn och tebytet och Sockklubben på www.stickamera.se . Ska bli spännande om jag får stickat några sockar.
Jag har köpt ett tepaket till garn och tebytet men lite mer ska det bli.


Men sen har jag faktiskt fått färdigt en stola till min man. Han är präst och ska ha den när det är blått i kyrokåret. Den är virkad i Tilda. Jag har tidigare gjort en halsduk i samma teknik till sonen.Tyvärr är det inte stickcafé idag men jag ska hem och leta efter mer garn och mönster så jag har kommit igång med något tills nästa veckoslut.
Ha' det så bra i höstmörkret.

Uppdatering

Det är ju jättelänge sedan jag var inne och uppdaterade. Jag ska bättra mig nu. Det har inte blivit stickat så mycket. Istället har jag gjort vid min morfars gamla bokskåp, som är cirka 100 år gammalt. Jag målade det vitt när jag var tonåring men det var skaft och såg rätt så tråkigt ut. Vi hittade en gammalblå färg som vi tyckte var jättefin och så visade det sig skåpet hade varit målat i just den färgen en gång. Vi har sen tagit ut skåpet till ön och har nu fått bra med förvaringsplats.

Skåpet före målning.

 
Skåpet på plats efter målning

RSS 2.0