Nytt byte hos Stickamera


Stickamera har ett nytt byte på gång som jag har anmält mig till. Det är ju alltid roligt att såvaäl skicka som få paket.
Det har inte blivit mycket stickat på senaste tiden. I torsdags åkte sonen iväg för att jobba utomlands i 2-3 månader och igår fyllde svärmor 90 år, vilket vi firade hela dagen lång. I lördags var vi dessutom ute på ön och kollade in den halvfärdiga varandan. Vi invigde med att sitta på den och fika. Den ser ut att bli jättefin.


Lövkoftan är klar


Jag köpte grovt lingarn och mönster till en kofta av Yll och Tyll på SiV. Koftan är nu klar och hopsydd. Bara knappar saknas. Jag är jättenöjd.


I förra veckan var jag hos Viveka på stickkurs. Hon lärde oss att sticka skuggstickning. Det var ju inte så svårt, men så mycket roligare det är att sticka när man har mönster på gång.

På Grötö köpte jag även sidengarn, eller mer sidentråd, som jag har böjat sticka en halsduk av. Jag har hittat ett jättefint mönster, Miss Lambert's Lace Samplers. Men jag är inte helt nöjd med resultatet. Jag stickar med stickor 3 mm och har testat grövre stickor. Vad tycker du? Ska jag fortsätta eller sticka något annat?


I lördags var vi på en jättetrevlig musikstund. Vi lyssnade på O'Reelys som spelade irlänsk musik på kulturhuset på Hven. Fantastiskt trevligt. Vädret innan på dagen var ju fantastiskt så jag hade lite sveda av solen.

Tiden går

Nu har det gått en vecka som har varit intensiv. Häromdagen kvaddade jag mobilen så det kommer att dröja med bilder. Jag håller på med andra ärmen på min linkofta och jag har börjat på ett par jättefina sockar. Hoppas jag blir klar med koftan i helgen. I kväll blir jag uppassad av dotter och svärson. Ska bli så skönt.
I morgon ska det bli kroppsarbete på Hven med anläggande av ny grusgång. Få se om det går att sticka på söndag.
På måndag åker jag till Tyskland om flyget går. Solnedgångarna har varit helt fantstiska den senaste veckan. Igårkväll såg det ut som om hela himlen brann. Jag har hört att det är askan som ger denna effekt.

RSS 2.0