Torsdag den siste september

Idag är det inte stickcafé utan jag får sticka själv därhemma. jag har börjat på ett ljungfärgat linne i eko-bomull. Mönstret har jag hittat här http://www.garnverket.se/dokument/1272102622myrsxnip2mzoggdzayjwae2f6cbmory.pdf Fast jag tycker inte mönstret stämmer riktigt med bilden. Men vad gör det?
Jag tror jag har fått till det med den nya telefonens kamera och PCn så i morgon hoppas jag kunna sätta in bilder på mina senaste alster.
I måndags opererades sonens knär för andra gången. Nu var det "bara" meniskerna och så visade det sig att han hade en stor broskskada, men korsbandet från i fjor var bra. Nu lär det inte bli mer fotboll för honom. Han ska nu få ta mer ansvar för sin katt annars har jag hitintills åkt ut till ön varannan dag för att se till kattorna. Det blir jobbigt i längden att bo på två ställen. T.ex. kan jag inte morgonsimma så ofta som jag vill.
Jag har hittat en namne (Stickmor) på nätet. Hennes blogg är http://parlorochgarn.blogspot.com/ Så om du får ett inlägg från stickmor så behöver det inte vara jag.

Nu är det helg

Igår fäste jag trådar på ett par pulsvärmare stickade i skuggstickning med Vikangarn, jättefina och augustistrumporna lades i skåpet. Jättefina de också.
Igår var jag på stickcafé hos Nystat . Jag har inte varit där på lång tid och det var jättekul att vara tillbaka. Jag fick sticka på min grytlapp i tvåändsstickning för nu har jag ju inget annat på gång. Jag kunde därför köpa garn både till Hemlisbytet och till mig själv. Jag ska sticka ett "Glest stickat linne" från Garnverket med eko bomull i ljungfärg. Jag vill nog ha ärmar på linnet. Får se om jag vågar göra sådan på egen hand. Det ska bli jättekul och den kommer nog att passa perfekt till jeans. Fast jag kom just på att min kofta i lingarn ligger klar för montering. Börjar kanske på det också i helgen för vi ska vara i stan ända till söndag morgon.

Lite av varje och tävling

Det blir inga egna bilder på ett tag för jag har fått ny telefon och kan inte föra över bilderna än. Men jag har stickat mycket lite den sista tiden för det har varit flera tjänstersor och så fick jag låna boken HUNDRAÅRINGEN som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Den är jätterolig, jag satt och småskrattade för mig själv och till sist blev maken irriterad för det gick inte att prata med mig under hela helgen och så hade jag varit borta i en hel vecka. Läs boken.

Vi pendlar fortfarande mellan fritidshuset och stan för vi har kvar kattorna på ön. De trivs mycket bättre där framför en trång lägenhet.

Jag håller på att leta fram lämpligt att stoppa i första Hemlispaketet och på torsdag är det stickcafé. Jag hoppas hitta något bra där. Får kanske bra tips också.

Jag har hittat en utlottning hos Tefrossa, som jag skulle vilja vinna på, även om det inte är stickrelaterat.


Hemlis 7

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
  Naturgarn som ull, silke och lin och det finns kanske något nytt som jag inte har testat.

2. Vilka är dina favoritfärger?
Kalla färger som blått, grönt, rött

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Pastellfärger

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Knit prorundstickor

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Sen jag började med det i slöjden dvs i 50 år men jag har haft ett antal kortare och längre uppehåll. Nu har jag stickat flitigt i 5-6 år.

6. Dricker du kaffe? Te?
Både kaffe och te

7. Är du allergisk mot något?
Björkpollen och det som hör med det.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Allätare

9. Favoritgodis?
Choklad

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Inte för tillfället. Tycker om att brodera.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Varierande men det ska helst vara någon form av mönster, spets, två färger, flätor etc. Vill gärna ha tips på något nytt och annorlunda. Kolla på Ravelry (stickmor) vad jag har gjort och håller på med.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Har funderat på tovning men inte vågat mig på det.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Till och från

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Nej egentligen inte

16. Stickar du sockor?
Ja, är med i stickameras sockklubb

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
Stora storlek 41.

18. När fyller du år?
Augusti

19. Stickar du med pärlor?
Nej

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Spänningsböcker, memoarer/biografier
Om du också vill vara med får du gå in på www.stickamera.se och gå in på fiken Byten.

Hemlis 7Jag har anmält mig till Hemlis 7 hos www.stickamera.se Alltid lika roligt med dessa byten. Nu ska jag "bara" svar på alla frågorna också.

Så har det blivit september

Det är inte klokt vad tiden går. Ni som läser dotterns blogg vet ju lite vad jag håller på med. I fredags var vi i Malmö och såg Singin' in the rain. Det var en jättefin uppsättning, glad sång och musik och fin dans. En riktigt avkopplande kväll. Igår var jag så med min faster och dotter i Torup i Halland och besökte min fars kusiner. Från att ha varit 40 kusiner är det 7 kvar i livet och 6 av dem träffades igår. Det är riktigt roligt att höra alla gamla "rövarhistrier". Från förra besöket minns jag att när vi åkte runt i skogen däruppe tyckte jag min far berättade att i nästan varje gård fanns eller hade det funnits kusiner. Det var ju en fantastiskt vacker dag igår och när vi gjorde ett litet stopp hittade jag 2 jättefina Karl-Johansvampar. Jag hade skor med höga klackar så det var ju inte lämpligt att gå in i skogen. Det finns ju mycket mat i Karl-Johan.

På stickfronten går det långsamt fram. Jag har lämnat iväg toppen i lingarn och fått betalt för garnet. Mitt första sålda plagg. Mönstret finns på Ravlery.


Ser inte så mycket ut men den är jättefin på, fast det är värdelöst att ta bild på sig själv.


Min kofta i grönt lingarn är klar och ligger för blockning. Bild kommer när den är klar. Ett par strumpor har blivit klara och jag håller på med augustistrumporna i stickameras sockklubb. De stickar jag med 2.0 mm stickor så det är lite drygt.

RSS 2.0