GOTT NYTT ÅR

Det har blivit en del stickande under julhelgen. Sonen "lånade" ju min favoritmössa och hittar den inte igen så nu försöker jag sticka en liknande. Jag har hittat ett mönster på ravelry som ser rätt ut men jag har svårare att hitta garn. Första mössan blev för liten så den fick min faster. Andra mössan blev bättre, men jag är inte helt nöjd.


Mössan ser bra ut men på mig påminner den mest om en badmössa. Jag har köpt nytt ännu tjockare garn så det blir ett tredje försök under kommande helg.
Annars stickar jag på en babytröja i ViKanGarn. Jag har redan stickat ett par damasker i garnet. Bilder kommer en annan dag. Damaskerna ska jag montera på Stickfest i Väst. Jag har anmält mig till en work shop i montering.

Jag har länge varit intresserad av att se terracotta armén i Kina men maken tycker inte om så långa resor så nu har vi bokat en miniresa till Stockholm för att bl.a. besöka Östasiatiska museet där det finns några statyer utställda. Ska bli spännande.

GOTT NYTT ÅR


GOD JUL

God Jul önskar jag er alla runt om i landet. Vi hörs/syns i nästa vecka.

Julen närmar sig

4de advent avlöpte lugnt och städat. I lördags hjälpte vi dotter och svärson att flytta det sista. Nu har de fått alla sina sker till huset och uppackning återstår. Det är ju det roligaste. Jag bjöd flyttfolket, 8 av 10 personer, på middag efteråt. Det var vad vår lägenhet klarade av.

Jag fick hjälp av dottern med mönstret på mössan som jag har börjat sticka. Jag missade lite i engelskan och cable 4 betyder inte att 4 maskor sätts på flätssticka utan att flätan ska vara på 4 maskor. Det blev mycket bättre. Dessutom stod det fel stickstorlek så jag bytte till större stickor. Nu känns det bra. Bild kommer en annan dag.

Istället sätter jag in en bild som maken tog i Rom i somras.


Tomtan brukar sätta in roliga bilder på sin blogg, så jag gör vad jag kan.


Den som väntar på något gott....

...väntar inte för länge. Så rätt det är. I torsdags kom avin och igår hämtade jag ut novemberpaketet i Hemlis7- bytet. Se så mycket gott


Garn till en röd halsduk. Perfekt, röda ljus, disktrasa och så choklad från Åre. Jag har bara läst om det men inte smakat det. Ska bli så gott. Jättetack min Hemliskompis. Kan jag få någon mer ledträd än att paketet är postat i Sundsvall?

Sen måste jag visa en bild på Pälsdjuret Doris.


Det är sonens katt som efter att ha varit en ful källing har blivit en tjusig kattdam. Hennes päls är fantastiskt mjuk, men det finns spår efter henne lite överallt. Vi har henne i huset på ön så vi måste åka ut varannan dag. Nu ska sonen börja plugga på annan ort i januari så jag hoppas verkligen han tar henne med. Vi har ju redan två katter i stan som barnen har lämnat efter sig när de ämnade hemmet första gången.


Julbord

Årets första julbord är avätit. Vi brukar varje år bjudas på julbord på Hurva Gästis. Vi känner krögarfamiljen sen massor av år. Det är alltid lika gott och trevligt.
Sillbord


och lax och mycket mer


De har Lucia och Tomtar men bilderna blev tyvärr bedrövliga


Jag kan verkligen rekommendera Hurva Gästis även vid andra årstider.

Jag väntar annars på mitt andra Hemlispaket.

Curlingmorsa

I helgen har jag tydligen varit curlingmorsa. Dottern med prins har köpt ett hus i stan och första flyttlasset gick i helgen. Jag ställde upp med mat samtliga tre dagar. I fredagskväll intogs första måltiden stående med pizzakartongen som tallrik


Dagen efter var bordet på plats liksom tallrikar och glas.Igår var ungdomarna så långt komna att jag glömde fotografera den måltiden. Jag fick bära en hel del flyttkartonger från dörren och in för vi ville ju inte ha in all snö med skorna. Idag har jag fått massage, skönt.

Jag fick faktiskt stickat en del, säkert hela 10 varv på vanten.


På stickorna

Min Hemliskompis undrar vad jag stickar på nu. Jag har bland annat stickat en halskrage som jag hittade på min Hemlis blogg. Mönstret Eleanor kommer från Knitty


Sen köpte jag ju garn i Norge och jag har stickat en kattvante och börjat på den andra. Garnet är Sterk från Du store alpakka och det är jättemjukt, som dun.Den är väl fin? Men det är svårt att fotografera med  en hand.

RSS 2.0