Sköna maj

Det blir ingen nässlesoppa i år. Ska försöka hitta sparris i butiken istället. Ikväll är det majbål på stranden i Kyrkbacken. Det blir vårtal och sång där, nationalsången på Hven är Flicka från Backafall. Det blåser bra men jag tror det är frånlandsvind.
Jag är nu inne i en läsperiod och då går det långsamt med stickningen. Jag läser just nu En bluffpilots bekännelse. Mycket intressant läsning. Otroligt att kunna flyga som kapten i olika bolag under 13 år utan att ha flygcertifikat. Före den läste jag En osynlig bro. Den handlar om judar i Ungern under andra världskriget. Intressant och seriös.
Ha en bra helg. 

Nässelsoppa

I söndags letade vi efter nässlor men de syntes inte. Ska försöka leta efter några på söndag. Nässelsoppa är ju så gott. Vi är nu ute på ön var/varannan dag. Kattorna vill ju klappas och ha mat. I morgon kommer sonen till ön med kompisar från Kalmar så då blir det fullt hus. Stickar gör jag när jag hinner och på ön är det sista stycket på min Karin Öbergtröja och i stan har jag börjat på min volangvante. Jag tappade ju den ena i vintras och fick nytt garn på SiV-13. I morse hade jag behövt vanten för usch vad det var kallt .På Valborg får det väl bli till att hitta vinterkläderna på nytt.

Mössor

Två mössor är klara. En basker till mig och en mössa med vingar till Esther. Esther fyllde 2 i lördags och denna gången fick hon en nostalgisk mössa.
 
 
 
Mössan blev jättesöt men Esther är ett aktivt barn även när hon sitter stilla.
Mönstret hittade jag här:  http://husmorsskolan.blogspot.se/2013/01/symote-hattor-fran-forr.html
 
Min mössa är en Hit och dit basker med garn och mönster från tant Kofta.
 
 
Nu fortsätter jag på min lintröja med garn och mönster från Karin Öberg. Jag har bara en fjärdedel kvar att sticka.
 

Testpilot hos Smartson

Jag har tydligen blivit populär hos Smartson. Jag har nu testat flera nya produkter och fler är på gång. I helgen testade vi Kockens Chokladmousse. Tillagas den rätt blir den toppengod och rekommenderas verkligen. Perfekt med några frusna bär som t.ex. hallon och lite vispad grädde.
Vid första tillfället läste jag inte all text så jag använde dubbel mängd mjölk. Inte helt bra. Annars är den enkel att tillaga, bara att vispa pulvret med mjölk och låta stå kallt i ca 2 timmar.
 
Tidigare har vi testat Liptons te.
Teet smakade mer jasmin än Earl Grey och jag föredrar Earl Grey. Men påsen är jättepraktisk.
 
Helgen har mest gått åt till att slänga en massa "skit" från svärföräldrarnas hus som ska tömmas. Nu är allt sorterat och tömt. I huset finns endast det som ska säljas på auktion resp gå till loppis. Svärfar lät bygga huset 1946 och det har aldrig tagits en pryl från det så det var mycket att sortera, dela och kasta. Nu ser vi i alla fall slutet och förhoppningsvis blir det sålt så vi slipper en sommar till med trädgårdsansvar.
 
Vi hade dotterdottern hos oss  från lördag eftermiddag till söndag lunch, (fick lite välbehövlig paus med städandet). Första gången hon sov över hos oss. Det gick jättebra och hon är väldigt lättpassad. Hon är glad och aktiv och blir inte arg eller ledsen när hon blir nekad något.
 
Jag har börjat sticka på en ny Hit-och-dit basker. Blev faktiskt 9 cm igår kväll innan jag stupade i säng. I morgon kör jag till Gråsten med en tur inom Tyskland för inhandling.
 
 

Wien i vårsnö

Vi hade en fin minisemetsr i Wien. Nästan 3 dagar. Vi hade inte varit i Wien tidigare men tyckte vi hann se mycket av en fantastisk stad. Kalla nätter och förhållandevis kalla dagar. Snöblask men ingen vind och ingen nederbörd. Vi bodde på ett hotell vid nya universitetet och det var bara 10 minuters resa med spårvagn till centrum. Vi hade bställt resan via Airtours som jag verkligen kan rekommendera. Resan kostade för flyg och hotell (2 nätter) endast 2 500 SEK för 2 personer tillsammans. Vi har åkt med Airtours tidigare till bl.a. Rom och Istanbul.
Några bilder från Wien:
  Nya och gamla universitetet
.
Vi var i många katerdraler och naturligtvis vid Stefphansdomen med sina fina romanska pekare.
 
 
 Och i en liten kyrka Ruprechtskirche med fönster från 800-talet. Jag har inte glömt ettan.
 
Vi var naturligtvis vid Hundertwasserhuset också. 25 år gammalt och i en helt annan stil än katedralerna och husen i centrum.
Hundertwasser, arkitekten, dog för ca 10 år sen men de bygger fortfarande i hans stil. Detta är värmekraftverket.
 
Sen var det påskmarknader och massor av målade ägg fanns det.
Lite wienermat hann vi också med, Wienersnitzel och Sachertårta.
 
Jag hade inget sticke med utan läste en bok istället: "Tänk på ett t4l". Stickat har jag istället gjort här hemma under resten av påsken, men bilder av det kommer en annan dag. Fast en bild på en stark dam blir det också

RSS 2.0